Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?

[es] :: Nauka :: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?

[ Pregleda: 27710 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Aleksandar Marković
Part Time Freelance Journalist

Član broj: 219
Poruke: 5220
*.mediaworksit.net.

Sajt: www.akcenat.info


+8 Profil

icon Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?24.08.2005. u 09:53 - pre 195 meseci
Profesor Predrag Nikolic iz Pirota, naš jedini clan Evropske akademije za medicinsku hipnozu, pomagao i slavnima, Talju, Parlovu, Ronaldu, Zdravku Colicu, Stefanu Milenkovicu...


...Radim po jednoj specificnoj metodi, koja je nastala kao rezultat brojnih saznanja i iskustava sa eminentnih fakulteta i instituta širom sveta. Prema zvanicnoj nomenklaturi Evropske akademije za medicinsku hipnozu (EAMH) ovom terapijom se uspešno deluje na 118 bolesti. Znacajno je napomenuti da su postignuti rezultati i u remisiji kancera. Ovom metodom, bezbolno, bez lekova, uspešno otklanjamo nocno mokrenje kod dece (80 odsto slucajeva), govorne probleme - mucanje, kratkovidost i dalekovidost, poboljšavamo pamcenje i koncentraciju, stimulišemo kreativnost i talenat u muzici, baletu, sportu, tu je lecenje depresije, psiholoških problema, patologije karaktera, loših navika i još mnogo toga, da ih sve ne nabrajam. Dakle, da napomenem, ovo je posebna metoda "verbalno geneticki inženjering". To je sofisticirani oblik hipnoterapije koji bazira na holografskoj indukciji DNK putem transmitera, koji uticu direktno na sve moždane centre kao i na centralni nervni sistem i genetske komponente, inicirajuci željene promene u psihosomatskim funkcijama pacijenta, kao i promene u biloškom "kompjuteru" osobe. Tako je tradicionalni pojam "sugestija" razjašnjen kao verbalni transfer sa DNK, što predstavlja revoluciju u nauci. U filozofskom smislu, to je pomirenje religije i nauke - kaže profesor Nikolic.

Govoreci o prakticnoj primeni hipnoterapije naš sagovornik istice da je bilo dosta pomoci kod otklanjanja ratnih trauma, depresije, uzbudenosti, a da je i u Pirotu imao nekoliko uspešno izlecenih slucajeva mucanja kod dece. Kaže da je, nedavno, uspeo da jednom pacijentu poremecaj ocnog vida od "minus jedanaest" svede na - nulu.

- Dijapazon terapije je širok, pa sam skoro radio sa košarkašicama reprezentacije Srbije na poboljšanju koncentracije, radio sam sa poznatim svetskim violinistom Stefanom Milenkovicem, dok je bio mladi i to je bio rad "na usavršavanju talenta". Rezultati su poznati. U poslednje vreme se dosta bavim sprecavnajem narkomanije i mogu da se pohvalim da sam do sada uspeo da "ozdravim" 19 pacijenata i vratim ih u normalne životne tokove. Najivše ih je bilo iz Beograda, nekoliko iz Niša - kaže Nikolic.

Koreni sofisticirane hipnoterapije imaju ogroman uspeh i velike prednosti nad Frojdovom psihoterapijom i psihoanalizom. Ova vrsta terapije je ugodna, bezopasna, bezbolna i nema nikakve štetne efekte na zdravlje. Putem delovanja na podsvest, prakticno se vrši reprogramiranje bolesti u zdravlje a pacijent nije svestan šta se sa njim dogada, ali je svestan preobražaja koje primecuje na sebi.

Pre pocetka terapije obavezan je test i posle toga, ako je uspešan, pacijent se prima na terapiju. Vreme trajanja tretmana ovom metodom je strogo individualno i ne daju se nikakve prognoze, ali se po odluci EAMH ne primenjuje na decu predškolskog uzrasta, osim na izriciti zahtev roditelja. Evropski centar je Evropska akademija za medicinsku hipnozu u nemackom gradu Dahn, a uz njega je i Državni institut za verbalno-geneticki inženjering u Moskvi. Na prostorima bivše Jugoslavije samo su clanovi EAMH dr Miloš Remic iz Ljubljane i profesor Predrag Nikolic, naš Pirocanac koji sada živi i radi u Nišu.

