Citat:
random: Šta ti kaže
mount | grep "part1.*rw" | wc -l
?
Vraca mi broj - 4. Verovatno jer ima 4 mountovane particije - konkretno na mom sistemu, no trebalo bi mi nesto nezavisno od sistema, da mi mountuje prvi rw HDD na koji naidje u sistemu i to u /mnt/eg folder/. Ono prethodno resenje (for) mountuje sve sto nadje i ostane valjda mountovan poslednji.
Konkretno kod mene je izlaz mount komande ovaj (nadam se da ce dobro prelomiti redove):
[root@eg_osc tarva]# mount
/dev/ide/host0/bus1/target0/lun0/part1 on / type ext3 (rw)
none on /proc type proc (rw)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
none on /dev type devfs (rw)
none on /dev/pts type devpts (rw,mode=0620)
/dev/ide/host0/bus1/target0/lun0/part6 on /home type ext3 (rw)
none on /mnt/cdrom type supermount (ro,dev=/dev/hdb,fs=udf:iso9660,--,iocharset=iso8859-1)
none on /mnt/cdrom2 type supermount (ro,dev=/dev/scd0,fs=udf:iso9660,--,iocharset=iso8859-1)
none on /mnt/floppy type supermount (rw,sync,dev=/dev/fd0,fs=ext2:vfat,--,umask=0,iocharset=iso8859-1,codepage=850)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 on /mnt/win_c type vfat (rw,umask=0,iocharset=iso8859-1,codepage=850)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part5 on /mnt/win_d type ntfs (ro,umask=0,iocharset=iso8859-1)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part6 on /mnt/win_e type vfat (rw,umask=0,iocharset=iso8859-1,codepage=850)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part2 on /mnt/win_f type ntfs (ro,umask=0,iocharset=iso8859-1)
/dev/ide/host0/bus1/target0/lun0/part1 on /mnt/eg type ext3 (rw)
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 on /mnt/eg type vfat (rw)
(poslednja dva reda su rezultat anrxc-ovog skripta, jedan je mountovao kao ext3 - sto je i zadrzao, a drugi kao vfat (ali ga zapravo ne vidi jer ima samo jedan /mnt/eg folder) )
Citat:
Btw, zar nije logičnije umesto
for i in `mount | grep "part1.*rw" | awk '{print $1}'`; do mount $i /mnt/eg; done
staviti samo
mount `mount | grep "part1.*rw" | awk '{print $1}'` /mnt/eg
ne kontam čemu ta for petlja, ako je u pitanju samo jedna particija.
I meni je zgodnije tako, ali kad stavim ovo tvoje, onda me posalje na uputsvo za mount (dakle, nesto mu od paramerara ne odgovara). Ili je pr
Ako ce to pomoci, radi se o Live CD baziranom na Mandrake 9.2.
Izvinjavam se jos jednom na gnjavazi, ali em mi je vazno, em sam prilican pocetnik...
Pozdrav, Tibor