Citat:
noviKorisnik: Moram da priznam da mi uopšte nije jasna motivacija za beleženje session_id u bazu, pogotovo ako se radi o ulogovanom korisniku. Jedino možda za statistike, može da se prati svako logovanje pojedinačnog korisnika, kretanje po stranicama sajta, itd (sve ovo u tom slučaju važi i za neulogovanog korisnika, osim što se ne vezuje za korisnički zapis).
Pa kako drugacije da se zna da li korisnik poseduje tekuci kljuc sesije. Valjda treba nege da se to upise.
A motivacija je sledeca:
1. Ulogujem se.
2. Izmenim neki post.
3. Pogledam kako izgleda na home stranici.
4. Nisam zadovoljan.
5. Vratim se stranicu za administraciju.
6. Ne moram ponovo da se logujem, jer nisam prekidao sesiju. (Imam kljuc)
(Jeeeee, poceo sam i od obicnog teksta da pravim kod. Strasno. :) )
Citat:
_owl_: Cekaj jesu li u bezi odvojene tabele koje cuvaju podatke o korisniku i o sesijama. Mozes pomocu nekog ogranicenja na vrednost kljuceva sesije u bazi da onemogucis kreiranje dva ista session_id-a.
Da ovo su sada detalji. U principu ono sto sam uradio funkcionise (nadam) se kako treba. Mozda nije lose, kao sto je neko pomenuo, da se napravi posebna tabela za sesije. Pogledacu u nekom gotovom CMS.
Aj, kad dodam "allowed_tags" u delu za administraciju ostavicu username i password za login pa da probate, pa ako neko nesto primeti da javi. Imam privremeni CMS podignut na free serveru. OK?