Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

koja baza podataka uz borland??

[es] :: C/C++ programiranje :: koja baza podataka uz borland??

[ Pregleda: 3205 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon koja baza podataka uz borland??21.06.2005. u 12:30 - pre 198 meseci
koje se baze podataka mogu kombinovati sa borlandom??
npr. moze li access, mysql...?oko baza podataka se BAS ne razumijem,ali bih htio i to poceti sada uciti...koja je njlaksa za nauciti, a da se moze fino kombinovati sa borlandom??
a koja je inace najbolja za borland??
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: koja baza podataka uz borland??21.06.2005. u 16:43 - pre 198 meseci
Borland C++ Builder ima izuzentno upotrebljiv set ADO komponenti za povezivanje
sa nekom 'izvorom' podataka.

Ja najcesce koristim ADO + MS ACCESS baze podataka. Isto tako mozes
da se povezes i sa SQL serverom.

ADO ti takodje omogujuje da 'citas', na primer, EXCEL tabele...


Na zalost, malo je dokumentacije o tome, da ne kazem skoro nista...
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: koja baza podataka uz borland??22.06.2005. u 08:31 - pre 198 meseci
I ja sam se mucio da najdem nesto oko baza i C++ ! Do duse ja znam dobro SQL "MySQL" Ali ne znam MS ACCESS
Evo sta sam ja nasao o Borland-u
Client/Server Databases
Uz poruku ces naci zipovano!
Pozzzzzz
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.ptt.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: koja baza podataka uz borland??22.06.2005. u 08:38 - pre 198 meseci
Da, to sto si "pronasao" je izvod iz HTML izdanja knjige C++ Builder Unleashed,
a odnosi se na PRVU verziju BCB-a.

O Bazama ima (jos) reci u ISTIM knjigama ali u verziji 3 i 4.

Tek u knjizi Borland C++ Builder Developer's Guide pominje se ADO i rad sa njime,
mada je to sve slicno.

Inace, kada radite sa bazama podataka u BCB-u odmah se opredelite za ADO i
zivot ce Vam biti laksi (u odnosu na BDE varijantu).

 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: koja baza podataka uz borland??22.06.2005. u 09:44 - pre 198 meseci
X Files -> Da nemas mozda C++ Builder Unleashed 3 i 4 u PDF ili HTML ???

Evo jos nesto o SQL-u i Borland-u

SQL access in Borland C++Builder.pdf
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: koja baza podataka uz borland??22.06.2005. u 14:31 - pre 198 meseci
Trebalo bi da imam, jer imam i original KNJIGE. Pogledacu...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: koja baza podataka uz borland??

[ Pregleda: 3205 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.