Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB i RS232 kako uraditi

[es] :: Visual Basic 6 :: VB i RS232 kako uraditi

[ Pregleda: 4560 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ivannet
Sabac

Član broj: 16991
Poruke: 39
*.ftn.ns.ac.yu.



Profil

icon VB i RS232 kako uraditi29.06.2005. u 09:31 - pre 205 meseci
Treba da napravim obican program u VisualBasic-u,tj samo 1 taster na principu START/PAUSE i da ga preko RS232 povezem sa pic16f84 tako da na prvi pritisak tastera pic krene sa svojim programom (program se vec nalazi u memoriji) a na drugi da ga pauzira i tako u krug.

Problem je kako u VB da nateram program da posalje signal na RS232 tj na Tx.

Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

markopanticgidra
Marko Pantić

Član broj: 62468
Poruke: 19
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: VB i RS232 kako uraditi29.06.2005. u 12:47 - pre 205 meseci
Moraš najpre da uključiš kontrolu koja se barem u VB6 zove Microsoft Comm Control 6.0. (Project/ Components...) kada nju ukljucis moras da inicijalizujes port i postavis njegove parametre u kodu, najbolje prilikom inicijalizacije forme na pr:

MSComm1.CommPort = 1
MSComm1.Settings = "19200,N,8,1"

a onda ako nesto hoceš da pošljes na port onda to jednostavno uradiš komandom

MSComm1.Output = "tvoja_naredba" & vbCrLf

Ovo je ono najjednostavnije. Mislim da ćeš kontrolu koja se slično zove naći i u novijim verzijama VB-a.
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: VB i RS232 kako uraditi29.06.2005. u 18:28 - pre 205 meseci
Naravno između postavljanja parametara i slanja podataka preko COM-a, moraš prvo da otvoriš port, ako već nije otvoren, to ćeš uraditi sa
Code:
MsComm1.PortOpen = True

ili još bolje, da bi izbegao grešku prvo proveriš da li je port već otvoren
Code:
If MsComm1.PortOpen = False Then MsComm1.PortOpen = True

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
80.80.160.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: VB i RS232 kako uraditi30.06.2005. u 00:06 - pre 205 meseci
Ima i ja jedno slicno pitanje

imam video rekorder koji ima rs323 imam i kabal da ga povezem sa kompom ili nekim komandnim uredajem, uz video ne dolazi nikakav software i na netu nisam pronasao nista o tome. U pratecem prospektu pise da to sluzi za komande...

kako napravit program koji ce raditi osnovne funkcije(play,stop..). Naravno ja ne znam koje su naredbe za to i u kom obliku se one pisu...

Ukoliko je to moguce ja bih pogledao da li u prospektu postoji nesto o tim komandama (sto neverujeme zbog prodaje pratece opreme koja bi to kontrolisala)

Jos jedna ideja mi je pala na pamet: da li mogu da se saznaju naredbe ocitavanjem porta u trenutku koriscenja komane na rekorderu.

drago mi je ako sam uspeo da vam objasnim sta zelim i hvala za eventualne odgovore.
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: VB i RS232 kako uraditi30.06.2005. u 15:51 - pre 205 meseci
Ne vredi ti, moraš da imaš specifikacije uređaja, tačnije spisak komandi koje trebaju da se pošalju preko porta kako bi isti taj uređaj odradio ono što treba.Što se tiče ideje da očitavaš komande preko porta dok radiš sa video rekorderom, na to zaboravi.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
80.80.170.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: VB i RS232 kako uraditi01.07.2005. u 19:30 - pre 205 meseci
hvala na odgovoru, potrazicu specifikaciju pa cu da vidim kako dalje
 
Odgovor na temu

Fuzz
Bojan Vukovic
Novi Sad

Član broj: 8631
Poruke: 3866
*.panline.net.



+9 Profil

icon Re: VB i RS232 kako uraditi03.07.2005. u 12:08 - pre 205 meseci
Probaj da kontaktiras korisnicki servis proizvodjaca, mozda ti oni pruze neke informacije....
anti-heroin spree
 
Odgovor na temu

ivannet
Sabac

Član broj: 16991
Poruke: 39
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: VB i RS232 kako uraditi14.07.2005. u 01:34 - pre 205 meseci
O najzad da se dokopam neta!
Hvala svima na odgovorima,izvinjavam se sto nisam ranije odovorio ali sam imao MALIH problema sa kompom.
Probacu nesto od ovoga pa cu vam javiti sta je bilo.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: VB i RS232 kako uraditi

[ Pregleda: 4560 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.