- Mnogo je ljudi prošlo kroz ordinaciju sa raznim vrstama terapije ali su pomoc potražile i poznate svetske licnosti kao što su Mihail Talj, Mate Parlov, Ronaldo, Adriano Celentano, Zdravko Colic, vec pomenuti Stefan Milenkovic i mnogi drugi. I da ponovim, moja metoda se bazira na hipnozi a covek ima raport sa terapeutom, ali ja imam raport sa mašinom, takozvani "generator alfa talasa" koji se implicira u mozak, izaziva san kod coveka i u tom "alfa" stanju covek je podložan sugestijama i na tome se bazira strategija pomoci i lecenja. I na osnovu takozvane anamneze radimo terapiju i to uspešno - objašnjava profesor Nikolic.

Zanimljive su i moje poslednje aktivnosti sa manekenkama oko skidanja kilaže a ovih dana sam uspeo da spasem brak, kada je baš ovde u Pirotu, došlo do razmirica. Došla je gospoda sa traumama, drama u porodici sa mužem, ali sam uspeo da ih dovedem zajedno na terapiju i sve se okoncalo pomirenjem. Eto, kada završimo ovaj razgovor pozvan sam kod njih u goste. Ova terapija koju radim je lagana i bez posledica ali je pacijent svestan promena koje se dešavaju u njemu. Cesto mi se dešava da me pitaju: Kada cemo da pocnemo? Oni su u polusnu, nisu u stanju da kontrolišu sebe i kada im kažem da je gotovo, cudno me gledaju - kaže Nikolic.

Milan Paunović
 
Odgovor na temu

jpantelic
pantelic jelena
beograd

Član broj: 108515
Poruke: 1
195.252.86.*Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?15.09.2006. u 16:43 - pre 182 meseci
zelim da znam
gde je ordinacija doktora nikolica i da li je neko probao njegovu terapiju?moj e-mail [email protected] hitno mi je potreban odgovor
 
Odgovor na temu

sasabraj
aleksandar brajovic
podgorica

Član broj: 25127
Poruke: 487
*.ptt.yu.+2 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?15.09.2006. u 17:18 - pre 182 meseci


Ne znam cemu sluzi ovaj topic,neka reklama dr.Nikolica????
ma dajte ljudi,u svemu apogotovo u lijecenju mora da postoji standard!!Ako neko ima psiholoske probleme,hipnoza mu nece zadugo pomoci.Postoje pravci poput transakcione analize i bihejvioralne terapije koje su mocne jer djeluju sa nivoa svjesnog.Hipnoterapeut vas samo drzi u zabludi da se desavaju promjene.Ako taj doktor koristi tzv.narkoanalizu van bonickih uslova,to je van svake pameti!!!
Ko zeli da okusa srecu,izvolite
brajovic sasa
 
Odgovor na temu

Marko_R
Marko Ranđelović
Programer
Niš

Član broj: 3737
Poruke: 575+4 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?17.09.2006. u 22:08 - pre 182 meseci
Hipnoza je po meni više šarlatanstvo nego prava psihoterapija ili već gde se upotrebljava. U pravoj psihoterapiji uloga svesti je ključna. Tako da je jedino psihoanaliza psihoterapija u pravom smislu reči, jer ona ima za cilj da pacijent postane sposoban da svesno spozna svoje psihičke procese.
 
Odgovor na temu

zraj
BG

Član broj: 106234
Poruke: 386+3 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?04.11.2006. u 18:56 - pre 181 meseci
"There is nothing either good or bad, but thinking makes it so"
- William Shakespeare from "Hamlet"

Predrag Nikolic je diplomirani profesor klinicke psihologije odsek za psiholosku hipnozu.
Danas je docent na internacionalnom univerzitetu nove medicine u Milanu i clan Evropske akademije za medicinsku hipnozu.
Metoda koju koristi u lecenju pacijenata zove se "verbalno - geneticki inzenjering" , a pacijent se uvodi u hipnoticko stanje pomocu alfa generatora.Kontakt telefon profesora Nikolica mozete naci u casopisu ZONA 203 izdanje, Novembar 2005. (www.svet.co.yu)

Hipnoterapija u svetu:
http://stressfree.com.au/hypnotherapylink.html

Daryl Wilkinson's Australija :http://stressfree.com.au/index.html
Hypnosis helps...

