Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako ubaciti novi kursor (borland)

[es] :: C/C++ programiranje :: kako ubaciti novi kursor (borland)

[ Pregleda: 2457 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon kako ubaciti novi kursor (borland)28.08.2005. u 15:04 - pre 204 meseci
u object inspector-u ima mogucnost da se odabere koji kursor hoces (ali neki od ponudjenih), ali mene interesuje kako ja da stavim neki kursor koji se nalazi na HDD-u, tj. neki MOJ novi kursor da bude glavni na Form-i?????
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: kako ubaciti novi kursor (borland)28.08.2005. u 15:26 - pre 204 meseci
Zar ti bash nikada ne prouchish Help za C++Builder pre nego postavish pitanje?

Sve, do u zadnji korak, na temu kako ubaciti svoj kursor je objasnjeno u Helpu. Odeljak : TScreen::Cursors
Citat:
Custom cursors can be added to the Cursors property for use by the application or any of its controls. To add a custom cursor to an application:

1 Create the cursor resource using a resource editor.
2 Declare a cursor constant with a value that does not conflict with an existing cursor constant.
3 Use the Windows API function LoadCursor to obtain a handle to the new cursor.
4 Set the Cursors property, indexed by the newly declared cursor constant, to the handle obtained from LoadCursor.

Note: Don’t call the Windows API function DestroyCursor when finished with a custom cursor; C++Builder does this automatically.



[Ovu poruku je menjao NastyBoy dana 28.08.2005. u 16:26 GMT+1]
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4894
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+636 Profil

icon Re: kako ubaciti novi kursor (borland)28.08.2005. u 17:33 - pre 204 meseci
Pre nekoliko dana sam ti ostavio link za:

bcbdev.zip

... koji je jedan sveobuhvatan vodic sa primerima za BCB.

U njemu, koliko sam video su odgovori na barem 90% tvojih pitanja.

Obavezno pogledaj, neces se pokajati!

 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: kako ubaciti novi kursor (borland)29.08.2005. u 14:01 - pre 204 meseci
sad sam se, ali STVARNO , zacrvenio!!!!

istina je da sam stvarno pogledao HELP, ali nisam nista nasao bio....
a da inace ne gledam u HELP, vjeruj mi, ovdje bi bilo 10 puta vise pitanja...
x files mi je objasnio jednom kako je najbolje raditi po help-u, i od tada zaista nadjem 90% stvari, ali ponekad.... sto cu...???

a "bcbdev.zip" cu malo bolje pogledati, nisam nesto posebno citao to do sada...

uglavnom: hvala vam!!
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

Toxter
NS

Član broj: 39393
Poruke: 317
*.dialup.neobee.net.



+6 Profil

icon Re: kako ubaciti novi kursor (borland)29.08.2005. u 20:06 - pre 204 meseci
@fucking voodoo: Evo ti jedan savet, nadam se koristan:
Pre nego sto postujes ovde pitanje probaj sam da resis problem.
Kad zapnes, probaj ponovo da ga resis na drugi nacin, i tako dva-tri puta.
Veruj mi da ce znanje koje steknes resavajuci problem samostalno mnogo duze
da ti ostane u glavi neko gotovo resenje koje ce ti neko ovde napisati.
Kada posle nekoliko neuspesnih pokusaja ne uspes da se izboris sa problemom iznesi ga ovde na forumu i neko ce ti sigurno pomoci.

Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao Toxter dana 29.08.2005. u 21:06 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Toxter dana 29.08.2005. u 21:07 GMT+1]
Sad mu nije nista, ubio si ga k'o zeca...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: kako ubaciti novi kursor (borland)

[ Pregleda: 2457 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.