Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sa php-a na C#?!

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Sa php-a na C#?!

[ Pregleda: 3036 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Smireni Magnet
softver inzenjer

Član broj: 9520
Poruke: 81
*.crnagora.net.



Profil

icon Sa php-a na C#?!20.09.2005. u 07:56 - pre 191 meseci
Do sada sam radio web aplikacije na php-u, paralelno sam razvijao i neke windows aplikacije na c#. Medjutim, sada bih hteo da probam sa pravljenjem web aplikacije u c# i povodom toga imam jedno pitanje.

Naime, u php-u imam mogucnost da unesem sadrzaj nekog fajla, npr. tabela.inc u php fajl, i da kasnije samim menjanjem tog fajla, menjam i izgled php fajla u browseru. To se radi jednostavnom komandom
Code:
include("tabela.inc");


Kako slicnu stvar da uradim u c#?

Pozdrav,
SM
To me boxing is like a ballet, except
there is no choreography, no dancing and the dancers hit each other...
 
Odgovor na temu

sekretar
Sekretar
Naseljeno mjesto

Član broj: 37558
Poruke: 72
*.pppoe815.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Sa php-a na C#?!20.09.2005. u 09:39 - pre 191 meseci
Žalosno :)
C# volim, volim pravo. Ali PHP nikad ne bih ostavio. Za web isključivo u PHPu kodiram.

Nego za tvoje pitanje
http://www.codeproject.com/dotnet/config.asp
 
Odgovor na temu

Smireni Magnet
softver inzenjer

Član broj: 9520
Poruke: 81
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Sa php-a na C#?!20.09.2005. u 19:07 - pre 191 meseci
Ne nisi me razumeo...

Ima li ista sto bih mogao da napisem umesto php-ovog
Code:
include("texy.inc");
?

Ono sto si mi dao, to je kako da procitam podatke koje sam stavio u neke konfiguracione fajlove.

PS: php je definitivno zakon, ali pare su ovde issue
To me boxing is like a ballet, except
there is no choreography, no dancing and the dancers hit each other...
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Sa php-a na C#?!20.09.2005. u 22:56 - pre 191 meseci
Pročitaj malo o tzv. web user controls na ASP.NET-u. Stvar je malo komplikovanija od include('ovo.ono.inc.php').
 
Odgovor na temu

nervozica
Novi Beograd

Član broj: 18671
Poruke: 77
195.252.119.*



Profil

icon Re: Sa php-a na C#?!22.09.2005. u 09:01 - pre 191 meseci
Ako je rec o inkludovanju neke html strane ili texta onda je potrebeno da stavis ovaj deo
<!--#include file="putanja/fajl"-->
Djankam se, kuzish.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Sa php-a na C#?!

[ Pregleda: 3036 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.