Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izvrsavanje SQL-a uz timeout

[es] :: Oracle :: Izvrsavanje SQL-a uz timeout

[ Pregleda: 4444 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vokus
Vojčo Kraljevski
Makedonija

Član broj: 30597
Poruke: 36
62.162.135.*



Profil

icon Izvrsavanje SQL-a uz timeout18.08.2005. u 11:45 - pre 210 meseci
Kako da ogranicim vreme izvrsavanja neke SQL komande. Zelim da ako se komanda ne izvrsi nakon 5 min primer, program (stored procedura) produzi dalje ili javi exception.

Imam transparent gateway do jedan MS SQL Server koji nije bas reliable. Dakle moja stored procedura je otprilike ovakva:

begin
insert into tabela_1
select * from sql_link.tabela_2;
commit;
exception
on others
log_insert('Error ' || ErrMsg);
end;

1. Kada je SQL Server OK, onda procedura zavrsi za manje od 1 sekundu.
2. Kada SQL Server uopste ne radi (ne radi ni ping prema njemu) onda procedura ide u exception i tad je OK.
3. Kada SQL Server delimicno radi, onda moja stored procedura udje u select na njegovu tabelu i tu zaglavi.

Neko resenje?
Vojčo
 
Odgovor na temu

vokus
Vojčo Kraljevski
Makedonija

Član broj: 30597
Poruke: 36
62.162.135.*



Profil

icon Re: Izvrsavanje SQL-a uz timeout18.08.2005. u 13:01 - pre 210 meseci
Izgleda da sam ispustio ka kazem da se stored procedura nalazi na Oracle server.

Dakle, Oracle PL/SQL stored procedura poziva preko DB link drugi MS SQL Server i tad nastaje problem koji sam opisao.

Mozda bi ipak trebalo da ova poruka stoju u Oracle forum.

Pozdrav.
Vojčo
 
Odgovor na temu

jajo
Zagreb

Član broj: 18276
Poruke: 91
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Izvrsavanje SQL-a uz timeout18.08.2005. u 19:00 - pre 210 meseci
Neznam tocno sto to znaci da baza djelomicno radi.
Jel ti je mozda nesto u lock-u?
Jel si probo s kursorom sa nowaitom, mozda bi ga to spasilo, il da kreiras neki view preko linka?
Mozda bi moglo pomoci da napravis neki vanjski blok sa select null from [email protected], mozda bi to lakse uslo u exception ak je ova tablica velika?
 
Odgovor na temu

vokus
Vojčo Kraljevski
Makedonija

Član broj: 30597
Poruke: 36
62.162.135.*



Profil

icon Re: Izvrsavanje SQL-a uz timeout19.08.2005. u 07:13 - pre 210 meseci
Tablica iz koje se vade podaci je smesno mala. Dnevno se dodaju nekih 10-tak novih redova i ti novi redovi trebaju biti kopirani u glavnu Oracle bazu.

Drugi problem je sto je MS SQL Server zatvoren sistem. Iz proizvodjaca tog sistema nama je dozvoljeno read-only pristup do samo te tabele, inace on prekida support i te takve stvari. Kako je moguce da baza delimicno radi bas i meni nije jasno, samo znam da se problem koji sam opisao desava, ne vrlo cesto, ali jedan put u 10 dana otprilike.

Moja tablica u koju radim insert nije u lock-u. Radi se o nekih 50-ak stored procedura koji se izvrsavaju sekvencijalno svake veceri u jedan job. Kada bas ta problematicna stored procedura zaglavi, onda zaglavi i celi job. Za da bi se i sutra dan izvrsio, sesija zaglavljenog joba mora biti rucno prekinuta.
Vojčo
 
Odgovor na temu

Raspucin

Moderator
Član broj: 20699
Poruke: 216
*.beotel.net.

ICQ: 244452581


+3 Profil

icon Re: Izvrsavanje SQL-a uz timeout19.08.2005. u 11:32 - pre 210 meseci
Posto dosta stvari ne znam, (kao i ono baza delimicno radi), evo ti nesto sto bih ja uradio, na tvom mestu, posto kazes da je tabela mala, onda mozes da uradis sledece:

Kreiraj FULL REFRESH snapshot i prebacuj sve te podatke u Oracle, pa probaj da izvrsis proceduru tu. Ako to ne prodje, onda definitivno imas nekih problema u proceduri.

Nista vise ne mogu da ti kazem, jer nista detaljnije nisi rekao.

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao Raspucin dana 19.08.2005. u 12:33 GMT+1]
 
Odgovor na temu

jajo
Zagreb

Član broj: 18276
Poruke: 91
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Izvrsavanje SQL-a uz timeout19.08.2005. u 16:47 - pre 210 meseci
Da, nisi bas u zavidnoj situaciji. Ak je to ono sto mislim da je (Dva dobavljaca softwarea i jedan znacajni korisnik, koji smatra vas odgovornim) mozda mozes tu firmu koja drzi tu sqlserver bazu nagovoriti da vam svaki dan u ponoc spreme podatke u neki fajl i stave negdje na file sustav.
Pa onda ono kaj je u filovima imate kod vas na serveru, a kad nema fajla nema podataka.
 
Odgovor na temu

[es] :: Oracle :: Izvrsavanje SQL-a uz timeout

[ Pregleda: 4444 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.