Sh@ban
Član broj: 36719 Poruke: 78 *.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.
|
...ovo je nadobronamernije........predji sto pre sa cineme na neki 3d softver, koji je dokazano klasa iznad svih ostalih. A to su MAYA, MAX, Lightwave, XSI, (koji su uglavnom predvidjeni za industriju zabave.....filmovi, "crtaci", reklame, spotovi, dizajn ambalaza...i jos mnogo toga)dok su klasa ispod njih Cinema, Blender, Rhino (koji bukvalno, nisu nasli mesto u filmovima, reklamama, spotovima...itd). A opet preporucio bih ti da predjes na Mayu, koja je (da ne budem pristrasan, i jos manje da iznerviram nekoga...)...stvarno najbolja. Ja sam koristio max pune 3 godine, pa sam presao na Mayu. I necu da kazem da svi programi imaju neke svoje prednosti, zato sto je ipak Maya iznad svih ostalih (da ipak ne nabrajam zasto, ipak, uverices se ako predjes na taj softver).
A, sto se tice industrijskog dizajna, opet ima programa koji su daleko iznad svih ostalih. Taj program je Alias Studio tools. Pa tek ispod njega, daleko ispod njega su CAD, Pro-e (Speling, izvini, znam da se kunes u Pro-E, ali sta ces, istina boli...), CATIA......
|