Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...

[es] :: PHP :: Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...

[ Pregleda: 2930 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...12.10.2005. u 21:09 - pre 194 meseci
koje je za nekoga mozda glupo...

ali moram da postavim...
procitao sam sledece.

Citat:

3) Desktop Aplikacije
PHP omogućava i razvoj standalone GUI aplikacija korišćenjem PHP-GTK ektenzije. Za više informacija posetite PHP-GTK sajt.



Cekaj jel mu to dodju aplikacije ono kao *.exe win32 ili sam ja totalno pobrkao stvari...

Bio sam na sajtu PHP-GTK, ali mi treba prvo odgovor na ovo.

Jel to treba da znaci da ja napisem prog, kompajliram ga (kao npr. C++) i on funkcionise nezavisno ili sam ja tu nesto zestoko pobrkao.

Molim vas da me ne uputite na google vec da mi date konkretan odgovor.

Unapred zahvalan. :)
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.pat-pool.kg.sbb.co.yu.

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...12.10.2005. u 23:36 - pre 194 meseci
PHP GTK sajt:
http://gtk.php.net/

PHP GTK FAQ:
http://gtk.php.net/faq.php

PHP GTK resursi:
http://gtk.php.net/resources.php

Rado bih ti dao i neka svoja iskustva, ali nazalost - nemam ih. Nisam se bakcao sa PHP GTK. No, dok se ne jave oni koji jesu, ovo svakako moze da pomogne :)


 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.ppp-bg.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...12.10.2005. u 23:45 - pre 194 meseci
Bio sam tamo, (ima link u top temi), procitao sam sve to, ali sam hteo da mi neko "od nasih" sa iskustvom kaze nesto o tome.

Pregledacu malo detaljnije ovih dana, pa ako saznam odgovor napisacu.

Hvala u svakom slucaju. :)
 
Odgovor na temu

duke
Goran Terzić
Beograd

Član broj: 650
Poruke: 20
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 22253993
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~duke


Profil

icon Re: Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...13.10.2005. u 12:46 - pre 194 meseci
Citat:
Cekaj jel mu to dodju aplikacije ono kao *.exe win32 ili sam ja totalno pobrkao stvari...


Pa ne bas ... Ne kompajlira se nista, vec se php koristi kao interpreter. GTK je tu da doda GUI elemente u php skriptu. Takodje, da ne bude zabune, ovo nema nikakve veze sa HTML-om, tj. u pitanju su php skriptovi kojima cilj nije generisanje html-a.

Ne znam iz koje price dolazis, ali ovo bi recimo moglo da se uporedi sa .BAT programima, samo sto su napisani na PHP-u, i sto imas mogucnost koriscenja prozora, misa i sl.
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...13.10.2005. u 17:59 - pre 194 meseci
Citat:
duke: Ne znam iz koje price dolazis


:) lol

-----

Znam da nema veze sa Web aplikacijama i sa HTML-om.

Jesi li pravio neke programe uz pomoc ove kombinacije? PHP+GTK+nekabaza?

Jedno banalno pitanje:

napravim skript koji funkcionise npr. kao neki imenik i uz pomoc ovoga
http://developer.gnome.org/doc/API/gtk/gtkobjects.html
napravim da bude ono sa prozorcicima, misem itd. i
on bi radio kao nezavisan program na nekom levom racunaru, koji naravno ima istu bazu koju sam ja koristio?

Ajd da ponovim nesto, imas li ti iskustva sa ovim, ili znas li nekoga ko je napisao neki program uz pomoc ovoga?
 
Odgovor na temu

duke
Goran Terzić
Beograd

Član broj: 650
Poruke: 20
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 22253993
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~duke


Profil

icon Re: Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...14.10.2005. u 10:09 - pre 193 meseci
Nisam radio nista ozbiljno. Pre dve-tri godine kad sam prvi put video php-gtk, skinuo sam ga i isprobao. U principu, u tom trenutku, zakljucak je bio da mi je lakse da napravim GUI u HTML-u nego u PHP-GTK, tako da sam batalio celu pricu.

Naravno, skript/program koji napravis radice na bilo kom racunaru, pod uslovom da je na njemu instaliran PHP-GTK.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Procitah nesto u TOP temi, pa imam jedno pitanje...

[ Pregleda: 2930 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.