Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Flash + PHP + MySql

[es] :: Flash :: Flash + PHP + MySql

[ Pregleda: 2485 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jadranka
Jadranka Jelikic
Novi Sad

Član broj: 9828
Poruke: 4
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.wallpapers.co.yu


Profil

icon Flash + PHP + MySql 20.07.2005. u 11:40 - pre 205 meseci
Imam mali problem sa flash-om i ucitavanjem podataka iz mysql baze. Radi se o sledecem. Imam uradjene mape u flash-u koje se sastoje iz dva dela. Jedan deo
je okvir mape gde se nalazi navigacija (levo, desno, gore, dole i zumiranje), a drugi deo su same mape koje se ucitavu u okvir (isto uradjene u flash-u). Prvi deo (okvir) je konstantan i nemenja se, dok se same mape menjaju u zavisnosti od firme. Deo gde se ucitava mapa izgleda ovako
Code:
this.loadMovie("map_deo.swf");
u originalu. Putanje do foldera firmi gde se nalaze mape se ucitavaju iz mysql baze. Ja sam pokusala da napravim nesto ali mi nije proradilo.
Code:
this.loadMovie("../../dokumenta/<?php echo "$lista[folder]_$lista[firmaID]"; ?>/map_deo.swf");
Inace mapa se pomera i zumira pomocu Action scripta u koji treba da uglavi php koji cita podatke iz baze. Interesuje me gde sam pogresila u kodu koji sam navela gore.

Trazila sam ovde na forumu resenje za ovaj problem ali nisam nista nasla. Ako je vec raspravljano na ovu temu izvinjavam se.

Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Flash + PHP + MySql 21.07.2005. u 21:34 - pre 205 meseci
Recimo da želiš da saznaš koja je putanja do mape (na osnovu firmaID ili još nečega što selektuješ u Flashu).

Pored glavnog Flasha potreban je na serveru još jedan PHP programčić namenjen komunikaciji sa bazom. Programčiću proslediš firmaID i on vrati Flashu koja je putanja za tu firmu. Tada imaš sve što ti je potrebno da učitaš odgovarajuću mapu.

Sama komunikacija sa serverom može da se izvede na više načina... Funkcija loadVariables, a bolje klase LoadVars ili XML.

Za LoadVars otprilike ovako...
Code:
put = new LoadVars ();
put.mapa = this;
put.onLoad = function (success)
{
    if (success)
    {
        this.mapa.loadMovie ("../../dokumenta/" + this.putanja + "/map_deo.swf");
    }
}
put.load ("program.php?firmaID=" + firmaID);

a u program.php...
Code:
<?php
include 'dbconnect.php';
$r = mysql_query ("SELECT putanja FROM tabela WHERE firmaID = '{$_GET['firmaID']}'");
extract (mysql_fetch_assoc ($r));
echo "&putanja=$putanja&";
?>

 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Flash + PHP + MySql

[ Pregleda: 2485 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.