Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?

[es] :: Visual Basic 6 :: Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?

[ Pregleda: 3059 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.blic.net



+4 Profil

icon Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?17.06.2001. u 22:08 - pre 257 meseci
Treba da za rad sa bazom podataka koristim jednu od ovih kontrola, međutim nigdje nisam našao mogućnost Multiselect (selektovanja više zapisa u DBGrid ili DBList kontroli).
Ukoliko u DBGrid izaberem više zapisa od jednom (nekoliko njih je označeno plavom bojom) nigdje nisam našao mogućnost da prvjerim koji su zapisi selektovani, a koji nisu. Postoji li način da riješim ovaj problem ili moram da koristi standardnu ListView kontrolu? Kao što znate problem sa ListView kontrolom je u tome što joj je rad usporen kad radi sa npr. nekoliko hiljada zapisa.
Unaprijed hvala na svakoj korisnoj informaciji.
Pozdrav!

"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
217.26.71.*

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Re: Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?18.06.2001. u 01:17 - pre 257 meseci
Mislim da ce ti za sve to posao odraditi Property DBGrid-a koja se zove SelBookmarks. Koliko znam SelBookmarks pamti selektovane redove u tabeli i pomocu toga mozes nad njima da manipulises.
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?12.07.2003. u 23:33 - pre 232 meseci
Kada smo već kod ovih kontrola zanima me sledeća stvar.
Radi se o programu za biblioteku.Hoću da desnim klikom na DBGrid dobijem popup menu,ali ne samo to.Ako taj menu u sebi sadrži npr. dodavanje,brisanje,itd, potrebno je da se ta akcija odvija sa onom knjigom na koju je korisnik kliknuo desnim tastrerom miša.Ovo bi znao sa ListView-om,ali to ne može da radi sa bazom od nekoliko hiljada zapisa.

Code:

If Button=vbRightButton then
Set ListView1.SelectedItem=ListView1.HitTest(x,y)
End if


Da li neko zna sličnu metodu za DBGrid i da li ona postoji uopše?HitTest u DBGrid-u provereno nema.

Da uprostim:kada kliknem desnim tasterom miša na neki red u DBGrid-u vb6 treba da mi da vrednost prve kolone.To mi je redni broj knjige.

U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?14.07.2003. u 12:52 - pre 232 meseci
ako dbgrid sam ne selektuje tu vrstu na desni klik, onda nemam pojma kako bi to moglo da se izvede.

Ja koristim VideoSoft FlexGrid kontrolu (www.componentone.com) koja je mnogo bolja, i koja ima npr. propertye MouseCol i MoseRow (kolona i vrsta gde se trenutno nalazi mis) tako da sa tom kontrolom ovo ne bi bio problem.
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?15.07.2003. u 22:58 - pre 232 meseci
A da li te ta VideoSoft FlexGrid kontrola davi sa reklamama?
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?16.07.2003. u 12:51 - pre 232 meseci
Pravo da ti kazem ne znam, posto koristim registrovanu verziju. Znam da kad dodas tu kontrolu na formu, i snimis formu, otvoris frm fajl iz Notepada, u onom delu gde je upisana ova kontrola nadje se jedan property koji ne vidis u design timeu, on je 0 ili 1 zavisno od toga da li je kontrola registrovana ili ne. Ako je 0 promenis na 1 i to je to. Osim toga imas serial na netu, ako ti ne smeta da radis tako.
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?17.07.2003. u 11:08 - pre 232 meseci
Hvala...
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Visual Basic DBGrid i DBList kontrole?

[ Pregleda: 3059 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.