Qts=0.61, sto znaci da bi odgovarala kompresiona kutija, i ja bih to izveo sa zapremiinom 3-4 puta manjom nego sto treba, iskoristivsi pojavu poznatu kao"akusticka suspenzija",znas o cemu govorim, ali druga stvar, taj zvucnik je bas/srednjotonac, i Qts je za njega uzimajucu u obzir donju frekvencu od 50Hz, meni treba kutija koja ce da poveca nivo signala na frekvenciji od 750Hz, a to ispod me ne zanima, jer to preuzima bas, sto bih pravio vecu kutiju, kad srednjotonac nece odnosno vrlo malo ce prenositi frekvencije ispod 750HZ, a posebno ispod 375Hz(-24db), a hocu da izdignem frekvenciju od 750Hz, jer je to frekvencija ukrstanja basa i srednjotonca, i tu postoji rupa u zvucnoj slici, pa bih pokusao da je poboljsam podizanjem nivoa 3-5db, sto je izvodljivo konstrukcijom kutije, a drugo osetljivost zvucnika je 85db, dok je visokotonac 91db, bas 90db, znam da se to resava antenuatorom.Znam takodje da za srednjotonce se proizvode i originalne komore, e sad za ovaj nema i hocu ja da napravim, ali reko sam kako.U winsd programu za izdizanje na toj frekvenciji mi treba kutija sa 0.1 litar zapremine, sto je nemoguce napraviti.Mozes li mi pomoci?
Blago onome ko zna da ne zna, a hoce da zna.
Covek se uci dok je ziv, pa opet lud umre.