Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vise dimenzionalni niz ili sta vec

[es] :: PHP :: Vise dimenzionalni niz ili sta vec

[ Pregleda: 2359 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ISKREN
Blok 19a

Član broj: 64251
Poruke: 41
*.beograd-3.tehnicom.net.

Sajt: www.lokalni-teroristi.inf..


Profil

icon Vise dimenzionalni niz ili sta vec18.10.2005. u 13:20 - pre 225 meseci
Treba da postujem tri razlicite vrednosti vrednosti koje se u isto vreme zapisuju u bazu?
Prva skripta neka bude 1.php (izgleda ovako):

Code:

<form metod="post" action="2.php">
// Ovde je  while petlja koja iz baze lista sve zapise, znaci 
while( bla bla bla){
<input name="ime_1[]" type="checkbox" value="neka vrednost_1" />
<input name="ime_2[]" type="checkbox" value="neka vrednost_2" />
<input name="ime_3[]" type="checkbox" value="neka vrednost_3" />
}
</form>

Problem je u drugoj skrpti tj. 2.php:

Najpribliznije sto sam uspeo biloj je ovo preko for petlje:
Code:

for(
    ;
    list(, $ime_1)=each($_POST['ime_1']),
    list(, $ime_2)=each($_POST['ime_2']),
    list(, $ime_3)=each($_POST['ime_3'])
    ;
    ){

Problem nastaje u "list(, $ime_2)=each($_POST['ime_2'])" kada se trazi samo ova vrednost nema output za tu istu.

Probao sam sa vise dimenzionalnim nizovima u foreac petlji:
Code:

foreach($array=array('ime_2'=>$_POST['ime_1'],'ime_2'=>$_POST['ime_2'],'ime_3'=>$_POST['ime_3']) as $value){
        for($i=0; $i<count($array); $i++){
        echo $array['ime_1'][$i]."\n";
        echo $array['ime_2'][$i]."\n";
        echo $array['ime_2'][$i]."\n";
        }
    }

Problem naprimer ako u 1.php cekiram vise od tri taj visak nece biti u otuputu..

Na kraju zelja mi je da
Code:

$Q=mysql_query(insert into ime_tabele(id,ime_1,ime_2,ime_3)value('','$ime_1','$ime_2','$ime_3'));

znaci da upise u bazu sve vrednosti koje sam ja cekirao u skripti 1.php.

Nadam se da ste me razumeli sta zelim!!!!!

HVALA!!

There's no place like 127.0.0.1
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Engineering Manager
MENU Technologies
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4391
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Vise dimenzionalni niz ili sta vec18.10.2005. u 16:41 - pre 225 meseci
ja te nista ne kontam

Code:

$niz1 = $_POST['ime_1'];
$niz2 = $_POST['ime_2'];
$niz3 = $_POST['ime_2'];


i tu imas tri niza... i posle mozes sa count(); da vidis koliko imas u kom nizu i onda obicna for petlja moze da prodje kroz sve...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Vise dimenzionalni niz ili sta vec19.10.2005. u 11:26 - pre 225 meseci
Prvo nemas ime1[] ime2[] ime3[] vec samo ime[]
Code:
 
<input name="ime[]" type="checkbox" value="neka vrednost_1" />
<input name="ime[]" type="checkbox" value="neka vrednost_2" />
<input name="ime[]" type="checkbox" value="neka vrednost_3" />


I onda FOR petlja sa count

Code:

  $Arr = mysql_real_escape_string($_POST['ime']);

    for ($k=0; $k < count($Arr); $k++) {
        echo $Arr[$k]."<br>"; 
// kako rezultat ovde bi dobio
// neka vrednost_1
// neka vrednost_2
// neka vrednost_3

    }



[Ovu poruku je menjao sale83 dana 19.10.2005. u 12:42 GMT+1]
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Engineering Manager
MENU Technologies
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4391
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Vise dimenzionalni niz ili sta vec19.10.2005. u 12:20 - pre 225 meseci
koliko sam ja skontao on nece jedan, vec tri niza... zato while svaki put ispisuje po 3 puta ono...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Vise dimenzionalni niz ili sta vec

[ Pregleda: 2359 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.