Hypnotherapy and counselling can be successfully applied to a wide variety of conditions and problems either as a primary or as an adjunct therapy. In the course of my clinical practice I have successfully treated clients who have presented with the following conditions:

addictions

adjustment problems

amnesia

anxiety

asthma

audition nerves

bed wetting

blushing

change

child birth

creative blocks

dental phobia

emotional difficulties

exam nerves

fear

grief and loss

insomnia

irritable bowel syndrome

low motivation

nail biting

negative voices

overeating and weight release

pain control and anesthesia

panic attacks

past abuse and trauma

phobias

poor memory

problem gambling

psoriasis and other skin conditions

public speaking

quitting smoking

relationship problems

tension headaches

self confidence

sexual difficulties

sporting ability

shyness

stage fright

study habits

stuttering and stammering

stress and tension

unwanted habits

weight control

 
Odgovor na temu

Marko_R
Marko Ranđelović
Programer
Niš

Član broj: 3737
Poruke: 575+4 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?04.11.2006. u 21:20 - pre 181 meseci
To je očigledan marketinški nastup, a poznato je da ono što ima najbolju reklamu ne mora da bude najbolje. "nova medicina", "stress management", sve su to jeftine fraze. On je profesor univerziteta i član komisije, ali pitanje je koliko je taj univerzitet i ta komisija cenjen u svetu.

Citat:
I have successfully treated clients who have presented with the following conditions:

A koji su kriterijumi po kojima on određuje da li je terapija uspešna? Kolike promene u životu klijenta je ona unela? Koliko su ti rezultati trajni?
 
Odgovor na temu

zraj
BG

Član broj: 106234
Poruke: 386+3 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?05.11.2006. u 06:26 - pre 181 meseci
Hipnotherapy:
Questions and Answers

What is Hypnosis?

A natural, drug free state of intense, deep relaxation and concentration, similar to the relaxed state that we experience between waking and sleeping. The person is not asleep or unconscious, but fully aware of sensations and surroundings. They are however much more receptive to therapeutic suggestions than they would be normally.

What conditions or problems can Hypnosis help overcome?

See: Hypnosis Helps....


Do I lose control?

You are in control at all times and are able to break a hypnotic trance at anytime (just as you can stop day dreaming instantly). You cannot be made to do or say anything that you do not wish to do or say. Hypnosis is achieved and maintained by mutual cooperation.


Can I be Hypnotised?

Virtually anyone can be hypnotised, some more easily than others. Cooperation, a desire to enter hypnosis and an ability to concentrate is all that is required. All hypnosis is "self hypnosis" and requires the subject to allow themselves to drift into a trance or "altered state". Everyone has experienced some form of hypnotic trance whether as a daydream or watching TV. You cannot be hypnotised against your will or if your ability to concentrate is impaired.


Is Hypnosis safe?

Being drug free, non contact and because you are in control, it is perhaps one of the safest forms of therapy. There is no documented evidence of anyone ever being harmed by hypnosis.


Is Hypnotherapy effective?

Dr. Alfred A. Barrios reported in the psychotherapy journal of American Psychiatric Association (Vol. 7-1),the following success rates:

Hypnotherapy 93% recovery after 6 sessions (about 1.5 months)

Behavior Therapy 72% recovery after 22 sessions (about 6 months)

Psychotherapy 38% recovery after 600 sessions (about 11.5 months)


How does it work?

In the deeply relaxed hypnotic trance state the subconscious part of the mind is best able to respond to positive suggestion and imagery. You can focus on the things you want to change and on the ways you can best do so, free from anxious or sabotaging thoughts. In certain cases, age regressive techniques may be used to access memories and uncover root causes of conditions or the deep underlying beliefs that may be preventing the desired change. If required other techniques can assist in "letting go" and clearing emotional blockages that allow the person to move on.


What happens in a session?

Each session is different of course, depending on the presenting issue, but after a personal history is taken the process begins with a conversation about the clients presenting issue. The conversation is aimed at opening up the issue, viewing it from a different perspective and discovering the clients strengths. It is usual for half the session to be devoted to counselling. Then some strategies are outlined and the client will be guided into a state of deep relaxation where suggestions and strategies are reinforced hypnotically. Depending on the nature of the problem, various techniques may be used to explore the root cause of the problem and to resolve the issue in a positive way (Age Regression, Ego State or Parts Therapy etc.). At the end of the session the client will return to full awareness, and feels completely rested and relaxed. Sessions are usually between 60 and 75 minutes in duration.


Daryl Wilkinson MACHA

BDA, Dip Clin Hyp, Dip S O Couns, GDip Psych Couns.
Certified HypnoBirthing® Educator

PERFORMANCE COACHING, COUNSELLING AND HYPNOTHERAPY

My connection with hypnosis began over forty years ago when as a teenager, after all else had failed, I was cured of asthma by a hypnotherapist. As a result I have always held an unshakeable belief in the extraordinary power of the mind, positive thought and the mind-body connection.

