Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako napraviti "globalnu" promenljvu u c#-u ?

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako napraviti "globalnu" promenljvu u c#-u ?

[ Pregleda: 3406 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djmrky
Novi Sad

Član broj: 25160
Poruke: 179
212.62.36.*



Profil

icon Kako napraviti "globalnu" promenljvu u c#-u ?25.08.2005. u 10:21 - pre 205 meseci
kao sto moze u c++-u.
Znaci treba mi promenljiva koja ce se videti u svim klasama i formama u projektu
da li je to moguce izvesti u c#-u

Pozdrav
She's nice from a far, but far from nice.
 
Odgovor na temu

dares
Darko Sarkanovic
Visnjicka Banja, Beograd

Član broj: 13621
Poruke: 46
*.eu.s4hc.com.



Profil

icon Re: Kako napraviti "globalnu" promenljvu u c#-u ?25.08.2005. u 10:42 - pre 205 meseci

Posto je C# objektno orijentisani jezik sve promenive moraju da budu clanice neke klase.

Kao zamenu za globalne promenjive mozes da koristis staticke propery-je neke klase, npr:

public class AppSettings
{
public static string AppProperty1 = "nesto";
}




Naravno, ovoj promenljivoj pristupas sa :

string myVar = AppSettings.AppProperty1;





Pozdrav,
Dare
 
Odgovor na temu

Damjan S. Vujnovic
London, UK

Član broj: 30444
Poruke: 81
*.ceetel.co.yu.

Jabber: damjan@elitesecurity.org
ICQ: 68189289
Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: Kako napraviti "globalnu" promenljvu u c#-u ?25.08.2005. u 10:44 - pre 205 meseci
Pogledaj

http://en.wikipedia.org/wiki/Singleton_pattern

Hev fan,
DSV
I love the smell of copyright violations in the morning. Smells like... freedom!
 
Odgovor na temu

adnan78
Adnan Strujic
Software Engineer/System Architect
SCG

Član broj: 27187
Poruke: 55
217.26.75.*

ICQ: 17136266


Profil

icon Re: Kako napraviti "globalnu" promenljvu u c#-u ?25.08.2005. u 10:54 - pre 205 meseci
Ako je u pitanju web aplicakacija u global.asax

Code:

        protected void Application_Start(Object sender, EventArgs e)
        {
            Application["myProm"] = 1;
        }


Ako je win app ja bi to ovako uradio.....

U baznom namespace-u od aplikacije ubacis svoju klasu koja ce da sadrzi promjenljive koje ti trebaju

Code:

namespace WindowsApplication2
{
    /// <summary>
    /// Summary description for Form1.
    /// </summary>
    /// 


    public class MojaClass
    {
        public static int mojaVar = 0;
    }




A ne znam ni sta ce ti to uopste... globalne var bi trebao da izbjegavas...

poz
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako napraviti "globalnu" promenljvu u c#-u ?

[ Pregleda: 3406 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.