Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako doci do path-a stranice

[es] :: PHP :: kako doci do path-a stranice

[ Pregleda: 2276 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

JimRainor
Novi Sad

Član broj: 26018
Poruke: 264
*.panline.net.



+2 Profil

icon kako doci do path-a stranice07.10.2005. u 15:08 - pre 211 meseci
kako da od php-a zahtevam da mi prikaze path od trenutne stranice? To mi je potrebno da bi ,kad upotrebim include();, includovan deo koda znao gde se nalazi. Duga prica anyway.
molim pomoc


[Ovu poruku je menjao JimRainor dana 07.10.2005. u 16:10 GMT+1]
We've arranged a global civilization in which the most crucial elements profoundly
depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no
one understands science and technology. This is a prescription for disaster.

Carl Sagan
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+3 Profil

icon Re: kako doci do path-a stranice07.10.2005. u 15:37 - pre 211 meseci
getcwd()

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.dsl.chcgil.ameritech.net.

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: kako doci do path-a stranice07.10.2005. u 16:53 - pre 211 meseci
Jel ti treba serverski, tj. path u filesistemu, ili na http-u?

Ono sto sam video da neki rade za filesistem (i nije lose resenje) je:

$mojPath = dirname(__FILE__); // ovo je path fajla u kome se ova linija nalazi, ne onog koji je pokrenut (cak i u slucaju da je include-ovan)
require($mojPath . '/drugifajl.php'); // kad hoces da uvuces nesto sto stoji pored tog fajla

a ako hoces da izadjes 2-3 puta iz foldera, umesto da kucas ../../../fajl3nivoaiznad.php (sto moze da pravi problem sa include_paths, lepo uradis:

include(dirname(dirname(dirname(__FILE__))) . '/fajl3nivoaiznad.php');

Bas me zanimaju misljenja za i protiv ovog pristupa.

ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kako doci do path-a stranice

[ Pregleda: 2276 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.