Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

razlika u datumima

[es] :: Access :: razlika u datumima

[ Pregleda: 4444 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pixelmania
Marko Jovanović
Beograd

Član broj: 3766
Poruke: 129
*.vdial.verat.net.

ICQ: 113685276
Sajt: www.pixelmania.go.to


Profil

icon razlika u datumima20.03.2005. u 15:33 - pre 202 meseci
Kako da napravim da mi u formi prikazuje razliku između današnjeg datuma i datuma učitanog iz tabele? Razliku treba prikazati u obliku gg godina, mm meseci dd dana. Pomoću datediff funkcije to nije moguće dobiti. Recimo ako stavim datediff("yyyy",[datum],now()) za datum 27.08.1987. dobijem 18 a to nije tačno jer ja želim da dobijem rezultat 17 godina, 6 meseci i 21 dan (za današnji dan 20.3.2005.)

(rezultat može da se prikaže i u više polja, tj. 3 polja)
coito ergo sum - Marko Jovanović
 
Odgovor na temu

pixelmania
Marko Jovanović
Beograd

Član broj: 3766
Poruke: 129
*.vdial.verat.net.

ICQ: 113685276
Sajt: www.pixelmania.go.to


Profil

icon Re: razlika u datumima25.03.2005. u 22:36 - pre 201 meseci
prosto ne mogu da verujem da niko ne zna :)
coito ergo sum - Marko Jovanović
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.freeserbia.sezampro.yu.



+15 Profil

icon Re: razlika u datumima26.03.2005. u 00:51 - pre 201 meseci
Kako da napravim da mi u formi prikazuje razliku između današnjeg datuma i datuma učitanog iz tabele? Razliku treba prikazati u obliku gg godina, mm meseci dd dana. Pomoću datediff funkcije to nije moguće dobiti. Recimo ako stavim datediff("yyyy",[datum],now()) za datum 27.08.1987. dobijem 18 a to nije tačno jer ja želim da dobijem rezultat 17 godina, 6 meseci i 21 dan (za današnji dan 20.3.2005.)

(rezultat može da se prikaže i u više polja, tj. 3 polja)
------------

Ma znamo, tj. imam lepo urađenu bazu za računanje staža radnika, ali mi je to u firmi. Podseti me mailom u ponedeljak pre podne, pa ću ti poslati.

U međuvremenu pokušaj sa ovime:

age = DateDiff("yyyy", pocetak, VDate) + (DateSerial(Year(VDate), Month(pocetak), Day(pocetak)) > VDate)

VDate može biti Date()-
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

Hamza
Hamza Bajraktarević
Sarajevo

Član broj: 25091
Poruke: 28
*.europronet.ba.



Profil

icon Re: razlika u datumima26.03.2005. u 11:53 - pre 201 meseci
Pozdrav.
Evo ti ovaj SQL izraz.
Prvo napravi tabelu "Datumi" koja će u sebi imati polje "Datum"
Onda napravi Query koji će imati ovaj SQL izraz.

Code:
SELECT Datumi.datum, Date()-[datum] AS BrojDana, Right(Year([BrojDana]),2) AS Godina, Month([BrojDana]) AS Mjeseci, Day([BrojDana]) AS Dana
FROM Datumi;


On će ti razliku izraženu u brojevima pretvoriti u dane, mjesece i godine. Ako ga postaviš u Formu onda će ti raditi i u formi.

Može računati deo 99 godina razlike.

Kad radiš sa datumima računaj s tim da ti broj 1 u datumskom obliku izgleda 01.01.1900.
 
Odgovor na temu

ib.kroki
Beograd

Član broj: 188338
Poruke: 796
*.smin-1.sezampro.yu.

Sajt: www.e-oglasi.rs


+34 Profil

icon Re: razlika u datumima04.01.2009. u 22:35 - pre 155 meseci
Hamza,
početnik sam pa nisam najbolje razumeo tvoj savet. Ako nije problem, molim te da gore pomenuti kod ubaciš u bazu koju postavljam uz ovu poruku.
Unapred hvala, pozdrav ...
Igor.
Zvoni, kucanje ne radi ...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2739



+33 Profil

icon Re: razlika u datumima05.01.2009. u 07:54 - pre 155 meseci
@ ib.kroki

Nemoj da oživljavaš teme starije od nekoliko meseci. Pitanje je da li su ti članovi još na forumu.

Savet: Access nećeš naučiti na forumu već uz knjigu. Potrebno je od 6 meseci do godinu dana. U Top temama imaš dobre knjige u elektronskom obliku na ovom forumu. Nakon toga kad naiđeš na neki problem koji nisi nalazio u literaturi možeš da ga podeliš sa ostalim članovima.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: razlika u datumima

[ Pregleda: 4444 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.