Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C#...kako da napravim Workspace...ili...

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C#...kako da napravim Workspace...ili...

[ Pregleda: 2548 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Član broj: 44355
Poruke: 798
*.sfcc.edu.



+63 Profil

icon C#...kako da napravim Workspace...ili...28.07.2005. u 15:46 - pre 198 meseci
Pozdrav,

trenutno radim na programu u VC#..( hteo bih da kada user clickne na button, da se otvori ili OpenFileDialog ili SaveFileDialog i onda bez otvaranja ILI sacuvanja file-a, da kada klikne Open ili Save da to postane Workspace za dok user koristi program.
Nesto poput kada kreirate novi Project u .NET Studio...
nadam se da sam jasan

please help

-nn
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
213.137.127.*

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: C#...kako da napravim Workspace...ili...28.07.2005. u 21:43 - pre 198 meseci
Hmmm, ne, ne vredi. Ne mogu da provalim sta pitas :\
Sta ti mislis pod Workspace ? Kao ono celo graficko okruzenje VS-a ili samo put do foldera ??

[Ovu poruku je menjao dusty dana 28.07.2005. u 22:43 GMT+1]
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Član broj: 44355
Poruke: 798
*.dsl.mindspring.com.



+63 Profil

icon Re: C#...kako da napravim Workspace...ili...28.07.2005. u 23:31 - pre 198 meseci
sta podrazumevam pod workspace?

hmmm...znas npr. kada instaliras program. i onda te pita gde da instalira...
e nesto poput toga...
znaci user clickne na button i otvori se taj kao file browser...i sada samo odaberem gde cu da sacuvam sve file-ove...
nadam se da sam bio jasan...
ako ne kazi

nn
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Član broj: 44355
Poruke: 798
*.dsl.mindspring.com.



+63 Profil

icon Re: C#...kako da napravim Workspace...ili...28.07.2005. u 23:36 - pre 198 meseci
e nasao sam sta mi treba
evo resenja:

Code:


FolderBrowserDialog dlg= new FolderBrowserDialog();
if ( dlg.ShowDialog()==DialogResult.OK)
{
textBox1.Text = dlg.SelectedPath;
}

 
Odgovor na temu

midgard
Beograd, Vozdovac

Član broj: 59016
Poruke: 127
*.proxy.cg.yu.



+1 Profil

icon Re: C#...kako da napravim Workspace...ili...12.08.2005. u 16:47 - pre 198 meseci
Tesko ces sa tim da dobijes ono sto ja mislim da bi ti hteo... imas OpenFileDialog i SaveFileDialog ali oni su ti prvi korak u svemu tome. Moras da imas neki tip fajla koji hoce npr. *.txt i da ga ubacis u neku labelu ili textBox, ali za neko okruzenje trebace ti malo vise vremena da grejes stolicu, a o okruzenjima kao sto su .NET nemoj da razmisljas jer to rade grupe iskusnih programera. Moj savet ti je da pogledas u help-u FileStream i vidi sta tamo mozes da nadjes u vezi toga, sacuvas neki text, otvoris ga u formi i posle probaj slozenije stvari, a OpenFile i SaveFileDialog ti sluze samo da otvoris prozor sa putanjama...
Srecno.
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Član broj: 44355
Poruke: 798
*.sfcc.edu.



+63 Profil

icon Re: C#...kako da napravim Workspace...ili...12.08.2005. u 20:29 - pre 198 meseci
pa nisi u pravu.
FolderBrowserDialog mi je obavio posao bas kako treba.

jednostavno hteo sam da otvorim filesystem i da odaberem folder koji ce da bude Default. I FolderBrowserDialog je sve uraido kako treba. Jednostavno odaberem folder, sacuvam path in some txt file i onda display gde god pozelim.

u svakom slucaju hvala na komentaruu
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C#...kako da napravim Workspace...ili...

[ Pregleda: 2548 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.