Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Razlika dva Datuma

[es] :: Java :: Razlika dva Datuma

[ Pregleda: 4647 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

p_sasko

Član broj: 47683
Poruke: 88
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Razlika dva Datuma13.10.2005. u 11:50 - pre 196 meseci
Naime problem je sledeci.
Potrebno je izracunati broj dana izmedju dva datuma.
Ranije sam racunao sa getTime() pa razlika pa se to deli sa necim itd. ali posle 30 dana gresa.
Kod dodavanja postoji funkcija u Calendar klasi koja lepo radi.
(add(int field, int value))

Ima li neko primer za ovako nesto???
Pozdrav...
 
Odgovor na temu

x VITA x
Beograd

Član broj: 41277
Poruke: 57
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Razlika dva Datuma13.10.2005. u 12:01 - pre 196 meseci
ja sam to bas pre neki dan ovako resio


Code:
    

private String getFormatedDuration(long in) {
        String out="";

        long secs = in % 60;
        long mins = in/60;
        long hrs  = mins/60;
        mins      = mins% 60;

        if(hrs==0){
            if(mins==0)
                out = secs+" sec";

            else
                out= mins+" min";
            
        }else
            out=hrs+" h "+mins+" min";
        

        return out;
    }



pa pozivam metodu sa
Code:
getFormatedDuration((secondDate.getTime()-firstDate.getTime())/1000)



[Ovu poruku je menjao x VITA x dana 13.10.2005. u 13:03 GMT+1]
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity. - Dennis Ritchie
 
Odgovor na temu

smrz
promenio bi

Član broj: 61190
Poruke: 98
82.117.193.*

Sajt: 70.84.131.212/data/toons/..


Profil

icon Re: Razlika dva Datuma13.10.2005. u 12:44 - pre 196 meseci
@x VITA x
To nije ono što je čovek tražio, čitaj pažljvije. Lako je izračunati minute kada njih uvek ima 60 u satu. Sa danima nije isto.

@p_sasko
Nažalost, ne postoji standardni način (standarni API) za ono što ti treba

evo ovde imaš jedan način:
http://www.javaworld.com/javaw...w-03-2001/jw-0330-time-p3.html

Code:

   public int getDays(GregorianCalendar g1, GregorianCalendar g2) {
      int elapsed = 0;
      GregorianCalendar gc1, gc2;

      if (g2.after(g1)) {
         gc2 = (GregorianCalendar) g2.clone();
         gc1 = (GregorianCalendar) g1.clone();
      }
      else   {
         gc2 = (GregorianCalendar) g1.clone();
         gc1 = (GregorianCalendar) g2.clone();
      }

      gc1.clear(Calendar.MILLISECOND);
      gc1.clear(Calendar.SECOND);
      gc1.clear(Calendar.MINUTE);
      gc1.clear(Calendar.HOUR_OF_DAY);

      gc2.clear(Calendar.MILLISECOND);
      gc2.clear(Calendar.SECOND);
      gc2.clear(Calendar.MINUTE);
      gc2.clear(Calendar.HOUR_OF_DAY);

      while ( gc1.before(gc2) ) {
         gc1.add(Calendar.DATE, 1);
         elapsed++;
      }
      return elapsed;
   }
 
Odgovor na temu

x VITA x
Beograd

Član broj: 41277
Poruke: 57
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Razlika dva Datuma13.10.2005. u 13:25 - pre 196 meseci
pa ok istina.. ali isto svaki dan ima 24 casa :)

samo da doda jos taj deo i to je to

mada i ovo drugo resenje je skroz na mestu...
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity. - Dennis Ritchie
 
Odgovor na temu

smrz
promenio bi

Član broj: 61190
Poruke: 98
82.117.193.*

Sajt: 70.84.131.212/data/toons/..


Profil

icon Re: Razlika dva Datuma13.10.2005. u 13:50 - pre 196 meseci
U pravu si. Ja sam se prebacio na mesece. E tu već ne bi moglo tako da se računa.
 
Odgovor na temu

p_sasko

Član broj: 47683
Poruke: 88
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Razlika dva Datuma14.10.2005. u 13:58 - pre 196 meseci
Pa ta racunica i jeste problem.
Evo probaj da nadjes br. dana izmedju 1.3.2002 i 1.4.2002 (znaci br dana za
mart)
U javi bi to bilo
Code:

java.util.Date d1= new java.util.Date(2002,3,1);
java.util.Date d2= new java.util.Date(2002,2,1);

Pa razliku (d1-d2)!
Kod mene je pokazivao 30 a treba 31.
 
Odgovor na temu

x VITA x
Beograd

Član broj: 41277
Poruke: 57
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Razlika dva Datuma14.10.2005. u 15:53 - pre 196 meseci
ako radis sa getTime koja vraca broj milisekundi onda kad dobijes broj koji predstavlja broj milisekundi iszmedju njega formatiraj kako hoces...
ima da radi sta god da uneses...
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity. - Dennis Ritchie
 
Odgovor na temu

korisnicko_ime

Član broj: 38909
Poruke: 113
79.101.132.*



+3 Profil

icon Re: Razlika dva Datuma18.01.2008. u 22:59 - pre 168 meseci
Jedno banalno pitanje.U bazi imam vreme upisano u UNIX formatu (milisekunde od 1970...).

Kako da ga pravilno formatiram u nesto tipa

18.01.2007 23:58 a u bazi je zapisano tipa 1200697125234
 
Odgovor na temu

samilen
Saša Milenković
Beograd

Član broj: 11606
Poruke: 106
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Razlika dva Datuma20.01.2008. u 02:03 - pre 168 meseci
Napravi svoj datum koji nasleđuje Date,
Napravi mu konstruktor koji prima šta tebi odgovara (Broj milisekundi)
i odmah u konstruktoru inicijalizuj klasu sa milisekundama pomoću

setTimeInMillis(vrednost)

zatim koristi objekat i čitaj šta god ti treba od podataka.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Razlika dva Datuma

[ Pregleda: 4647 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.