Citat:
Gde se, u Beogradu konkretno, moze nacji eksterni RS232 modem i po kojoj ceni?
Cene pocinju od oko 32 E pa dalje.
Pogledaj ovde:
http://www.pcberza.co.yu/asp/p...asp?group=017&subgroup=002
Nije mi jasno odakle vam taj princip "svi interni modemi su OK a kod eksternih iznenada "najbolji su USR""? Meni je i Sweex eksterni, seriski radio odlicno (a onda sam presao na ADSL). Verovatno Sweex nece izdrzati 15 godina, kao USR, ali je zato duplo jeftiniji. Cim se neko zaglibi sa interrnim modemom u Linuxu, zbog drajvera, najcesce mu govore: "Ma, kupi USR eksterni (zaboravivski da mu skrenu paznju da uzme obavezno seriski) i nemas problema!" Ispada da marka zamenjuje drajver, sto nije tacno. Ako vec imas interni modem, recimo bas Sweex, pa te muci drajver, po kojoj logici bi bilo lose da kupis istu marku, ali seriski, eksterni i time resis problem drajvera za tu i sve ostale buduce distribucije i kernele? Naravno, dok na ploci budes imao seriski port - novije ploce to postepeno izbacuju, prvo jedan, posle i drugi.
Ta prica je otisla toliko daleko da su ljudi poceli da kupuju i interne USR winmodeme, jer "su USR najbolji za Linux"!
Mislim da za FreeBSD (=PC-BSD) postoji drajver za Lucent / Agere winmodeme, proveri u dokumentaciji.
[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 26.08.2005. u 13:23 GMT+1]
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!