Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da implementiram da mi se klikom na link...

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kako da implementiram da mi se klikom na link...

[ Pregleda: 2712 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ja_sam_djoki
Beograd

Član broj: 40403
Poruke: 11
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Kako da implementiram da mi se klikom na link...21.08.2005. u 10:45 - pre 196 meseci
Kako da implementiram da se klikom na jednu slicicu koja je inace link otvaraju dve razlicite stranice u dva razlicita prozora?
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.smin.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...21.08.2005. u 11:50 - pre 196 meseci
JavaScript...

Code:
onClick="javaScript:otvoriDva()"

otvoriDva() {
   window.open(...prvi...);
   window.open(...drugi...);
}


 
Odgovor na temu

Ja_sam_djoki
Beograd

Član broj: 40403
Poruke: 11
213.244.197.*



Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...21.08.2005. u 12:55 - pre 196 meseci
Da li mozes da mi detaljno objasnis kako da ubacim kod i sta sve treba da se napise posto meni ovo ne radi.
Izvini sto te cimam,ali sam pocetnik u ovome i nikad nisam radio sa java scriptom.
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.smin.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...21.08.2005. u 15:33 - pre 196 meseci
Code:

<script language="JavaScript">
function otvoriDva() {
   window.open('http://www.google.com/search?q=window.open&btnG=Google+Search', 'w1', 'width=400,height=400');
   window.open('http://www.google.com', 'w2', 'width=300,height=300');
}
</script>



<a href="javascript:otvoriDva()">klikni me</a>


a ako hoces da ti slika bude link:
Code:

<img src="src_slike" onclick="otvoriDva()">


obrati paznju na prvi prozor koji se otvara :)

[Ovu poruku je menjao japan dana 21.08.2005. u 17:05 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao japan dana 21.08.2005. u 17:05 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Ja_sam_djoki
Beograd

Član broj: 40403
Poruke: 11
213.244.197.*



Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...21.08.2005. u 20:21 - pre 196 meseci
Pratio sam tvoja upustva, ali to kod mene jednostavno ne radi.
Kada prevucem misem preko slike uopste se slika ne predstavlja kao link na koji moze da se klikne, vec kao obicna slika.

Ne znam u cemu je problem,mada je nesto sa mnom sto posto
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...21.08.2005. u 21:45 - pre 196 meseci
... i zato nisi kliknuo na sliku?

(mora da se pokaže ona ruka, kapiram)

<img src="ime_slike" onclick="otvoriDva ();" style="cursor: pointer;" />
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.smin.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...21.08.2005. u 23:15 - pre 196 meseci
to je jedan nacin da od slike napravis link.
drugi nacin je

Code:
<a href="javascript:otvoriDva()"><img src="..."></a>

ili jos bolje
Code:
<a href="javascript:otvoriDva()"><img src="..." border="0"></a>

posto, koliko se secam, mozilla automatski dodaje border

ovo je vec osnovna skola...;)

@noviKorisnik zar nije style="cursor:hand"?

[Ovu poruku je menjao japan dana 22.08.2005. u 00:25 GMT+1]
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...22.08.2005. u 00:30 - pre 196 meseci
Jeste hand za IE. U IE6 takođe radi i pointer, koji je po standardu, a valjda ne radi u IE5. Da bi se svima udovoljilo ipak mora i da se komplikuje :-)
 
Odgovor na temu

Ja_sam_djoki
Beograd

Član broj: 40403
Poruke: 11
213.244.197.*



Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...23.08.2005. u 11:10 - pre 196 meseci
Postavi se saka kako treba na link, ali funkcija otvori dva nesto mi ne radi.Mogu da klikcem koliko hocu, nista se ne desava.
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.smin.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...24.08.2005. u 11:01 - pre 196 meseci
hm... meni radi kako treba...
da ti nisu blokirani pop-upovi u browseru?
 
Odgovor na temu

Ja_sam_djoki
Beograd

Član broj: 40403
Poruke: 11
213.244.197.*



Profil

icon Re: Kako da implementiram da mi se klikom na link...24.08.2005. u 13:02 - pre 196 meseci
Ne znam rade mi popup prozori i nije mi jasno sto nece...x-files...
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kako da implementiram da mi se klikom na link...

[ Pregleda: 2712 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.