Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

hitno borland c++

[es] :: C/C++ programiranje :: hitno borland c++

[ Pregleda: 2559 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

BukYMasteR
Novigrad ISTRA

Član broj: 38575
Poruke: 6
*.net.t-com.hr.

Sajt: www.csf-cro.net


Profil

icon hitno borland c++15.06.2005. u 20:29 - pre 206 meseci
E ovako za sutra mi treba program u borlandu C++.

Zadatak ide ovako;

Zadaj brzinu i masu dvaju elasticnih tjela koji se gibaju jedan prema drugome po istom pravcu (međusobno se priblizavaju). Treba odrediti brzinu kojom se ta dva tjela priblizavaju i brzinu kojom se tjela gibaju nakon sudara. Treba napraviti da se zadatak ponavlja i izrazunati impuls a formula za impuls glasi p=m(masa*brzina), to bi bilo to...

Stvarno mi je hitno lljudi po trebam predati sutra jer ako ne padam računalstvo!

Ko uspije napraviti puno mu hvala!!!!
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: hitno borland c++16.06.2005. u 11:21 - pre 206 meseci
PA TO JE VRLO LAKO, SAMO STO NE ZNAM FIZIKU, PA TI NISAM ZNAOP FORMULE UPISATI , ALI SAM TI ZATO PRIPREMIO SVE VRIJEDNOSTI (UCITAO IH U PROGRAM), PA TI DOPISI FORMULE...
HTIO SMA TI POSLATI I .EXE FAJL, DA VIDIS KAKO BI TO IZGLEDALO, ALI POSTO NE ZNAM KAKO SE TO STAVLJE OVDJE, ONDA TI EVO SAM UNIT1.CPP:

ZNACI STAVI 4 Edit-a, 3 Label-a , i 2 Button-a na Form-u...
u prvi edit se upisuje brzina 1, u drugi brzina 2, treci: masa1 i 4. masa2
u prvi Label CE SE IZRACUNATI BRZINA PRIBLIZAVANJA,U drugom Label-u BRZINA NAKON SUDARA I u trecem Label-u: IMPULS...
program je na brzinu radjen i ne znam je li to to sto si htio...ali ako moze pomoci...milo mi je...

//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#pragma hdrstop

#include "Unit1.h"
//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner)
: TForm(Owner)
{
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender)
{
double brzina1,brzina2,masa1,masa2,brzinapriblizavanja,brzinanakonsudara,impuls;
try
{
brzina1=StrToFloat(Edit1->Text); //dobio si brzinu prvog tijela
}
catch ( const Exception &e )
{
ShowMessage("nije unesena brojna vrijednost za brzinu 1!!");
}
try
{
brzina2=StrToFloat(Edit2->Text); //dobio si brzinu drugog tijela
}
catch ( const Exception &e )
{
ShowMessage("nije unesena brojna vrijednost za brzinu 2!!");
}
try
{
masa1=StrToFloat(Edit3->Text); //dobio si masu prvog tijela
}
catch ( const Exception &e )
{
ShowMessage("nije unesena brojna vrijednost za masu 1!!");
}
try
{
masa2=StrToFloat(Edit4->Text); //dobio si masu drugog tijela
}
catch ( const Exception &e )
{
ShowMessage("nije unesena brojna vrijednost za masu 2!!");
}





//ovdje makni komentare (//) i unesi formule...ja ne znam fiziku...
//Label1->Caption=FloatToString(//unesi ovdje formulu za brzinu sudara koristeci
//brzina1, brzina2 ,masa1 i masa2 (to su ti vrijednosti) ) ;

//idemo sad za BRINA NAKON SUDARA:
//Label2->Caption=FloatToString( UNESI FORMULU ZA BRZINU NAKON SUDARA...NE ZNAM FIZIKU...);

//IDEMO SADA ZA IMPULS:
//Label3->Caption=FloatToString( UNESI FORMULU ZA IMPULS...OPET NE ZNAM FIZIKU... :-) ALI SAMO PISI M*(MASA*BRZINA) JER JE
// OVO LIJEVO OD JEDNAKOSTI ONO TVOJE "P" );



}
//---------------------------------------------------------------------------
void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{
//STA ZNACI DA TI SE ZADATAK PONAVLJA??MOZDA DA IMA DUME KOJE AUTOMATSKI SVE BRISE??
//ONDA MAKNI I OVDJE KOMENTARE (//) :
//Edit1->Clear();
//Edit2->Clear();
//Edit3->Clear();
//Edit4->Clear();
//Label1->Caption="";
//Label2->Caption="";
//Label3->Caption="";
}
//---------------------------------------------------------------------------

AKO HOCES, DAJ MI ADRESU GDJE DA TI POSALJEM, PA CU TI POSLATI I EXE FAJL..
ALI KAZEM OPET:NEZAVRSEN!!!POSTO NE ZNAM KAKO IDE FORMULA ZA IZRACUNAVANJE BRZINE U OVOM SLUCAJU I POGOTOVO NE BRZINE NAKON SUDARA...TO SI MORAO DOBITI UZ ZADATAK, AKO JE TO IZ ZADATAK IZ RACUNARSTVA...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

BukYMasteR
Novigrad ISTRA

Član broj: 38575
Poruke: 6
*.net.t-com.hr.

Sajt: www.csf-cro.net


Profil

icon Re: hitno borland c++17.06.2005. u 00:18 - pre 206 meseci
E punooo ti hvala.
uvezi formula, ne znam koje su, to treba mom frendu, a pošto ja neradim u C++u nemogu mu pomoći.Pa mi se frend loggao na moje ime i napisao to.uglavnom, ovo najbitnije je tu, sad se lako dodaju formule.

ako želiš pošalji na "[email protected]"

JOŠ JEDNOM PUNO TI HVALA!!!Nadam se da će frend bit zadovoljan.
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: hitno borland c++18.06.2005. u 13:59 - pre 206 meseci
poslato... nadam se da ce ti stici...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

BukYMasteR
Novigrad ISTRA

Član broj: 38575
Poruke: 6
*.net.t-com.hr.

Sajt: www.csf-cro.net


Profil

icon Re: hitno borland c++19.06.2005. u 19:51 - pre 206 meseci
e super...stvarno ti hvala!
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: hitno borland c++

[ Pregleda: 2559 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.