For over thirty years I have held lecturing positions in several tertiary institutions, but now devote my time to my private practice and corporate seminars in presentation and communication skills and stress management.

My client base embraces people from all walks of life with a wide variety of presenting conditions, but also includes many performers, writers and artists, reflecting my commitment to and understanding of, the needs of the arts community.

I am a trained counsellor and hypnotherapist and a registered member of the Australian Clinical Hypnotherapists Association.
AUSTRALIAN CLINICAL HYPNOTHERAPISTS ASSOCIATION - http://www.hypnosis.asn.au


Hypnotherapist listed alphabetically in geographic regions:

UK and EUROPETina and Henrik Anderson - http://www.talkingtherapies.net Hypnotherapy
NLP, Counselling and more. Stoke on Trent & Newcastle under Lyme UK

Elizabeth Brown & Christine Hines http://www.ilkleytherapies.co.uk Positive change, weight loss, stress management, IBS. Ilkley West Yorkshire UK

Henrik Buchwald - http://www.hypnose-hypnosis.dk "Hypnosis - Hypnosis" a Danish Website about Hypnosis and Therapy.

Dougie Connor - http://www.hypnotrance.co.uk Edinburgh, Scotland. Confidential hypnotherapy and healing for a wide range of conditions.

Barry Cooper - http://www.magicofthemind.co.uk - Hypnotherapy, NLP, EFT and Life Coaching. North West London UK

Dennis S Davies - http://www.yorkshirehypnosis.co.uk - Yorkshire Hypnosis and Hypnotherapy. Castleford and Barnsley, Yorkshire UK

Tim Donald - http://www.orchard-hypnotherapy.co.uk - Hypnotherapy in Leeds. Hypnosis and Analytical hypnotherapy, Horsforth, Leeds UK

Dawn Flockhart - http://www.brain-train.co.uk Hypnosis, NLP, Reki and TFT Edinburgh, Scotland UK

Barabra Ford-Hammond - http://www.barbaraford-hammond.com Hypnotherapy and Stress Management. Hampshire UK

Mike Fulton - http://www.hypnotherapylondon.org.uk The Hypnotherapy Practice. Ealing, London UK

Lyndon Garvey - http://www.hypnosisforchange.co.uk - Hypnotherapist and EFT practitioner. Warrington UK

David Goode - http://www.hypnotherapy-services.com - Hypnotherapist specialising in Past life regression, sexual disfunction and more Torquay UK

Steven Harold - http://www.hypno-therapist.com Hypnotherapist, East London, UK

John Hudson - http://www.hypnosisbristolbath.co.uk Hypnotherapist / Psychotherapist Bristol UK

David Kato - http://www.depression-therapist.co.uk Hypnotherapist / Psychotherapist specialising in womens health and depression. Also at http://www.depression-bristol.co.uk Bristol, UK.

Derek Kew http://www.derek-kew.co.uk Counsellor, Clinical Hypnotherapist and Eating Disorders Practicioner. Essex/Hartfordshire and London UK

Max Kirsten - http://www.stop-smoking-in-1-hour.co.uk Hypnotherapist specialising in Stop Smoking, Weight Loss, IBS, Insomnia, Depression, and more, West London UK

John D. Lawrence - http://www.highland-hypnosis.co.uk - offering hypnotherapy and hypnotherapy training in the beautiful Highlands of Scotland

Eddie Lester - http://www.hypnos.info - Oxford Hypnotherapy, specialising in stress management, confidence and achieving life-goals. Hypnosis tapes and cds available. Oxford and Swindon UK

Jean Mann - http://www.hypno-surrey.com Hypnotherapy & Stress Management.Little Bookham Surrey UK

Larry McMahon - http://www.larrymcmahon.com Hypnotherapist Coach,Trainer. Killarney, Ireland

Steve Mckeown - http://www.themckeownclinic.co.uk - hypnosis, hypnotherapy, analytical therapy, psychoanalysis. St Albans, Hertfordshire

Nigel Magowan - http://www.hypnotize.me.uk - Advanced Hypnotherapist, NLP Master practitioner and NLP Life Coach in Manchester UK

John L. Moonie - http://www.hypnoperth.com Hypnotherapist specialising in fear, phobis and panic attacks. Perth Scotland UK

