Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

.NET i wm_nclbuttonup?

[es] :: .NET :: .NET i wm_nclbuttonup?

[ Pregleda: 2229 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

radoica

Član broj: 12972
Poruke: 158
*.smin.sezampro.yu.



+3 Profil

icon .NET i wm_nclbuttonup?26.07.2005. u 22:35 - pre 226 meseci
Treba mi event koji se dešava kada korisnik pusti levi taster miša na titlebaru (Non-Client area). To bi trebalo da bude kod koji sam dole napisao, ali nikako da "okine"! Proverio sam za WM_NCLBUTTONDOWN i radi.

P.S. Događaj se desi kada je forma Maximizovana i samo tada.

Code:

        protected override void WndProc(ref Message m)
        {
            const int WM_NCLBUTTONUP = 0x00A2;
            if (m.Msg == WM_NCLBUTTONUP)
            {
                // ...
            }
            base.WndProc(ref m);
        }

 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
82.117.193.*

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: .NET i wm_nclbuttonup?27.07.2005. u 11:09 - pre 226 meseci
Cudno ? Sto bi rekli u majkrosoftu: "kod mene radi"
Evo ti deo mog koda koji hvata kada korisnik klikne na minimize/maximize dugmice (samo zbog glupog dataGrida ).
Mozda pomogne.

Code:

protected override void WndProc(ref Message m)
        {
            switch(m.Msg)
            {                    
                case WM_NCLBUTTONUP:
                    this.NcHitTest(m.LParam);
                    break;
                case WM_NCLBUTTONDOWN:
                    //TODO handler za nclbuttondown
                    Debug.WriteLine("DOWN");
                    break;
                case WM_PAINT:
                    RefreshForm();
                    break;
                default:
                    base.WndProc (ref m);
                    break;
            }        
        }

America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

radoica

Član broj: 12972
Poruke: 158
*.smin.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: .NET i wm_nclbuttonup?27.07.2005. u 14:28 - pre 226 meseci
Ne radi. Možda zato što koristim #develop???
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
213.137.127.*

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: .NET i wm_nclbuttonup?27.07.2005. u 21:43 - pre 226 meseci
Okej, ja ne znam sta da kazem :I
Probao sam malopre sa samo if(m.Msg == WM_NCLBUTTONUP) i ne vidi ni jedan takav message.
Ubacis to u switch...case kao sto sam postovao i RADI!!! Barem u VS-u, a mislim da i #develop koristi csc.
Gledao sam dissasembly i protekle poruke i jednostavno nema WM_NCLBUTTONUP ?!?!
Mozda neke stvari nisu za nas smrtnike da znamo
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET i wm_nclbuttonup?

[ Pregleda: 2229 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.