Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ime fajla u komandnoj liniji

[es] :: C/C++ programiranje :: Ime fajla u komandnoj liniji

[ Pregleda: 3070 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Tijana
Tijana Zlatkovic
Zajecar

Član broj: 5313
Poruke: 10
195.252.103.*



Profil

icon Ime fajla u komandnoj liniji17.09.2002. u 21:29 - pre 233 meseci
Pokušavam da napisem program u C-u. Interesuje me kako da pročitam npr. ime datoteke iz komandne linije preusmeravanjem.

(mod's note: promenio naslov poruke (bio je "Help me!!!")]

[Ovu poruku je menjao random dana 18.09.2002. u 04:12 GMT]
help me!
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.beograd-3.tehnicom.net

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: Help me!!!17.09.2002. u 23:10 - pre 233 meseci
hmm ako sam te dobro razumeo ti zelis da procitas parametre koji se pozivaju uz sam izvrsni fajl ?
Postoje dva argumenta, jedan je argc koji govori koliko postoji argumenata i drugi je niz stringova argv[] gde su smesteni podaci.

Evo ti malo programce. koje ce da ispisuje sve parametre.
Code:

#include <stdio.h>

int main(int argc,char *argv[])
{
  int i;
  printf("ispisujem sve argumente\n");
  for(i=0;i<argc;i++)
    printf(" %d. %s\n",i,argv[i]);
  exit(0);
}

 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Ime fajla u komandnoj liniji18.09.2002. u 04:24 - pre 233 meseci
Tijana, pošto je ovo drugi put da ti prepravljam naslov poruke, moram da ti skrenem pažnju na jedno važno pravilo EliteSecurity foruma: naslov teme mora biti koncizan i jasno upućivati na sadržaj teme. Naslovi kao što su "Pomoć!", "Help!", "Molim vas pomozilte!", "Problem", "Ne znam kako..." i slični nisu dobri, jer otežavaju korisnicima koji pregledaju forum da vide da li ih dotična tema interesuje. Molim te da ubuduće obratiš pažnju na to.

Sad kad smo to raščistili, želim ti iskrenu dobrodošlicu na EliteSecurity forum i puno sreće u učenju!

Što se tvog pitanja tiče, kao što je Dejan već rekao, na parametre zadate iz komandne ukazuje niz pokazivača argv[], dok celobrojna promenljiva argc sadrži broj argumenata. Pogledaj gornji Dejanov primer jednostavnog programa, mislim da je vrlo jasan.
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Ime fajla u komandnoj liniji18.09.2002. u 04:28 - pre 233 meseci
I još jedna malecna napomena, predavanje parametara komandne linije programu nije isto što i preusmeravanje.
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

scud
Novi Sad

Član broj: 6882
Poruke: 47
*.telekom.yu



Profil

icon Re: Ime fajla u komandnoj liniji23.12.2002. u 01:51 - pre 230 meseci
Citat:
random:
Tijana, pošto je ovo drugi put da ti prepravljam naslov poruke, moram da ti skrenem pažnju na jedno važno pravilo EliteSecurity foruma: naslov teme mora biti koncizan i jasno upućivati na sadržaj teme. Naslovi kao što su "Pomoć!", "Help!", "Molim vas pomozilte!", "Problem", "Ne znam kako..." i slični nisu dobri, jer otežavaju korisnicima koji pregledaju forum da vide da li ih dotična tema interesuje. Molim te da ubuduće obratiš pažnju na to.

Sad kad smo to raščistili, želim ti iskrenu dobrodošlicu na EliteSecurity forum i puno sreće u učenju!


Vidi random ovako: Mogao bi da napishesh negde na pochetku stranice, u onom obaveshtenju recimo, ovo shto si rekao o naslovima poruka. Zaista ne mogu da se snadjem tragajuci za nekim odgovorima na forumu zbog glupih naslova. Tachnije, takve teme ni ne gledam, jednostavno preskachem, jer nemam vremena da chekam da se stranica uchita da bih video da me ta neka tema ne zanima ili mozhda zanima, pa tako ni ne saznam neshto interesanto shto je pisalo u temi sa glupim naslovom.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Ime fajla u komandnoj liniji

[ Pregleda: 3070 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.