Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da sakrijem menu?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako da sakrijem menu?

[ Pregleda: 5012 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ntojzan
Sandor II Tojzan
Becej

Član broj: 36657
Poruke: 168
*.stcable.co.yu.



Profil

icon Kako da sakrijem menu?20.06.2005. u 20:27 - pre 206 meseci
Problem je sledeci, postoji jedan form na kome postoji jedan menu. U programu postoji opcija za fullscreen. Kada se program prebaci u fullscreen, menu bi trebao da nestane, ali da ostane aktivan, tj. da svi shortcut-ovi i dalje rade. Mogu da napisem:

Form1.Menu:=Nil;

I naravno, menu ce nestati, ali ce i shortcutovi prestati da funkcionisu. Inace mainmenu nema opciju Visible koju bih prosto mogao da iskljucim. Zna li neko kako moze da se napravi "invisible menu" ?

Hvala.
 
Odgovor na temu

ivan jeremic
Bgd

Član broj: 51138
Poruke: 48
80.93.234.*



Profil

icon Re: Kako da sakrijem menu?21.06.2005. u 09:16 - pre 206 meseci
Sakrijes sve stavke

Code:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var i: integer;
begin
  for i := 0 to MainMenu1.Items.Count - 1 do
    TMenuItem(MainMenu1.Items[i]).Visible := False;
end;


Kod za prikaz je isti samo je True umesto False.
 
Odgovor na temu

ntojzan
Sandor II Tojzan
Becej

Član broj: 36657
Poruke: 168
*.stcable.co.yu.



Profil

icon Re: Kako da sakrijem menu?21.06.2005. u 21:53 - pre 206 meseci
Da, to je to.

Hvala.
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Kako da sakrijem menu?25.06.2005. u 21:28 - pre 205 meseci
Mene također muči menu. Nedavno sam napravio da mi miš (pokazivač) nestane nakon što se ne miče 5 sekundi. No pomicanjem preko menija miš nestane iako to ja ne želim. Naime svakim pomakom preko ostalih kontrola bi se resetirao timer ali MEne nema MouseMove Event?! Kako ću to drugačije izvesti?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4388
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Kako da sakrijem menu?25.06.2005. u 21:49 - pre 205 meseci
namesti timer na tih 5 sec i pri svakom OnTimer uzimaj poziciju kursora i belezi je u neku varijablu (dve varijable) i poredi sa prethodnom pozicijom... ako je pozicija ista, onda se mis nije pomerio
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Kako da sakrijem menu?03.07.2005. u 12:52 - pre 205 meseci
Hvala. Pokušat ću.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4388
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Kako da sakrijem menu?03.07.2005. u 13:08 - pre 205 meseci
javi sta si uradio

pazi, postoji mogucnost da nekim sluchajem ti pomerish misha pa ga vratish na isti piksel posle 5 sekundi, ali to ce teeeeeeeeeeeskooooooo da se desi...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako da sakrijem menu?

[ Pregleda: 5012 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.