Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

koriscenje LPT1 sa c++

[es] :: C/C++ programiranje :: koriscenje LPT1 sa c++

[ Pregleda: 3220 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

arakis
Filip Dulic

Član broj: 23312
Poruke: 293
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+4 Profil

icon koriscenje LPT1 sa c++17.07.2005. u 01:37 - pre 198 meseci
koko da uspostavim protok podataka na lpt1. tj Da u datom trenutku citam sa 8 zica kabla 8 bitnu informaciju i posaljem je u unsigned shot int promenjljivu. Hvala.
 
Odgovor na temu

McKracken
Vladimir Jovanovic
HuxleyDev

Član broj: 465
Poruke: 2941
*.sattvmeteor.co.yu.

ICQ: 203079925


+7 Profil

icon Re: koriscenje LPT1 sa c++17.07.2005. u 01:40 - pre 198 meseci
Prosto :)

http://www.beyondlogic.org/spp/parallel.pdf
 
Odgovor na temu

arakis
Filip Dulic

Član broj: 23312
Poruke: 293
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+4 Profil

icon Re: koriscenje LPT1 sa c++17.07.2005. u 17:13 - pre 198 meseci
dude I love you
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: koriscenje LPT1 sa c++18.07.2005. u 21:50 - pre 198 meseci
da, ali ovaj nacin ce radit samo pod dosom, i eventualno pod windowsima 95/98/ME. za novije windowse, NT/2000/XP, je sistem drugaciji. problem je sta tvoj program pod NT-om radi u user modu, a za pristup hardwareu se potrebno spojiti na drivere, koji rade u kernel modu. da ne bi treba pisat svoj driver, ili nesto slicno evo ti vec gotov dll.

http://www.logix4u.net/inpout32.htm

ako radis program pod ikakvim windowsima, preporucujem ti da koristis sistem preko gore navedenog dll-a, jer ce tad tvoj program moc raditi na svim windows sistemima.



[Ovu poruku je menjao z[email protected] dana 18.07.2005. u 22:50 GMT+1]
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

caboom
Igor Bogicevic
bgd

Član broj: 255
Poruke: 1503
80.93.227.*

ICQ: 60630914


+1 Profil

icon Re: koriscenje LPT1 sa c++19.07.2005. u 17:11 - pre 197 meseci
imas overrun u potpisu :)
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: koriscenje LPT1 sa c++19.07.2005. u 22:46 - pre 197 meseci
je. krivo izbrojo slova.
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

Seme
Miroslav Bozic
Nis
Elektronski fakultet
Nis, Zajecar

Član broj: 43158
Poruke: 390
212.200.185.*

Sajt: www.ebuyelektronika.co.cc


+5 Profil

icon Re: koriscenje LPT1 sa c++20.03.2007. u 15:13 - pre 177 meseci
Kako da pozovem funkciju iz dll - a. Jer potrebno samo da iskopiram dll u driver32 i napisem u programu ime funkcije sa parametrima ili nekako drugacije. Hvala na odgovoru
 
Odgovor na temu

Buffy
Stanko Culaja
Sipovo, BiH

Član broj: 45310
Poruke: 312
*.teol.net.



Profil

icon Re: koriscenje LPT1 sa c++20.03.2007. u 19:03 - pre 177 meseci
Imas funkciju LoadLibrary kojom kao rezultat dobijas handle na biblioteku. Onda pomocu funkcije GetProcAddress dobijas adrese funkcija koje onda mozes da izvrsis.
Da ne bih pisao kod, evo ti linkovi na kojima je sve lijepo objasnjeno.
Objasnjenje funkcija LoadLibrary i GetProcAddress:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms684175.aspx
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms683212.aspx
Primjer koristenja:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms686944.aspx

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

Seme
Miroslav Bozic
Nis
Elektronski fakultet
Nis, Zajecar

Član broj: 43158
Poruke: 390
212.200.185.*

Sajt: www.ebuyelektronika.co.cc


+5 Profil

icon Re: koriscenje LPT1 sa c++20.03.2007. u 21:16 - pre 177 meseci
Hvala druze !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: koriscenje LPT1 sa c++

[ Pregleda: 3220 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.