Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi

[es] :: Access :: kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi

[ Pregleda: 3438 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tacka
novi sad

Član broj: 55414
Poruke: 105
*.nspoint.net.



Profil

icon kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi04.10.2005. u 07:09 - pre 191 meseci
imam recimo spisak kupaca, i na formi sam postavio list box sa multi select opcijom, ubacio kod koji imamo u helpu, koji prati selectovane stavke sa liste u postavio nevezan text box u koji dodajem stavke sa liste.
tekst u text boxu sam postavljao na hiljadu nacina:
npr.
strItems = strItems &" and ""& ctlSource.Column(0, intCurrentRow) & """
u tekst box mi upise
"pera" and "milos" and "mitar"
potom sam u query postavio na kriterijum ovaj tex box ali mi nedaje nikakve rezultate
zna li neko kako da se ovo resi
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.smin.sezampro.yu.



+15 Profil

icon Re: kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi04.10.2005. u 10:06 - pre 191 meseci
Ako to radiš iz VBA dodaj neposredno iza ovog:

strItems = strItems &" and ""& ctlSource.Column(0, intCurrentRow) & """
MsgBox strItems

i vidi šta ti vraća za vrednost strItems. Ako je to upravo "pera" And "milos" And "zika", onda nešto u upitu ne valja.

U upitu, u polju gde se nalaze imena pera, milos, zika treba za filter da ti stoji:

Forms!frmNazivForme!NazivPolja

i to polje ne sme da bude indeksno (po broju, već samo tekst).
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

tacka
novi sad

Član broj: 55414
Poruke: 105
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi04.10.2005. u 12:53 - pre 191 meseci
postavio sam tekst box na formi i on mi prikaze "mika" and "laza"
ali u query nece da izlista podatke.
probao sam sa " ' " ali ni to neide ,
pa potom i " chr(34) " - opet nista
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi04.10.2005. u 13:44 - pre 191 meseci
A da umesto
Citat:
"pera" And "milos" And "zika",
probas
Code:
"pera" OR "milos" OR "zika", 


Ako hoces da ti kveri vrati Peru i Ziku i Lazu, onda se koristi OR, a ne AND. AND znaci da svi iskazi moraju biti tacni, a niko se istovremeno ne zove i Para i Zika i Laza.

Nego, da ti nije malo rano da pises kod koji gradi SELCT na osnovu multi select liste ako jos uvek ne znas razliku izmedju AND i OR operatora?
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.smin.sezampro.yu.



+15 Profil

icon Re: kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi04.10.2005. u 14:36 - pre 191 meseci
Bravo, vidiš kad čovek žuri, zameni OR i AND. :(
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

tacka
novi sad

Član broj: 55414
Poruke: 105
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi05.10.2005. u 09:33 - pre 191 meseci
jeste bio problem or ali i jos po nesto evo uspeo sam da rasim ovo.
ako nekome treba, zakacicu primer.
hvala na trudu
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: kako filtrirati query sa stavkama sa list boxa na formi

[ Pregleda: 3438 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.