Dylan Morgan - http://www.hypno1.co.uk - Morganic Therapy Site - Hypnotherapy, Psychotherapy and Counselling - Leeds UK

Bettina Pantung - http://www.bp-hypnose.dk - Pantung Hypnoterapi, Denmark

Phil Panter - http://www.geocities.com/phil_panter/index.htm Sort it out with hypnotherapy and NLP - Redditch, UK

Andrew Parr - http://www.professional-hypnotherapy-lomdon.co.uk Stop smoking hypnosis, weight loss, fears and personal problems. London, UK also at http://www.hypnotherapy-sussex.co.uk Hypnotherapy in Tunbridge Wells, Kent and Sussex UK

Richard Parsons - http://www.richardparsons.net Hypnotherapist, Cheltenham, Gloucester UK

José Penrose - http://www.counsellingtaliesin.co.uk - Hypnotherapist, Life Coach and Counsellor. Woking, Surrey UK

Christal sonne Rasmussen- http://www.sonnerasmussen.dk Terapi - psykoterapi - hypnose. Kolding, Denmark

Jane Robinson - http://www.janerobinson.net Psycotherapist and advanced clinical hypnotherapist. Anxiety, panic attacs,sleep disorders, pain and stress. Gloucestershire and Monmouthshire UK

Adam Sargent - http://www.haworth-hypnotherapy.co.uk - Hypnotherapy and NLP, healing the whole self. Haworth, West Yorkshire UK

Anthony Smith - http://www.anthony-smith.co.uk Hypnotherapist NLP Practitioner, Specialist in Stress, Anxiety, and Phobias. Maidenhead, near London UK

Nick Smith - http://www.creativeself.co.uk Creative Self Hypnotherapy Hypnotherapy, Psychotherapy, Hypnobirthing and Fertility specialist in Oxford, UK.

Adrian Tannock - http://www.lastingchange.co.uk - Lasting Change Hypnotherapy. Anxiety, weight loss, phobias, stopping smoking. Manchester

Stuart Thompson and Stephen Powell - http://www.hypno-web.co.uk Strategies for Change Hypnosis and Life Coaching. Yorkshire UK

Debbie Waller - http://www.debbiewaller.com - Hypnotherapy and relaxation classes - Yorkshire UK

Will Williams - http://www.121hypnosis.com - Information rich site and quality hypnotherapy and NLP in Exeter, Devon UK

Jonathan Wootton - www.wakefieldhypnotherapy.co.uk Clinical and Analytical Hypnotherapy in Wakefield, West Yorkshire UK

NORTH AMERICA


David Barron - http://www.changework.com Master Hypnotist, NLP Master Practitioner and NLP Facilitator. San Jose, Ca USA

Joseph Bennette - http://www.jbennette.com Hypnotherapy, Rapid Eye Therapy, Energy Therapies. Salem, Oregon USA

Cal Banyan http://www.hypnosiscenter.com Banyan Hypnosis Center for training and services. Staff of six hypnotherapists. Minneapolis - St Paul, Minnesota USA

Gregg Capella - http://www.hypnosisenergy.com - Hypnosis Energy Centre Hypnotherapy in San Diego County. Solana Beach California, USA

Sanna Carapellotti - http://www.mentalperformances.com Hypnotherapist and NLP practitioner specialising in performance enhancement and performance coaching. Pittsburgh PA, USA

Bob Choat - http://www.hypnomindpower.com Granada Hills, CA and Las Vegas, NV. USA. Helping You to Realize Your Dreams by Enhancing Your Personal Belief System using Hypnosis and NLP.

Richard Clark - http://www.californiahypno.com Solution Focussed Clinical Hypnosis in Siuthern California. USA

Daniel J. Cleary - http://www.danclearyhypnosis.com Hypnosis for Health Learning Center. Pain Control specialist. North Palm Beach Florida USA

Alan Crandall - http://www.alpha-mind.com Hypnotherapist, Transpersonal Counselor and Success Coach. San Jose, California USA

Mary Curro http://www.thesaneasylum.com The Sane Asylum. Portsmouth, VA. USA

Jan Eisnor - http://www.healingswithhypnosis.com - Offering Hypnosis near Boston. Past Life Regression CD's available. Woburn, Massachusetts. USA

Wendi Friesen - http://www.wendi.com Hypnotherapy - NLP - EFT -Over 60 Audio and Video Hypnosis Programs - Sacramento, California, USA

