Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ocitavanje checkbox stanja(true-false) iz fajla

[es] :: .NET :: ocitavanje checkbox stanja(true-false) iz fajla

[ Pregleda: 3416 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

PETAR-

Član broj: 42296
Poruke: 47
212.200.124.*



Profil

icon ocitavanje checkbox stanja(true-false) iz fajla02.07.2005. u 14:37 - pre 208 meseci
treba mi ideja i kod kako da uradim ocitavanje
checkbox stanja-da li je cekiran ili ne iz fajla

ovako sam uradio snimanje
c1,c2,c3,c4,c5 su checkbox-ovi

Code:
save1.ShowDialog();
            string f=save1.FileName.ToString();
            if(f!="")
            {
                System.IO.FileStream a;
                a=File.Create(f);
                a.Close();

                TextWriter tekstFajl = File.AppendText(f);
                tekstFajl.WriteLine(c1.Checked.ToString());
                tekstFajl.WriteLine(c2.Checked.ToString());
                tekstFajl.WriteLine(c3.Checked.ToString());
                tekstFajl.WriteLine(c4.Checked.ToString());
                tekstFajl.WriteLine(c5.Checked.ToString());
                tekstFajl.WriteLine("**********");

                


to lepo radi i u fajl(*.txt) se snimi

True
False
True
False
True
**********

Kako da uradim ocitavanje na sto kraci nacin
jer ce u programu biti oko 100 checkBox-ova




 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.dialup.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: ocitavanje checkbox stanja(true-false) iz fajla02.07.2005. u 16:21 - pre 208 meseci
Druze, ako ces vec ovako da radis evo ti moje preporuke. Tru i Fols nemoj da cuvas kao stringove (reci). Ako ces vec da hardkodiras redosled pisanja i citanja vrednosti onda bolje upisi u .txt file:

001110101101101011101101001001001 (za 100 pozicija), pa onda "srkni" taj ceo string, citaj pozicije i tretiraj 0 za false i 1 za true.

Posto ces i ovako i onako konvertovati u i iz teksta...


[Ovu poruku je menjao spartak dana 02.07.2005. u 17:23 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Vertyg01
Banjaluka

Član broj: 39881
Poruke: 41
*.dialup.blic.net.

ICQ: 35878878


Profil

icon Re: ocitavanje checkbox stanja(true-false) iz fajla04.07.2005. u 12:39 - pre 208 meseci
spartak je mozda u pravu najbolje bi bilo kada bi malo procitao o bit flagovima ...
Primjer imas na: http://www.codeproject.com/csharp/MasksAndFlags.asp
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
213.137.127.*

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: ocitavanje checkbox stanja(true-false) iz fajla04.07.2005. u 19:24 - pre 208 meseci
Citat:
Kako da uradim ocitavanje na sto kraci nacin


A kako si radio upisivanje ? Mislim, na isti nacin moras da uradis i izcitavanje, je'l

Najlakse, po meni, je da enumerises kontrole na formi. Siže: foreach(Control ctrl in frm.Controls) i proveravaj da li je kontrola tipa checkBox sa if(ctrl is CheckBox), ako jeste, upisuj stanje u stream od ((CheckBox)ctrl).Checked.
Izcitavanje je obrnut proces, a mozes biti siguran da je redosled kontrola isti, ako nisi nista radikalno menjao u dizajnu forme. Obrati samo paznju da kontrole kao npr. GroupBox, mogu imati child kontrole.
Spartak je sve rekao, kada vec konvertujes, konvertuj u 01. A i izgleda profi Ako ti je dosadno, mozes da sabijesh stanje tih 100 kontrola u 13 bajtova

Happy coding
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ocitavanje checkbox stanja(true-false) iz fajla

[ Pregleda: 3416 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.