Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zasto se ne moze napraviti biblioteka sa template klasama?

[es] :: C/C++ programiranje :: Zasto se ne moze napraviti biblioteka sa template klasama?

[ Pregleda: 2602 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Buffy
Stanko Culaja
Sipovo, BiH

Član broj: 45310
Poruke: 312
*.teol.net.



Profil

icon Zasto se ne moze napraviti biblioteka sa template klasama?21.07.2005. u 16:03 - pre 193 meseci
Da li je tehnicki tesko izvesti ili jednostavno standard ne dozvoljava.
Narocito me nervira jer i deklaracije i definicije klasa moram gurati u *.h datoteku.
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Zasto se ne moze napraviti biblioteka sa template klasama?22.07.2005. u 17:18 - pre 193 meseci
pa ja mislim da dosta klasa koje su "ugurane" u biblioteke borlandovog VCL-a su templatizirane. s kojim kompajlerom to pokusavas napravit?
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

Buffy
Stanko Culaja
Sipovo, BiH

Član broj: 45310
Poruke: 312
*.teol.net.



Profil

icon Re: Zasto se ne moze napraviti biblioteka sa template klasama?22.07.2005. u 17:32 - pre 193 meseci
gcc kompajler!
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Zasto se ne moze napraviti biblioteka sa template klasama?22.07.2005. u 18:35 - pre 193 meseci
Prosto zato sto su sabloni compile-time stvar - u prevodu, prilikom kompajliranja oni "postaju" konkretne klase (za tip koji odaberes). Neko spomenu VCL - VCL-ovi sabloni su u VCL zaglavljima...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Zasto se ne moze napraviti biblioteka sa template klasama?22.07.2005. u 18:35 - pre 193 meseci
Prvo definishi pojam "biblioteka".
Onda pogledaj Boost ili Loki i videcesh da mozhe.

Template mora biti deklarisan i definisan na jednom mestu jer kompajler mora da "vidi" oba u toku kompajliranja. Ako ti to smeta, mozhesh uraditi na primer ovako : u .h fajlu deklarishi templejt, pa napravi nov fajl sa ekstenzijom (recimo) .inl u kome cesh implementirati funkcije. Onda na kraju .h fajla, nakon deklaracije, inkludujesh .inl fajl. Tako cesh imati vizuelno i organizaciono odvojene fajlove, ali ih kompajler i dalje vidi kao da su jedan.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Zasto se ne moze napraviti biblioteka sa template klasama?

[ Pregleda: 2602 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.