Susan N. George - http://www.njhypnosis.com Hypnosis to stop smoking, eliminate fears and phobias and aid in weight loss. Monmouth County, Sea Girt, New Jersey USA

Errol Gluck - http://www.glucksolutions.org Hypnotherapist, life coach and trainer. Brooklyn New York USA

Kathy Harrison - http://www.KatHypnosis.com Hypnotherapist, NLP practicioner Ft. Lauderdale, Florida USA

C. Devin Hastings - http://www.MBH4U.com Psychotherapist ,Specializing in treatment of diabetes and OCD. Minneapolis, Minnesota USA

Roy Hunter - http://www.royhunter.com - Leading Hypnotherapist, author/trainer and speaker. Tacoma Washington USA

Del Hunter Morrill - http://www.hypnocenter.com Counseling Hypnotherapist Tacoma, Washington USA

Benjamin Moss - http://www.benmosshypnosis.com Hypnotherapist "Achieve your goals through Hypnosis" Irvine, California USA

Doug Kelly - http://www.newlifedynamics.com Hypnotherapist, Speaker, Author. Port Charlotte, Florida USA

Dr.Bryan Knight - http://www.hypnosis.org Hypnosis Headquarters: Bringing Solutions to Mind. Montreal, Quebec, Canada

Mary Lee LaBay - http://www.maryleelabay.com Author, speaker, instructor and practitioner of holistic hypnotherapy, Bellevue, WA, USA

James Malone Ph.D - http://www.njhypno.com Point Pleasant, NJ, USA

Kim Manning - http://ww.hypnotherapy-detroit.com - Medical Hypnotherapist in Detroit USA.

Kathryn McGlynn - http://www.hypnosis.ws Metaphysical Hypnosis Explorations,Sturbridge, MA USA

Robert Monteux- http://www.hypnosis-now.com Portland Hypnotherapy - Hypnotherapy and Sports & Performance Hypnosis in Portland, Maine. USA

Don and Nancy Reno - http://www.jenkshypnosis.com Jenks Hypnosis Center near Tulsa, OK, USA - Change your perception, change your life.

Carol S. Rios http://www.hypnosiscures.com Powerful Self Hypnosis CDs and DVDs North Carolina USA

Lenay Rogus http://www.hypnosisbylenay.com Hypnotherapy, HypnoBirthing, NLP Stress Maangement and more. San Diego CA, USA

John Syme http://www.hypnopower.ca Hypnotherapist and Counselor. Past Life Regression Specialist - Belleville Ontario Canada

Christian Wasinger - http://www.christianwasinger.com Hypnotherapist, NLP practicioner and Results Coach. San Diego California USA

Victoria M.Wizell, http://www.hyptalk.com Hypnotherapist - self-hypnosis audio programs available and much more. Nevada USA

Katherine Zimmerman - http://www.trancetime.com - Hypnotherapy and training, Reiki and EFT Sacramento Ca USA

AUSTRALASIA


Grant Boddington - http://www.nzhypnosis.com Leading NZ Stage Hypnotist and Hypnotherapist, Wanganui, New Zealand

Erik Bragg - http://www.hypnosis-japan.org Clinical Hypnotherapist, NLP Master Practitioner. Tokyo, Japan.

Lindsay Claxton - http://www.lindsayclaxton.com Solution Oriented Counsellor and Hypnotherapist. Frankston (outer Melbourne), Australia

Andrew Elder - HypNoCoach - http://www.hypnocoach.com.au - Hypnotic Coaching combining Hypnotherapy, NLP, Coaching, Counselling, and Facilitation in Sydney CBD, Australia.

Michelle Hardwick - http://www.hypnosistherapy.co.nz Hypnotherapy, NLP and EFT. Dunedin New Zealand

Belinda Hulstrom - http://www.belindahulstrom.com - Counselling and Hypnotherapy - Caring help with all personal issues. Williamstown, Melbourne Australia and via telephone/online.

David Kennedy School of Hypnosis - http://www.hypnostudies.com.au Training in the Clinical Practice of Hypnosis and Ericksonian Psychotherapy. Brisbane Qld Australia

Michelle Mayur, Angel Wings Healing Pty Ltd - http://www.angelwings-healing.com Hypnotherapy and channelled energy work. Caring, spiritual focus. Consultations and workshops. Melbourne, Australia

David Mendes http://www.feldenkraisinmotion.com.au - Feldenkrais and Counselling Kew, Melbourne Australia

Roana Simmons http://www.divinemoon.com.au Clinical Hypnotherapist & Psychotherapist, Hypnosis for all issues. Brisbane, Australia.OTHER INTERESTING HYPNOSIS, COACHING, COUNSELLING AND STRESS RELATED SITES

HYPNOSIS.COM - http://www.hypnosis.com - A valuable source of information on Hypnosis and NLP

HYPNOSIS MUSEUM - http://www.angelfire.com/pr/hypno : An educational site depicting instruments throughout the ages used to induce hypnosis.

