Dobro, mozete li prvo da mi objasnite: Da bi bio bolji zvuk-treba li mebrana zvucnika da bude teza ili laksa, i kruta ili elasticnija(meksa), zatim vesanje , jel se odnosi samo na spoljni obod zvucnika-gumeno(papirnato vesanje)kakvo ono treba da bude-meko ili tvrdje, i dali se uopste dira onaj koncani unutrasnji deo zvucnika kojim je mebrana vezana i centrirana -sa sasijom zvucnika-jel se ona premazuje necin ili ne?
Drugo,pretpostavljam posle farbanja drvofixom-u rastvoru sa vodom 1:1, jel moze i toner sa farbanje zidova da se ubaci jer bi onda obojio takav rastvor i prilikom mazanja membrane i ona bi se ofarbala, pa ne bi morali da farbamo mebranu sa nekom farbom,i zar posle farbanja membrane one ne postaje kruta a i teza nego sto je bila-a ako je gumeno vesanje- to znaci vece opterecenje za vesanje-ako ja dobro razumem, i kakav bre piroksal, ovde je bilo reci o farbi u spreju, t,e. auto lakovi u boji, samo mi nije jasno ako sadrze nitrorazredjivac u sebi, da ne odlepe vesanje, znaci koji sprejevi su pogodni-imee!
I trece: sta kazete na ideju da se membrana premaze rastvorom drvofixa i vode 1:1, sa dodatkom tonera za farbanje zidova-recimo crven, i premaze se membrana u vise slojeva-2-3, a zatim kad se dobro osusi, premaze i lepkom sintelan, tako da dobijemo krutu ali donekle i elasticnu membranu, jos zasticenu od vlage???
Blago onome ko zna da ne zna, a hoce da zna.
Covek se uci dok je ziv, pa opet lud umre.