Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ime varijable da se postavlja varijablom???

[es] :: PHP :: ime varijable da se postavlja varijablom???

[ Pregleda: 2482 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.alcyonis.fr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon ime varijable da se postavlja varijablom???01.08.2005. u 11:53 - pre 197 meseci
Da li je ovo moguće možda ne razumijete što želim reći evo vam sad jedan primjer
Code:

<?php
$knjiga="bezveze";
$a=5;
$knjiga5='glupost';

print$knjiga5; /*kako da tu postavim a da ne napišem print $knjiga5 nego da napišem varijablu $knjiga i poslije $a koji ima vrijednost 5 da ime arijable tu ustvcari bude knjiga 5
*/
?>

Znam da sam ovu komandu negdje već koristio (NE u PHP-u) dali je ovo uopće izvedivo s PHP-om??
 
Odgovor na temu

zi::
Igor Marinović
Manufaktura doo Internet inženjering
Palić

Član broj: 18090
Poruke: 642
*.manufacture.co.yu.

ICQ: 7715569
Sajt: www.marinowski.com


Profil

icon Re: ime varijable da se postavlja varijablom???01.08.2005. u 12:00 - pre 197 meseci
Code:
eval ("print \$knjiga$a;");
...
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.alcyonis.fr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: ime varijable da se postavlja varijablom???01.08.2005. u 12:08 - pre 197 meseci
Da samo šteta što ovo nije svugdje izvedivo...
mislim bilo bi bolje da je jednostavno
$knjiga$a
ustvari isto što i $knjiga5
ali nažalost nije
ovo će mi pomoći dakako ali ne onako kao što sam ja htio jer npr kod if while switch case i tih naredaba dali će ovo isto funkcionirat? kod postavljanja uvjeta???

[Ovu poruku je menjao dado_k dana 01.08.2005. u 13:17 GMT+1]
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: ime varijable da se postavlja varijablom???01.08.2005. u 12:19 - pre 197 meseci
Pretpostavljam da bi ti sledeća konstrukcija mogla pomoći...

$knjiga5 = 'bre';
$a = 5;
print ${"knjiga$a"};

http://www.php.net/manual/en/language.variables.variable.php
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.alcyonis.fr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: ime varijable da se postavlja varijablom???01.08.2005. u 12:21 - pre 197 meseci
Možda moram provjeriti
svejedno hvala
 
Odgovor na temu

caiser

Član broj: 4677
Poruke: 2462
*.eunet.yu.

ICQ: 162962030


Profil

icon Re: ime varijable da se postavlja varijablom???01.08.2005. u 14:18 - pre 197 meseci
print $knjiga . $a
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.alcyonis.fr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: ime varijable da se postavlja varijablom???01.08.2005. u 16:06 - pre 197 meseci
Ne caiser ti si krivo shvatio dosta krivo...

@noviKorisnik da to je baš to Hvala!!!
 
Odgovor na temu

caiser

Član broj: 4677
Poruke: 2462
*.eunet.yu.

ICQ: 162962030


Profil

icon Re: ime varijable da se postavlja varijablom???01.08.2005. u 20:59 - pre 197 meseci
Da, tek sam sad video o cemu se u stvari radi. :)
 
Odgovor na temu

kIGUAR
Istra

Član broj: 12745
Poruke: 25
161.53.146.*

Sajt: www.athlante.com


Profil

icon Re: ime varijable da se postavlja varijablom???22.08.2005. u 08:17 - pre 197 meseci

$a = "newVar";
echo $a;
$$a = "newVar";

$$a="KK";//sada je $newVar="KK";
echo $newVar;
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: ime varijable da se postavlja varijablom???

[ Pregleda: 2482 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.