HYPNOTHERAPY EQUIPMENT Ltd. http://www.hypno-quip.co.uk : Kevin Gray UK.

HYPNOTHERAPY SCRIPTS available from http://www.hypnotherapyscripts.co.uk

HYPNOSIS SCRIPTS AND LINKS at http://www.hypnosis-japan.org/scriptlinks.html

HYPNOSIS and HYPNOTHERAPY UK http://www.hypnosis.me.uk Resources, links and information on Hypnosis and Hypnotherapy in the UK.

HYPNOSENSE - http://www.hypnosense.com - Terence Watts Hypnotherapist, author and trainer. Essex UK

UK HYPNOSIS - http://www.UKhypnosis.com Donald Robertson Hypnotherapist, London UK.

HYPNOTIC WORLD - http://www.hypnoticworld.com - A resourse for professional hypnotherapists UK

SOLUTION ORIENTED COUNSELLING and HYPNOSIS http://www.ampersandaus.com.au Melbourne, Australia.

Dr GERARD SUNNEN - http://www.triroc.com/sunnen/index.htm - Interesting artilles on the uses of hypnosis in a medical context.

SZELES http://www.szeles.com Stage Hypnotist, San Fransisco USA

THINKWELL CORP - http://www.hypnosoft.com - HypnoSoft(TM) Internet Hypnosis.Visitors can create a custom, talking hypnosis on the Internet, delivered via email.

HYPNOTHERAPY TRAINING COMPANY - http://www.hypnosistoday.com -Wakefield Massachusetts USA

THE INSIGHT http://www.the-insight.com A Spiritual Directory

PUBLIC SPEAKING http://www.public-speaking-to-promote-and-profit.com - An excellent site run by a hypnotherapist with plenty of useful tips and infomation.

HYPNOSIS INFORMATION http://www.hypno1.co.uk - Possibly the world's largest site of FREE information on hypnotherapy.

ABOUT HYPNOSIS http://www.about-hypnosis.com An informative site explaining how to use hypnosis to improve your life

ORCA INSTITUTE http://www.orcainstitute.com - Offering Hypnotherapy training through onsite and distance programs -
http://www.orcainstitute.bc.ca (Canadian Site)
http://www.orcainstitute.net (French Site)
http://www.hypnotherapycertification.com (Spanish Site)
http://www.hypnosistraining.net (Hypnotherapy articles)

INTERNATIONAL ASSOCIATION OF COUNSELING HYPNOTHERAPISTS
http://www.hypnotherapyassociation.org

STRESS SPOT http://www.StressSpot.com Stress Information resource website.

STRESS MANAGEMENT HQ Information and resourses for stress management - http://www.stressmanagementhq.com

STRESS MANAGEMENT TECHNIQUE http://www.stressfocus.com An information hub with valuable information on stress, it's causes, symptoms along with the right solution to overcome stress by easiest and affordable methods.

STRESS MANAGEMENT - http://www.mindtools.com - Learn how to relieve stress. Mind Tools helps you manage the causes of stress and teaches useful stress management techniques.

YORKSHIRE STRESS MANAGEMENT - Stress information and stress management services for business and individuals. (UK) - http://www.yorkshirestressmanagement.com

CCOUNSELLING AND STRESS REDUCTION - http://www.counsellor.com.au Learn effective strategies to change your state of mind. Positive lifr coaching techniques.

PERFORMANCE MANAGEMENT DIRECTORY - http://www.performancemanagementsite.info A one stop resource for all your performance management needs.

 
Odgovor na temu

radusan
Srbija

Član broj: 98817
Poruke: 23
*.dynamic.sbb.co.yu.Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?08.11.2006. u 08:32 - pre 180 meseci
autosugestija, sugestija nemaju moc, kao ni hipnoza, ali ... otvaraju vrata do Boga.
 
