Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pitanje za news scriptu

[es] :: PHP :: Pitanje za news scriptu

[ Pregleda: 2196 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

GagaNS
Novi Sad

Član broj: 4970
Poruke: 1
*.nsd.sezampro.yu



Profil

icon Pitanje za news scriptu16.08.2002. u 11:42 - pre 235 meseci
Ok . Znam kako to da uradim kad imam MySQL bazu. A kako s radi kad treba da uplodujem txt fajlove u jedan dir, pa da scripta iz tih fajlova izvlaci vesti za moj sajt

Jos jedno pitanjce. Isto to mi je potrebno i za skriptu za glasanje.
Znaci sve preko txt falova koji su uplodovani u jedan direktorijum.
Mnogo hvala
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
217.75.194.*



Profil

icon Re: Pitanje za news scriptu16.08.2002. u 12:50 - pre 235 meseci
Ako bas hoces mozes to ovako odraditi:
http://www.php.net/manual/en/ref.xml.php

Preporucujem ti da naucis malo xml to je buducnost, a upisati u fajl i procitati iz vajla nista lakse, a ako bas to hoces mogu ti i to pokazati.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Pitanje za news scriptu16.08.2002. u 23:27 - pre 235 meseci
pa dobro, za ovako nesto prosto, nije ti neophodan xml, ali ti takodje preporucujem da ga prostudirash... trebace ti ;)

a sto se ovoga tice, najprostiji pristup je sledeci:

napravish dir recimo 'news', i u njega smestash sve nove vesti, po jedna u svaki fajl. ime fajla neka ti bude naslov vesti, a vreme vesti procitaj kao vreme fajla...

kada ocesh da prikazesh listu vesti, izlistaj sve fajlove iz 'news' dir-a kao linkove.

Code:

$d = dir("news");
echo "Handle: ".$d->handle."<br>\n";
echo "Path: ".$d->path."<br>\n";
while (false !== ($entry = $d->read())) {
   echo "<a href='news_read.php?file=".urlencode($entry)."'>$entry</a><br />";

}
$d->close(); 


a u news_read.php fajlu, ide nesto tipa:

Code:

$f=fopen($_GET['file'], 'r');
echo htmlspecialchars(fread($f, filesize(f)));


i naravno, idu tu josh provere da li fajl postoji, pa hederi i futeri, ali to valjda znash i sam...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Pitanje za news scriptu

[ Pregleda: 2196 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.