Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 6

[es] :: C/C++ programiranje :: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 6

[ Pregleda: 5735 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

xeron
Sarajevo

Član broj: 25909
Poruke: 133
*.dlp207.bih.net.ba.



Profil

icon Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 614.09.2005. u 18:02 - pre 229 meseci
Koju naredbu koristiti u vc++ 6umjesto system("pause") koristio sam je bez problema u Dev c++, ali ne radi u Visual c++
if (argc > 1 && strcmp(argv[1], "-advice") == 0) {
printf("Don't Panic!n");
exit(42);
}
 
Odgovor na temu

`and

Član broj: 32490
Poruke: 776
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.bitbyterz.org


Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 614.09.2005. u 18:20 - pre 229 meseci
Kod mene radi ;) XP SP1 \ VC++ 6.0 :

Code:

#include <windows.h>

main()
{
    system("pause");
}
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.americas.bgsinternal.com.



+6 Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 614.09.2005. u 18:23 - pre 229 meseci
system sasvim lepo radi i u VC-u. Kakve probleme imaš?
 
Odgovor na temu

xeron
Sarajevo

Član broj: 25909
Poruke: 133
*.dlp216.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 614.09.2005. u 21:32 - pre 229 meseci
#include <stdio.h>

main()

{
system("pause");




}


error C2065: 'system' : undeclared identifier
if (argc > 1 && strcmp(argv[1], "-advice") == 0) {
printf("Don't Panic!n");
exit(42);
}
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 614.09.2005. u 22:01 - pre 229 meseci
Evo:
Code:
#include <iostream>
using namespace std;
main()
{
system("pause");
}
 
Odgovor na temu

`and

Član broj: 32490
Poruke: 776
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.bitbyterz.org


Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 614.09.2005. u 22:36 - pre 229 meseci
Pa vidis valjda da moras da includujes biblioteku windows.h a bese moze process.h\dos.h ?
 
Odgovor na temu

danio
Danijel K
nema sanse
Varsava, Poljska

Član broj: 67203
Poruke: 50
*.acn.waw.pl.



Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 615.09.2005. u 02:45 - pre 229 meseci
Ne system je naredba is biblioteke <stdlib.h> ili <cstdlib> u C++.

man

[Ovu poruku je menjao danio dana 15.09.2005. u 03:46 GMT+1]
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 615.09.2005. u 08:55 - pre 229 meseci
da.... u pitanju je <stdlib.h>...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.varmdo.se.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 615.09.2005. u 12:38 - pre 229 meseci
danio, ne radi se o UNIX/POSIX-u ovde, vec o Windows-u (pogledaj naziv teme)...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.americas.bgsinternal.com.



+6 Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 615.09.2005. u 13:17 - pre 229 meseci
Svejedno, i na Win-u je system deklarisan u stdlib.h, mada ga ima i u process.h
 
Odgovor na temu

danio
Danijel K
nema sanse
Varsava, Poljska

Član broj: 67203
Poruke: 50
*.acn.waw.pl.



Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 615.09.2005. u 13:28 - pre 229 meseci
Citat:
danio, ne radi se o UNIX/POSIX-u ovde, vec o Windows-u (pogledaj naziv teme)...

I sta onda...
Funkcija "system" je deklarirana u stdlib.h, a ne u windows.h
Kada bi bila deklarirana i u jednom i u drugom doslo bi do konflikta.
U ostalom radi se o naredbi iz standarda ANSI C, tako da nema veze sa bibliotekom "windows" i dio je svakog C kompilatora,

[Ovu poruku je menjao danio dana 15.09.2005. u 14:29 GMT+1]
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.varmdo.se.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 615.09.2005. u 13:50 - pre 229 meseci
Ja sam rekao sto sam rekao jer je Windos programer upucen na (klasicno UNIX) MAN page... :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

danio
Danijel K
nema sanse
Varsava, Poljska

Član broj: 67203
Poruke: 50
*.acn.waw.pl.



Profil

icon Re: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 615.09.2005. u 19:32 - pre 229 meseci
Ispricavam se: MSDN

 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Naredba system("pause") u Microsoft visual studio 6

[ Pregleda: 5735 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.