E sad je mnogo jasno.I vrlo jednostavno.
Postoje dve varijante kako to da ti objasnim:
1. prva po meni bolja je da ti napisem kako se zove knjiga koju mozes naci na DC++
na nekom od domacih hub-ova,a knjiga se zove
Peachpit Press The Zen Of Css Design Visual Enlightenment For The Web Feb 2005
I kad je procitas shvatices u detalj kako su oni to postigli
2. a drugi nacin je da ti ja ukratko objasnim,ali ne garantujem da ces bas sa sigurnoscu sve razumeti,ali evo probacu:
Elem dakle,oni su prvo napisali stranicu u cistom HTML-u, bez upotrebe bilo kakvih stilova,takva stranica kada se pregleda u browseru ne lici ni na sta,gomila razbacanog teksta,tj uglavnom je navigacija razbacana.Zatim su uzeli i napravili prvi CSS fajl sa kojim su definisali ama bas sve znaci jedan jedini fajl je definisao kompletnu stranicu,nisu vise ubacivali CSS definicije u onaj HTML fajl. Posle ovog su uradili potrebne korekcije na HTML fajlu.I to ti je to zavrsili su sajt. Posle toga su shvatili da bi mogli uz pomoc promene samo CSS fajla ili cak dodavanjem novog fajla da dobiju skroz drugaciji dizajn stranice.
Fazon je u tome sto u samom pocetku moras da znas,tj da imas vizuelno u glavi kako ce ti izgledati prva strana to je najbolje da nacrtas na papiru,zatim treba dobro da budes svestan toga sta mozes da definises pomocu CSS,tj sta mozes samo CSS-om da promenis,i kad si to sve postigao ostaje ti samo da napises perfektan HTML kod (sto je i tezi deo posla),a onda je definisanje CSS-a vrlo lagano,samo ides tag po tag iz HTML koda i sredjujes ga ako ima potrebe.
Sto se tice HTML koda idi na zengarden i desnim klikom misa na stranicu i view source,pa pogledaj kako su oni to uradili. Vrlo je ugodan za oci za gledanje,ali ces primetiti sta su od tagova koristili,pa probaj i ti isto tako.
Nadam se da nisam dzabe pisao ovoliki tekst i da ce ti pomoci barem malo.ali moj savet ti je i dalje da skines sa interneta onu knjigu,jer je vredi procitati i videti kako to majstori rade.
Mess with the best die like a rest!!!