Odgovor na temu

Fuzz
Bojan Vukovic
Novi Sad

Član broj: 8631
Poruke: 3866
212.200.155.*+9 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?08.11.2006. u 10:32 - pre 180 meseci
Pa ne bih bas rekao da nemaju nikakvu moc...
Jednostavno, stanje duha ima znacajan uticaj i na fizicko stanje organizma...
Nazalost, takav stav mnogi zloupotrebljavaju...pa se onda pojavi zilion nadrilekara i belih magova...
anti-heroin spree
 
Odgovor na temu

vaderru
ruma

Član broj: 80853
Poruke: 118
195.252.116.*Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?12.11.2006. u 20:26 - pre 180 meseci
Pojavi se i Kleopatra...,.,,...Ne treba svima njima verovati
 
Odgovor na temu

radusan
Srbija

Član broj: 98817
Poruke: 23
*.dynamic.sbb.co.yu.Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?13.11.2006. u 07:36 - pre 180 meseci
jel na mene mislis da sam kleopatra? i zasto.
 
Odgovor na temu

XTeam
Novi Sad

Član broj: 10525
Poruke: 249
*.co.yu.+1 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?01.02.2007. u 09:05 - pre 178 meseci
Citat:
radusan: autosugestija, sugestija nemaju moc, kao ni hipnoza, ali ... otvaraju vrata do Boga.


Raspitaj se ko je Emil Kue, zatim odakle je nastalo "Svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napredujem" (ne to nije nastalo u filmu "Sećaš li se Doli Bell"), i kako je uopšte nastala psihoanaliza, i ko je praotac te iste psihoanalize (ako podrazumevamo da je otac Freud)
 
Odgovor na temu

akivule

Član broj: 332358
Poruke: 1
185.22.89.*Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?08.02.2016. u 11:52 - pre 68 meseci
zelim adresu sediste ili kontakt profesora nikolica zbog svog deteta... moj mail je [email protected]
MOLIM VAS AKO NEKO ZNA DA MI JAVI...
 
Odgovor na temu

93 Stefan
Stefan 93

Član broj: 208278
Poruke: 624
*.dynamic.sbb.rs.+13 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?06.03.2016. u 15:48 - pre 67 meseci
Svom detetu ćete bolje učiniti ako ga ne odvedete kod hipnotizera.
Onaj ko pristane da se hipnotiše se odriče svoje velike sile koju smo dobili od Boga - slobodne volje. Ovo je demonska veština i nakon toga je čovek razrađen i svako može da upravlja njime. To je kao da se ide kod čarobnjaka i vračara.
Ako biste jednom zakoračili sa svojim detetom u neku crkvu koje su, hvala Bogu, na svakom koraku oko nas, videli biste da biste imali koristi.


Možda ovo deluje kao nevažno i kao ko zna kakvo brbljanje, ali evo da dam jedan primer za sličnu stvar: osnivač kiropraktike je sam govorio da ga je neki duh učio toj veštini koju isto sada upotrebljavaju "medicinari". Ovo možete lako da proverite ako pretražite na engleskom šta je pričao osnivač kiropraktike.
Izvinjavam se svima koje sam razgnevio svojim pisanjima. Trudiću se da se popravim.
 
Odgovor na temu

Aleksandar-Nis

Član broj: 51526
Poruke: 62
*.dynamic.isp.telekom.rs.Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?21.09.2016. u 12:29 - pre 60 meseci
Evo vam ga Profesor Nikolic...

http://www.blic.rs/vesti/hroni...kusaj-silovanja-decaka/dtfn2e2

http://www.blic.rs/vesti/hroni...fil-preminuo-u-zatvoru/qbt2gjy

DOBRO PAZITE KOME SE OBRACATE ZA POMOC!
 
Odgovor na temu

Aleksandar-Nis

Član broj: 51526
Poruke: 62
*.dynamic.isp.telekom.rs.Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?21.09.2016. u 12:48 - pre 60 meseci
Ovaj clanak je jos bolji. Ima i opis koje metode koristi.

http://www.novosti.rs/vesti/na...-Povratak-nadrilekara-manijaka
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 566
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+576 Profil

icon Re: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?20.10.2016. u 22:24 - pre 59 meseci

Niko ne može da te hipnotiše osim ako ti ti ne želiš i potrudiš se maksimalno da do toga dodje.

Ne treba tek tako odbacivati hipnozu, ali ogreničene su stvari šta se njome može postići.
 
Odgovor na temu

[es] :: Nauka :: Hipnoterapija - upotreba hipnoze u medicini ?

[ Pregleda: 27710 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.