Zanima me kako da na windows 2000 serveru ubedim sistem da je mrežni kabl uvek uključen, i mreža uvek aktivna (bez obzira da li je kabl izvučen iz kartice)? Mislim da sam davno jednom našao registry hack koji to radi, ali sada ga tražim svuda po kompjuteru (i internetu) i ne mogu da ga nadjem.
Da objasnim: Kada se izvuče mrežni kabl iz kartice, windows 2000 server daje poruku "Network Cable Unplugged" i pri tome menja ruting tabele. Kada se kabl ponovo uključi, daje poruku da je kalb spojen određenom brzinom, i opet menja ruting tabele. Pošto drajver za ASUS ADSL USB modem ima neki bag, nakon njegove instalacije kad god kabl ponovo spojim (nakon što je bio izvučen) dobijem plavi ekran "unexpected kernel mode trap" i sistem se restartuje. Pošto nisam u prilici da instaliram novi drajver, hoću da problem (privremeno) rešim tako što ću onemogućiti windows da uopšte detektuje da je kabl izvučen (i mreža prekinuta), pa prema tome i kada se kabl vrati on neće upasti u dotični "unexpected kernel mode trap".