Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.

[es] :: C/C++ programiranje :: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.

[ Pregleda: 4806 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.29.08.2002. u 14:53 - pre 266 meseci
Napravio sam sopstveni DLL (preko VC++), i sve super sljaka kad ga pozovem iz programa koji napravim u VC++ (dodam njegov lib tamo u options, include-ujem header koji mi VC++ napravio kad sam kreirao DLL projekat, i to je to).

E sad, ja sam pozeleo da koristim taj DLL iz programa koji kompajliram sa BCC 5.5.1 (onaj free line compiler).
Lepo napravim njegov lib (implib32 dll.lib d:\winnt\system32\dll.dll), stavim ga tamo gde su njegovi lib-ovi, uzmem isti onaj program (sors) koji koristi DLL i koji VC++ kompajlira, zajedno sa onim header-om koji mi VC++ napravio kad sam kreirao DLL projekat (dll.h), probam da iskompajliram, kad ono mucak.
Generalno, prijavljuje gresku kao kad mu ne navedes lib, znaci ono, kao pozivam f-ju koja ne postoji (a postoji u DLL-u).
LIB mu sigurno navedem pri kompajliranju, ali on me izgleda uopste ne ferma.
Ili ne gleda LIB, ili je header fajl los.
Header fajl sam vam prikacio uz poruku, pa ga pogledajte, mada cisto sumnjam da je tu greska.

Posto pri samom kompajliranju izgleda ne moze da se ukljuci lib (kao kod gcc-a, sa parametrom -l[ime_lib-a]), uradio sam ovako:
bcc32 -c progy.cpp
i sad sam dobio progy.obj.
Zatim:
ilink32 c0x32.obj progy.obj,progy.exe,,import32.lib cw32.lib dll.lib
ali opet isto...
Proverio sam da li on uopste gleda dll.lib tako sto sam ukucao pogresno ime, i on mi javio da navedeni lib ne postoji, sto znaci da ipak gleda taj dll.lib kad mu ga navedem.

Ja sam prosto zbunjen :(
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.29.08.2002. u 15:14 - pre 266 meseci
Da li je taj DLL tu gde kompajliras?
Ako nije, onda moras da "naucis" BCC da C:\winnt\system32 gleda kad mu trebaju biblioteke...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.29.08.2002. u 15:26 - pre 266 meseci
Nije, on je u d:\winnt\system32\.
Ajd probacu da ga stavim u tom istom diru, mada cisto sumnjam da je to...
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.29.08.2002. u 16:01 - pre 266 meseci
Probao sam da iskopiram DLL u direktorijumu u kom kompajliram.
Isto:
Error: Unresolved external 'fnDll()' referenced from D:\TEST\PROGY2\PROGY.OBJ
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.29.08.2002. u 17:05 - pre 266 meseci
Evo sad sam napravio DLL sa Borlandom, napravio .lib i .def, ali...
fnDll() se uopste ne exportuje u DLL, ne spominje se ni u jednom od ova tri fajla.
A VC++ ga sasvim lepo exportuje...
Cudno...
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.29.08.2002. u 17:29 - pre 266 meseci
Resio sam problem ! :) :) :)
http://www.xploiter.com/programming/c/borland/3044.html

Inace, http://www.xploiter.com/programming/c/borland.html od sada ide u moj bookmark :)
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.12.09.2002. u 03:02 - pre 266 meseci
Mozda nije pitanje za ovu temu ali ima beze sa bibliotekama. Da li je neko pokusavao da sa MSV C++ generise static lib pa da posle tu biblioteku uvuce u Borland C++ Builder? Nesto se formati biblioteka ne poklapaju a i alatka koja dolazi kod Builder-a za konverziju izgleda da ne radi...imali neko ideju kako bi to moglo da se bezbolno uvuce ( s' oprostenjem :) ).

Naime ima tu jos problema :)
Skidao sam source sa www.openh323.org i tamo lepo pise da oni mogu da ga prevedu sa MSVC++. Elem kada se dobiju odgovarajuci DLL-ovi i kada se ukljuce u Builder kod ,i naravno odgvarajuce header datoteke ,dolazi do haosa. Kompajler se "gubi " po nekim definicijama makroa.Nije mi bas za verovati da se toliko kompajleri razlikuju da bi se gubili po makroima....ili mozda gresim ?
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.12.09.2002. u 12:14 - pre 266 meseci
Ja o tome pricah i pricah ovde... Ali niko ne cita. Formati biblioteka Microsoft-a i Borland-a su NEKOMPATIBILNI! Microsoft koristi "svoj" COFF format (zapravo modifikovani ELF medju nama), a Borland koristi OMF format. Da bi se nekako sredile stvari Borland daje "pomocno sredstvo" zvano COFF2OMF.exe koje radi u 85% slucajeva koliko sam video. Neke komplikovanije biblioteke ne pokusavajte tek tako da "pretvorite" u OMF... Kreiranje dobrih biblioteka (za vise od jednog kompajlera) je tezak i mukotrpan posao na Windows-u, na UNIX/Linux to je macji kasalj, je svi postuju ELF format (koga i treba postovati, jer je najbolji!).
Ovo najvise vazi ako u DLL-ovima imate sopstvene klase, razne dodatne simbole i jos kojekakva cuda... Napraviti DLL koji ce da sazvace i VC++ i BC++ i IC++ (i ...) je zaista tesko.
Ako se radi sa C-om (dakle cist C) onda su stvari relativno lake i ta biblioteka moze da se lepo ubaci u bilo koji projekat, koji se kompajlira sa bilo kojim kompajlerom.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.14.09.2002. u 03:03 - pre 265 meseci
Deder samo sam pitao :)))))
Znam za razliku nego sam samo pitao da li je neko pokusao da se igra sa openh323..................................................................... :)
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.14.09.2002. u 14:11 - pre 265 meseci
http://www.xploiter.com/programming/c/borland/3044.html
Static LIB ces tesko da napravis, i za BCC-ov DLL (koji hoces da koristis u VC++), i za VC++ov DLL (koji hoces da koristis u BCC).
Jedino prihvatljivo resenje je ono sa linka, znaci dinamicko kacenje na DLL u run-modu, sa LoadLibrary.
Mada Leka kaze da ni to resenje nije ono pravo.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Problem sa korsicenjem DLL-a u BCC-u.

[ Pregleda: 4806 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.