Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Crtanje po naslovnoj liniji

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Crtanje po naslovnoj liniji

[ Pregleda: 3200 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

coyoteugly
Belgrade

Član broj: 4350
Poruke: 28
*.anima.co.yu



Profil

icon Crtanje po naslovnoj liniji24.09.2002. u 13:13 - pre 233 meseci
Da li neko zna na koji nacin se moze proizvoljno crtati po naslovnoj liniji (caption bar) nekog prozora?
DirectX ili postoji neko drugo resenje?

THE ONLY INTERESTING ANSWERS ARE THOSE THAT DESTROY THE QUESTIONS
 
Odgovor na temu

goblin
Milan Aleksic
Gtech Belgrade, Sofware Engineer II
Beograd

Član broj: 4055
Poruke: 85
*.ptt.yu

Jabber: milanaleksic@gmail.com
Sajt: www.milanaleksic.net


Profil

icon Re: Crtanje po naslovnoj liniji26.09.2002. u 09:26 - pre 233 meseci
Moze i malo jednostavnije:
u var-u unita dodas:
...
var
Form1: TForm1;
dc: HDC;
...

U OnCreate stavis
dc := GetWindowDC(Self.Handle);
a u OnDestroy stavis
ReleaseDC(dc);

posle sa dc-jem radis sta 'oces i kad 'oces dok je forma aktivna ... ovako imas pristup celokupnom prozoru, a ne samo klijent regiji.

Nadovezao bih se ovde sa jednim pitanjem: kako da dodam neki nestandardni char u captionbar?
kao sto je to uradjeno u npr. Windows Commander-u 5.0 beta 4...
Zanimame da li je neko (i ako jeste, kako) uspeo da doda npr. nasa slova u caption bar, ali bez preuzimanja crtanja, posto je ruzno ?
Don't try to impress me... I'm good !
 
Odgovor na temu

coyoteugly
Belgrade

Član broj: 4350
Poruke: 28
*.anima.co.yu



Profil

icon Re: Crtanje po naslovnoj liniji26.09.2002. u 12:50 - pre 233 meseci
Evo ovako:
Mozes (znam da sigurno ne zelis) da koristis GetDC za pristup Caption Bar-u (usput, uspeo sam preko GetDC da animiram naslovnu liniju!), a potom bih ti preporucio da koristis LogFont tip podatka, kako bi mogao da promenis default font. Kao sto znas, Delphi ima atribut Charset, preko koje kontrolises raspored znakova. Izaberi Easteuropean raspored i dobices nasa slova. Ovo bi trebalo da radi bez problema na Win2000/XP masini, ali nisam isprobao na 9x.
THE ONLY INTERESTING ANSWERS ARE THOSE THAT DESTROY THE QUESTIONS
 
Odgovor na temu

goblin
Milan Aleksic
Gtech Belgrade, Sofware Engineer II
Beograd

Član broj: 4055
Poruke: 85
*.ptt.yu

Jabber: milanaleksic@gmail.com
Sajt: www.milanaleksic.net


Profil

icon Re: Crtanje po naslovnoj liniji26.09.2002. u 20:38 - pre 233 meseci
Resio sam... problem je bio samo da se u canvas-u (ciji handle se preusmeri na hDC dobijen pri kreiranju forme) Brush.Style podesi na bsClear...
Na taj nacin se ne crta pozadina koja me je nervirala... nista lakse... e, sad sto sam morao da krenem od BitBlt & DrawText API-ja da dodjem do TCustomLabel.Paint (kad sam se setio da ima transparent property...) da bih skapirao ovako nesto prosto niko mi nije kriv... jedino je problem kako podesiti velicinu slova... ali i to moze lako preko GetSystemMetrics i uzimanja visine naslovne linije.

P.S. hvala za savet, brze je, ali je ovde ispalo da je lakse koristiti uobicajen canvas.font ciji je handler podesen na hDC od direktnog pisanja logfont zapisa... bar je kod kraci (dobro, dobro, i sporiji... malkice :)
Don't try to impress me... I'm good !
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Crtanje po naslovnoj liniji

[ Pregleda: 3200 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.