Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dobijanje "double"-a (borland)

[es] :: C/C++ programiranje :: dobijanje "double"-a (borland)

[ Pregleda: 2220 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon dobijanje "double"-a (borland)01.07.2005. u 14:49 - pre 210 meseci
imam jedno jaaaaako lagano i jednostavno pitanje (bar tako smatram),da me je cak i malo sramota ovako nesto pitati...Ali, ko pita-ne skita..:
uzmimo da imamo "label" komponentu i na klik dugmeta "button1" trebao uzeti brojnu vrijednost upisanu iz labela na sljedeci nacin:

int b;
b=StrToInt(Label1->Caption);

e, a kako bi uzeli da je "b" bilo double??

double b;
b=... ???

ili long double b;

jer bih htio uraditi nesto sa brojevima ogromne vrijednosti...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

yooyo

Član broj: 4891
Poruke: 1101
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: dobijanje "double"-a (borland)01.07.2005. u 15:45 - pre 210 meseci
Koristi standardnu funkciju iz C runtime biblioteke.

Code:

double atof( const char *string );


yooyo
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4894
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+637 Profil

icon Re: dobijanje "double"-a (borland)01.07.2005. u 16:35 - pre 210 meseci
VCL ima ugradjenu funkciju StrToFloat()

... samo se pazi Regional Settings-a oko tačaka i zareza koji simbolizuju
odvajanje celih brojeva i delova;)

Pre neke takve operacije možeš da kažeš:

Code:


// NETESTIRANO !!!

char OldDS = DecimalSeparator;
double x;

try
{
   DecimalSeparator = '.'; // <--- HOĆU DA TAČKA BUDE DECIMALNI SEPARATOR

   try
   {
      x = StrToFloat( Label1->Caption );
   }
   catch ( const Exception &e )
   {
      // ... greska
      x = 0.0;
   }

}
__finally
{
   DecimalSeparator = OldDS;
}



[Ovu poruku je menjao X Files dana 01.07.2005. u 17:37 GMT+1]
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: dobijanje "double"-a (borland)01.07.2005. u 16:35 - pre 210 meseci
hvala, pogledacu...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: dobijanje "double"-a (borland)

[ Pregleda: 2220 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.