Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Promenljive u COM strukturama...

[es] :: C/C++ programiranje :: Promenljive u COM strukturama...

[ Pregleda: 4256 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tosa
上海, 中国

Član broj: 1811
Poruke: 1342
*.37.EUnet.yu

ICQ: 14293955
Sajt: https://github.com/milost..


+48 Profil

icon Promenljive u COM strukturama...01.08.2002. u 15:04 - pre 262 meseci
Primetio sam nesto (sto me, moram priznati nervira) u DirectX dokumentaciji ...
Posto DirectX SDK ima dokumentaciju i za C/C++ i za visual basic, primetio sam
da clanovi u strukturama imaju razlicit raspored u C i VB .. Zasto ?

Da li neko zna ?

Da li je u pitanju samo dekoracija help-a za VB, posto su u 90% slucajeva
imena sortirana po abecedi ?

 
Odgovor na temu

6544616a006e
Nadej Kilec
Bukulja

Član broj: 10080
Poruke: 44
*.telia.com

Sajt: www.gnu.org


Profil

icon Re: Promenljive u COM strukturama...03.05.2003. u 02:45 - pre 253 meseci
Ako je tako kako kažeš, a nemam razloga da ti ne verujem, onda je razlika (pretpostavljam) u različitim import bibliotekama i/ili nekom njihovom interfejsu...
---
GNU's Not UNIX
 
Odgovor na temu

milanche
San Francisco

Član broj: 2447
Poruke: 1200
*.oak.inreach.net



+1001 Profil

icon Re: Promenljive u COM strukturama...04.05.2003. u 20:17 - pre 253 meseci
Ima razlike d-rastic'ne.

Za razliku od VisualC++-a, VisualBasic nema pointere. Ako uzmemo u obzir da cela COM ideja funkcionise na razmeni pointera na interface, ocito da je VB u bedaku.

Posto je Microsoft dizajnirao i COM i VisualBasic, smislili su tehnologiju koja bi premostila taj veliki jaz - napravili su tzv IDispatch interface, koji omogucava da se umesto preko pointera funkcijama i promenljivama pristupa preko REDNOG BROJA (dispID) date funkcije/promenljive u nizu funkcija. Na taj nacin su omogucili VisualBasic dizajnerima da koristi COM module.

(...ovaj interface je srz Automation/ActiveX koncepta...)

Ocito, posto redni broj public funkcije/member funkcije igra ulogu, nije nikakvo cudo sto su promenljive sortirane po abecedi.

 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Promenljive u COM strukturama...04.05.2003. u 20:52 - pre 253 meseci
Jeste bedak sto se tice VB-a. Recimo, u VB-u ne postoji nacin da se pozove property page od nekog DirectShow filtra. Nesto su dali da se koristi, ali vecina stvari ne moze iz VB-a. Bedak bash.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

tosa
上海, 中国

Član broj: 1811
Poruke: 1342
*.verat.net

ICQ: 14293955
Sajt: https://github.com/milost..


+48 Profil

icon Re: Promenljive u COM strukturama...04.05.2003. u 22:22 - pre 253 meseci
Hvala na odgovorima .. resio sam da zanemarim raspored u VB-u :)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Promenljive u COM strukturama...

[ Pregleda: 4256 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.