Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako instalirati phpBB na phpTriad-u?

[es] :: Web aplikacije :: kako instalirati phpBB na phpTriad-u?

[ Pregleda: 3188 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

marijan
VOLAŠ MARIJAN
Slovenija

Član broj: 5330
Poruke: 8
*.dsl.siol.net



Profil

icon kako instalirati phpBB na phpTriad-u?17.09.2002. u 09:01 - pre 219 meseci
Zdravo!

Kao što vidite, početničko pitanje za php.
Instalirao sam phptriad na Windows XP, sad ne znam šta upisati u config fajl?
( // define our database connection
define('DB_SERVER', 'šta upisat');
define('DB_SERVER_USERNAME', 'šta upisat');
define('DB_SERVER_PASSWORD', 'šta upisat');
define('DB_DATABASE', 'šta upisat');
define('USE_PCONNECT', 'false'); //)
Da može skripta da se pokrene u windowsu, da ne dajem na server.

Unapred puno hvala.

Primedba moderatora: Ispravio sam štamparske greške, kao i naziv teme. (Trunks)


[Ovu poruku je menjao Trunks dana 18.09.2002. u 01:56 GMT]

[Ovu poruku je menjao Go! X dana 20.09.2002. u 12:18 GMT]
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: šTA UPISAT U ??17.09.2002. u 12:48 - pre 219 meseci
Da li si instalirao MySQL ili neku bazu podataka?
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

marijan
VOLAŠ MARIJAN
Slovenija

Član broj: 5330
Poruke: 8
*.dsl.siol.net



Profil

icon Re: šTA UPISAT U ??17.09.2002. u 17:32 - pre 219 meseci
Zdravo!
Instaliro sam PHPTRIAD, koji se sastoji iz paketa(MySQL-Apache)
Pri instalaciji se automatski instalira na c:/apache.
Uglavnom isprobo sam MySQL radi, jer kad neki kod od php ubacim u fajl test.php i postavim ga u C:\apache\htdocs i odem sa IE na (http://localhost/test.php3 )radi!
Samo problem je sto nisam neki poznavalac php tako da ne znam kako neku skriptu instalirat(isprobat) na svom Kompjuteru da ne postavljam na server.
Znam da na config.php fajlu kad postavljam na server mora da se upiše naprimer !

define('DB_SERVER', 'localhost');
define('DB_SERVER_USERNAME', 'ime baze koja se dobije od prowajdera');
define('DB_SERVER_PASSWORD', 'ovde se znam upiše pasword od servera');
define('DB_DATABASE', 'ovde ime baze');
define('USE_PCONNECT', 'false'); //)

E sad pitanje!
Šta treba upisati kad postavim skript koja se sastoji iz više fajlova u (C:\apache\htdocs) U CONFIG.PHP evo naprimer u skript PHPBB2 ?
Nadam se da ste me razumeli.

Puno se zahvaljujem.
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: šTA UPISAT U ??17.09.2002. u 22:44 - pre 219 meseci
MySQL nema veze sa tim što ti test.php radi, jer ništa nisi upisao u bazu u svakom slučaju.

U PHPbb-u 2 ne moraš da edituješ config fajl, već prati uputstva instalacije (pogledaj TOP temu na ovom forumu).
Server treba da ti ostane localhost, ili 127.0.0.1 - svejedno. U username i password upiši korisničko ime i lozinku tvoje baze, to si morao da popuniš pri instalaciji.
Ostalo je ok.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

marijan
VOLAŠ MARIJAN
Slovenija

Član broj: 5330
Poruke: 8
*.dsl.siol.net



Profil

icon Re: šTA UPISAT U ??18.09.2002. u 01:04 - pre 219 meseci
Hvala na dosadašnjem odgovoru, ali nismo se razumeli!
Pitao sam, kako instalirati skriptu na lokalnom kompjuteru ne na web serveru(znam da treba upisati na web serveru (localhost-paswordkojeg sam dobijo od prowajdera i -database name)
A ako ste mislili da sam dobijo kad sam instaliro PHPTRIAD od baze
(>>U username i password upiši korisničko ime i lozinku tvoje baze<<) ? to mi nije jasno, jer nisam dobijo pri instalaciji phptriad nikakve lozinke i korisničkog imena. Toj je aitomatska instalacija koja ne zahtjeva nista da se upiše.
Pogledo sam top temu ali onaj je za web server, ne za lokalni .
Možda će me neko bolje razumeti ako ima neko ko ima instaliran PHPTRIAD.
Hvala
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.4.EUnet.yu

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: šTA UPISAT U ??18.09.2002. u 01:53 - pre 219 meseci
Nisam radio sa dotičnim, ja koristim AppServ, ali trebalo bi da je isto.
Čudi mi da te prilikom instalacije nije pitao za DB username i password.

Otvori tvoj MySQL direktorijum, i nađi my.ini fajl.
Tamo je sačuvano korisničko ime i lozinka.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Šta upisati u config fajl?18.09.2002. u 05:09 - pre 219 meseci
probaj:

Code:

define('DB_SERVER', 'localhost'); 
define('DB_SERVER_USERNAME', 'root');
define('DB_SERVER_PASSWORD', '');
define('DB_DATABASE', 'test');
define('USE_PCONNECT', 'false'); //) 


mada bi verovatno trebao da kreirash novu bazu, i promenish ono test u nesto drugo...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: šTA UPISAT U ??20.09.2002. u 12:13 - pre 219 meseci
Citat:
marijan:
Pitao sam, kako instalirati skriptu na lokalnom kompjuteru ne na web serveru(znam da treba upisati na web serveru (localhost-paswordkojeg sam dobijo od prowajdera i -database name)
A ako ste mislili da sam dobijo kad sam instaliro PHPTRIAD od baze
(>>U username i password upiši korisničko ime i lozinku tvoje baze<<) ? to mi nije jasno, jer nisam dobijo pri instalaciji phptriad nikakve lozinke i korisničkog imena. Toj je aitomatska instalacija koja ne zahtjeva nista da se upiše.
Pogledo sam top temu ali onaj je za web server, ne za lokalni .
Možda će me neko bolje razumeti ako ima neko ko ima instaliran PHPTRIAD.
Hvala


Pa pazi da bi koristio php treba ti web server (izuzev php-a u CGI varijanti, a za to vidi moju poruku u php faq-u). phpTriad je web server (Apache)+PHP+mySQL (database server) + NeZnamStaJosVerovatnoPerl. E sada taj web server se vrti na localhost-u (127.0.0.1) na port-u 80. Kada u IE-u ubacis http://localhost vidis tamo neku stranu.

Celokupan postupak instalacije phpBB-a je ista jedino sto se tvoj server zove localhost, a mySQL password i username, tablename i ostalo si trebao uneti prilikom instalacije phptriad-a (mada mozda i nemas mySQL, pa onda poseti mysql.com)

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

[es] :: Web aplikacije :: kako instalirati phpBB na phpTriad-u?

[ Pregleda: 3188 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.