Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Varijable u Javascript-u

[es] :: Javascript i AJAX :: Varijable u Javascript-u

[ Pregleda: 2137 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bubolino

Član broj: 17307
Poruke: 6
82.208.201.*



Profil

icon Varijable u Javascript-u07.09.2005. u 00:45 - pre 196 meseci
moze li neko da mi pomogne oko upotrebe varijabli u okviru URL-a. Naime, ne umem da varijablom zamenim naziv direktorijuma u PATH-u do zeljenog file-a. HVALA unapred
 
Odgovor na temu

markoval
Aleksandar Markovic
bgd

Član broj: 57160
Poruke: 17
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Varijable u Javascript-u07.09.2005. u 11:59 - pre 196 meseci
da pristupis kompletnom url-u koristis objekat Location...
a posle toga moras da napravis neki parser da izvuces promenljivu koja ti treba
mozda postoji i laksi i jednostavniji nacin, ali za sada evo ti ovaj...

Code:
  
var qs = location.search.substring(1); // dobijes od url-a samo deo posle ?
var nv = qs.split('&'); // podelis deo posle ? na 'array' promenljiva=vrednost
var url = new Object(); // napravis objekat koji ce da sadrzi promenljive
for(i = 0; i < nv.length; i++)  // razbijes svaku promenljivu na 
  {
    eq = nv[i].indexOf('=');
    url[nv[i].substring(0,eq).toLowerCase()] = unescape(nv[i].substring(eq + 1));
  }


pristupas url promenljivoj sa url['nazivpromenljive']

u kodu se sve promenljive pretvaraju u lowercase, pa samo to skini ako imas i velika i mala slova
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Varijable u Javascript-u

[ Pregleda: 2137 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.