Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko jednostavne news scripte

[es] :: PHP :: Pomoc oko jednostavne news scripte

[ Pregleda: 2848 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Fatal

Član broj: 24028
Poruke: 6
80.65.172.*



Profil

icon Pomoc oko jednostavne news scripte05.04.2004. u 23:35 - pre 245 meseci
Zdravo,
kao sto vidite, novi sam na stranici (kao i u php-u ;))
e sad, ako mi mozete pomoci:
imam malu "news" scriptu (svoju prvu):

Code:

<html>
<head>
<title>Index</title>
</head>
<body>
<form action="<? echo $PHP_SELF ?>" method="post">
<textarea cols=60 rows=5 name="text" wrap=vitrual>
</textarea>
  <br>
  <input type="submit" value="Dodaj vest !">
</form>


<?
if(!isset($text))
$a = fopen ("text.txt", "r+") or die("GRESKA");
fwrite ($a, nl2br("<table width=122 border=0 cellpadding=0 cellspacing=0><tr><td>$text</td></tr></table>"));
fclose($a);
}
?>


e sad... ako mi mozete objasniti (i napisati kod) kako da : izbrisem "vest" i kako da editujem "vest"
Hvala !
zdravo ;o
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: Pomoc oko jednostavne news scripte06.04.2004. u 11:59 - pre 245 meseci
Eee, te opcije su ono sto razlikuje jednostavne od komplikovanijih skripti :)

ak hoces bas jednostavno, i ako sam azuriras sajt onda mozes proci dosta lako: napravi jedan newsdat.php i u njemu kreiraj PHP niz koji sadrzi podatke sa vestima. Njega inkluduj u glavni skript i podatke koristi da izgenerises stranu sa vestima.

Ovo ce ti omoguciti da uvedes polja za datim, naslov, izvod, kompletan tekst i slicno te ces lakse da njima baratas i prikazujes. S druge srne i azuriranej ce ti biti jednostavno jer samo nejas podatke u nisu. Nije interfejs za krajnjeg korsinika koji ne zna mnogo ali za tebe ne bi trebalo da bude problem.

Zgodno je i sto ovako, kada budes trebao da stavis komplikovaniji interfejs za azuriranje, necs imati mnogo problema da niz zamenis funkicjama koje citaju podatke iz baze...

Ako hoces komplikovanije potrazi na netu neki gotovo news skript i upotrebi ga.
 
Odgovor na temu

Fatal

Član broj: 24028
Poruke: 6
80.65.172.*



Profil

icon Re: Pomoc oko jednostavne news scripte06.04.2004. u 17:02 - pre 245 meseci
Meni nije problem dl neku scriptu sa net :\ (imam ih oko 30 samo za vesti :))
Ja bi tio da napravim svoju scriptu ... a ne da koristim tudje :\ jer to nije moj rad i ako pokazem stranicu nekome (ako je dobra) mogao bi se samo pohvaliti na design :\
Trazio sam neke tutoriale na netu, ali nemo nista sto mene konkretno zanima :\
zdravo ;o
 
Odgovor na temu

liban0n
coder4u.blogspot.com

Član broj: 2731
Poruke: 206
*.adsl.net.htnet.hr



Profil

icon Re: Pomoc oko jednostavne news scripte06.04.2004. u 17:41 - pre 245 meseci
zasto se mucis sa txt fajlovima kad je sto puta lakse raditi sa bazom podataka!
jeli imas mogucnost rada sa bazom ?? ako da onda si si olaksao rad ...
---------------------------------
Blog of mine http://coder4u.blogspot.com/
 
Odgovor na temu

Fatal

Član broj: 24028
Poruke: 6
80.65.172.*



Profil

icon Re: Pomoc oko jednostavne news scripte06.04.2004. u 18:20 - pre 245 meseci
imam bazu podataka :] ali samo znam napraviti da se connectuje, i upise u tabele :] a nemam fin tutorial (ako znate gde mogu dl na srp ili hrv jeziku).
ps.
ovim bi putem zamolio sve dobre ppl da mi pomognu oko gornjeg pitanja hvala
zdravo ;o
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Pomoc oko jednostavne news scripte08.04.2004. u 14:38 - pre 245 meseci
Kako se radi sa bazom podataka stvarno neću da ti pričam jer imaš u uputstvu, a postoji i mali milion tutorial-a na net-u. Sada ako ne znaš engleski teško ćeš se snaći, ali šta da ti radim...

A sada malo pomoći. Ovo što si napisao nema šanse da radi, prvo što datoteku otvara u read modu, pa što upisuje ako $text nije definisano, ...

Što se izmene i brisanja tiče, pošto to radiš samo ti (nema opasnosti od istovremenog upisa) onda se sve svodi na to da otvoriš datoteku, čitaš iz nje i ako to nije ono što želiš da izmeniš/obrišeš onda to dodaš u neku varijablu, ako jeste onda umesto toga dopišeš ili ništa ili taj izmenjeni tekst vesti. Na kraju, zatvoriš fajl, obrišeš fajl, otvoriš fajl za upis, i upišeš tu varijablu u njega.


http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Pomoc oko jednostavne news scripte

[ Pregleda: 2848 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.