Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)

[es] :: C/C++ programiranje :: brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)

[ Pregleda: 2691 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)13.07.2005. u 19:43 - pre 195 meseci
kako izbrisati nesto iz ListBox-a??
znaci: oznacimo nekoliko redova koje zelimo obrisati, kliknemo button, i on obrise ono oznaceno, i izbrise prazna polja, da nema nekoliko redova praznih???

there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4888
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+632 Profil

icon Re: brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)13.07.2005. u 19:57 - pre 195 meseci
1) Otvoris VCL Help
2) Predjes u karticu Index
3) Kucas TListBox
4) kada se TListBox pojavi medju filtriranim stavkama, kliknes na njega
5) Klinkes na link "Methods" (to su metode koje ime TListBox)
6) Obrati paznju na sekciju "Derived from TCustomListBox"

7) Pronadji sam metodu. Zove se tacno onako kako bi je svako nazvao!!!

Dakle, brisanje selektovanih stavki je *uobicajena* metoda i velika je verovatnoca
da postoji vec uradjena...


Pozdrav.
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)13.07.2005. u 20:08 - pre 195 meseci
hvala, zaista sve vise i vise koristim help, i sve mi se vise i vise svidja kako je uradjen (zato odavno nisam postavljao pitanja ;-) )
i gledao sam u vezi ovoga, ali nisam mogao naci...
sada kad znam da sigurno ima tamo-gledacu dok ne nadjem...

hvala puno na odgovoru....
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4888
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+632 Profil

icon Re: brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)13.07.2005. u 20:14 - pre 195 meseci
Da ti pomognem: DeleteSelected()

ListBox1->DeleteSelected();
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)15.07.2005. u 10:28 - pre 195 meseci
vidis, npr. meni te naredbe nema u HELP-u, i nece da mi iskompajlira program, prijavljuje da DeleteSelected() nije dio TListBox-a...
da nije u pitanju verzija Borland-a?? ja imam verziju 5...

uglavnom...ja sam to rijesio ovako:

ListBox1->Items->Delete(ListBox1->ItemIndex);
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4888
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+632 Profil

icon Re: brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)15.07.2005. u 19:26 - pre 195 meseci
Code:

ListBox1->Items->Delete(ListBox1->ItemIndex); 


Ovo ti briše samo *jednu* stavku, a ne sve selektovane!

Moguće da DeleteSelected() nema u BCB5... Znaci, eto ti odgovor na tvoje pitanje
u jednom drugom threadu.
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)16.07.2005. u 10:45 - pre 195 meseci
hmmm... samo jednu??
vidis, to nisam probao!!

a ono za odgovor, pa da... takve odgovore sam tamo bas i htio...

hvala ti...

there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: brisanje oznacenog u ListBox-u (borland)

[ Pregleda: 2691 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.