Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php isset problem

[es] :: PHP :: php isset problem

[ Pregleda: 3588 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

idraganj
Karlovac,HR

Član broj: 62915
Poruke: 22
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon php isset problem13.07.2005. u 16:25 - pre 226 meseci
kad nešto upišem u formu name=najmanje onda mi ispiše nepostavljeno, a kad ostavim prazno onda postavljeno. u čemu je fora?

if (isset($_POST['najmanje']))
echo "postavljeno";

else echo "nepostavljeno";
 
Odgovor na temu

byM4k5

Član broj: 22363
Poruke: 428
*.bl.pttrs.net.



Profil

icon Re: php isset problem13.07.2005. u 17:42 - pre 226 meseci
Da nije ovo name=najmanje preko Location/Address Bara, sto nije $_POST vec $_GET.
 
Odgovor na temu

idraganj
Karlovac,HR

Član broj: 62915
Poruke: 22
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: php isset problem13.07.2005. u 19:12 - pre 226 meseci
probao sam i sa $_GET i ista stvar. Stvarno ne kužim
 
Odgovor na temu

obucina

Član broj: 38191
Poruke: 723

Jabber: obucina


+7 Profil

icon Re: php isset problem13.07.2005. u 20:07 - pre 226 meseci
Za name=najmanje ne ispitujes isset($_POST['najmanje']) vec isset($_POST['name']).
 
Odgovor na temu

idraganj
Karlovac,HR

Član broj: 62915
Poruke: 22
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: php isset problem13.07.2005. u 21:50 - pre 226 meseci
probo i to, ništa
 
Odgovor na temu

byM4k5

Član broj: 22363
Poruke: 428
*.bl.pttrs.net.



Profil

icon Re: php isset problem14.07.2005. u 00:32 - pre 226 meseci
Mislim da se ovo ne moze rijesiti gledanjem u nista. Paste-uj problematicni kod.
 
Odgovor na temu

lukes
Beograd

Član broj: 30173
Poruke: 16
*.ptt.yu.

Sajt: www.yumidi.com


Profil

icon Re: php isset problem16.07.2005. u 13:01 - pre 226 meseci
Citat:
obucina: Za name=najmanje ne ispitujes isset($_POST['najmanje']) vec isset($_POST['name']).


Uradi $_REQUEST umesto ovih gore pomenutih i to ne za 'najmanje' nego 'name'. name je varijabla, 'najmanje' je njena vrednost.
 
Odgovor na temu

SteX_bgd

Član broj: 20431
Poruke: 83
*.beotel.net.

Sajt: www.CiljniMarketing.rs


+1 Profil

icon Re: php isset problem21.07.2005. u 16:35 - pre 226 meseci
da uradi $_REQUEST to obuhvata i $_POST i $_GET i $_COOKIE ...
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: php isset problem21.07.2005. u 17:35 - pre 226 meseci
Code:

<?

if(isset($name))
{
        echo "Postavljeno! Name = $name";
}
else
{
        echo "Nije postavljeno!";
}
?>


kod mene radi ovako :)

Naravno, radi sledece:

test.php == daje "Nije postavljeno!"
test.php?name=nesto == daje "Postavljeno! Name = nesto"

U php.ini je dakako register_globals=off

Poz,
Sale

[Ovu poruku je menjao SmilieBG dana 21.07.2005. u 18:36 GMT+1]
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

idraganj
Karlovac,HR

Član broj: 62915
Poruke: 22
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: php isset problem22.07.2005. u 14:57 - pre 226 meseci
hvala svima na odgovorima. neki kažu da stavim if(isset($_POST["name"])) a ne if(isset($_POST["najmanje"])). Šta ako u formi imam više textboxeva npr:

<form action="nekaskripta.php" method=POST>
<input type="text" name=najmanje>
<input type="text" name=najvise>
</form>

samo me zanimalo kako provjeriti metodom POST i isset-om da li je određeni textbox ispunjen ili ne? Pa ako neko može ukratko.

znam kako bi bez isseta:

$varijabla = $_POST['najmanje'];

if ($varijabla ==""){neki blok naredbi};
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: php isset problem22.07.2005. u 16:57 - pre 226 meseci
name je ime varijable. Njena vrednost je ono sto korisnik klikne, upise, stiklira ili sta vec.

Dakle:

<input type = text name = ime>

echo $ime; --> ovo ce ispisati na ekranu ono sto je korisnik uneo u to polje.
ime -> ime text polja, kasnije $ime postaje varable;
vrednost polja, kasnije vrednost $ime variable je ono sto korisnik ukuca u nju...

Tako, da verujem da sada mozes i sam da odgovoris na tvoje pitanje, sta kucati u:

Citat:

<input type="text" name=najmanje>
<input type="text" name=najvise>


Uostalom, verujem da je test & trial uvek najbolji metod, prema tome... ;)

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

pyc
Marko Domanović
Beograd

Član broj: 2771
Poruke: 902

Sajt: www.getmonero.org


+80 Profil

icon Re: php isset problem31.07.2005. u 12:11 - pre 226 meseci
Secam se da sam negde procitao da postojanje POST i GET ne moze da se ispituje sa isset(), vec je to pozeljno raditi sa empty() funkcijom...
 
Odgovor na temu

caiser

Član broj: 4677
Poruke: 2462
*.eunet.yu.

ICQ: 162962030


Profil

icon Re: php isset problem31.07.2005. u 12:28 - pre 226 meseci
U PHP dokumentaciji pise da issett() sluzi za ispitivanje promenjivih, sto definitivno ukljucuje i $_POST i $_GET. :) A i isset() i empty() se drugacije ponasaju. Ako je vrednost neke promenjive 0, empty() ce reci da je promenjiva prazna iako ona ima vrednost, dok ce isset() reci da je promenjiva setovana (jer, naravno, ima vrednost).

[Ovu poruku je menjao caiser dana 31.07.2005. u 13:36 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: php isset problem31.07.2005. u 22:13 - pre 226 meseci
Vjerojatno bi se problem brže riješio da je ostavio ovdje i kod za formu.
Ja mislim da je pomiješao name sa value i da je tu cijeli problem!!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: php isset problem

[ Pregleda: 3588 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.