Otvaranje registrovane web development agencije u situaciji kada nemas razvijen biznis, novi si, usto mlad i u skoli po meni ne predstavlja pametan potez. Naravno kako sam mogao skontati iz tvog posta ti se pod navodnicima "bojis" sledecegeceg i zato oces legalnu firmu:
1. Kontas da te klijent ne zezne za lovu. Naravno rjesenja ima: prvo avans pa sve ostalo (kolko sam ja upucen na zapadu se krece od 25-45%), naravno uvjek mozes da blokiras hosting, unajmis utjerivace, pozoves tatu :)) ili komsiju koji radi za DB/nekoj security agenciji, etc.
2. Zelis da zadrzis pravo na svoj intelektualni rad. I ako registrujes firmu na Balkanu po pitanju toga nemozes nista uciniti. Na netu se masovno hapa dizajn i to je normalna pojava. Kada ti neko ukrade dizajn mozes sledece: zaliti se po Netu, ES je recimo divno mjesto, mozes ga prijaviti na recimo
www.pirated-sites.com svjetski No1 u borbi protiv Net plagijacenja, tu je i hrvatski sajt
www.plagijat.org
(mada ga ja ne preporucujem), etc. Sto se tice programerskog server-side koda (PHP skripte recimo) on je i onako koncepiran tako da ga je nemoguce ukrasti. Mozes naravno koristiti razne alate (ne preporucujem) koji primjerice blokiraju desni taster, onemogucavaju opcije snimanja iz brauzera, dodaju velike razmake u kodu i dodatno ga zapetljavaju i tako u nedogled.
3. Poruka moderatoru: cini mi se da je ova rasprava vise prikladnija za e-commerce forum, a na kojem je vec i bilo rijeci o ovome.