Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

automatizacija NOW f-je u EXCELL-u

[es] :: Office :: Excel :: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u

[ Pregleda: 4263 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tolstoy
Milan Ilich
Ukraine, Russia, Serbia

Član broj: 53619
Poruke: 111
*.irtelcom.ru.

ICQ: 225349472


+2 Profil

icon automatizacija NOW f-je u EXCELL-u15.06.2005. u 16:58 - pre 214 meseci
Postoji li mogucnost da se u odredjenim celijama f-ja NOW sama aktivira pri promeni sadrzaja neke druge celije? U pitanju je tablica u koju blagajnica u toku svoje smene unosi svaki ulaz i svaki izlaz novca. Znaci, ako je u celiji D5 unet podatak, kako da namestim da se recimo u celiji D4 pojavi vreme kada je izvrsena promena u D5?
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u15.06.2005. u 21:28 - pre 214 meseci
Otvori Visual Basic Editor (Tools > Macro > Visual Basic Editor ili ALT + F11), a onda u Sheet-u u kome radiš ukucaj ovo
Code:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row = 5 Then Cells(4, Target.Column) = Now
End Sub

Time dobijaš da ukoliko se u bilo koju kolonu u redu 5 upišeš nešto, u istoj koloni samo u redu 4 će se upisati rezultat dobijen Now funkcijom.Jel to to ili...?
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

tolstoy
Milan Ilich
Ukraine, Russia, Serbia

Član broj: 53619
Poruke: 111
*.irtelcom.ru.

ICQ: 225349472


+2 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u15.06.2005. u 21:47 - pre 214 meseci
Hmm, probao sam, izbacuje mi

"Compile Error:

Invalid outside procedure"

U svakom slucaju hvala za pokusaj.
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u15.06.2005. u 21:53 - pre 214 meseci
Jesi li sigurno otvorio Sheet (dvostruki klik na Sheet1 u Project exploreru) i u njemu ukucao kod u editoru ?
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u15.06.2005. u 22:00 - pre 214 meseci
U stvari, evo ti primer, snaći ćeš se.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

tolstoy
Milan Ilich
Ukraine, Russia, Serbia

Član broj: 53619
Poruke: 111
*.irtelcom.ru.

ICQ: 225349472


+2 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u15.06.2005. u 22:27 - pre 214 meseci
Uuupsss! Sad sam ukapirao gde sam pogresio! Radi!!! Hvala puno, ja cu sada da navalim sa "konstrukcijom" cele tabele, pa ako negde zapne, moram se opet javiti za pomoc. Ogromno HVALA!
 
Odgovor na temu

todra
Todorov Ratko
Kragujevac

Član broj: 46809
Poruke: 202
*.yu
Via: [es] mailing liste



+4 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u16.06.2005. u 01:08 - pre 214 meseci
Zdravo tolstoy,

Formula bi izgledala, npr. ovako: u D4 unesi "=IF(D5="";"";NOW())"
naravno bez navodnika. Celiju u koju je formula uneta formatiraj da
izgleda npr. ovako "15.06.2005 20:45" (dd.mm.yyyy hh:mm)

Problem je sto ce se formula u kojoj je funkcija NOW() automatski
preracunavati uvek kada uneses podatak u bilo koju celiju ili kada
otvoris workbook, pa ce uvek biti prikazano trenutno, a ne vreme kada je
unos izvrsen (sto je verovatno bio cilj).

Sve najbolje.
Ratko.
 
Odgovor na temu

tolstoy
Milan Ilich
Ukraine, Russia, Serbia

Član broj: 53619
Poruke: 111
*.irtelcom.ru.

ICQ: 225349472


+2 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u16.06.2005. u 12:20 - pre 214 meseci
@ Todra:

Prvo sto sam i sam probao, bilo je da uz pomoc IF f-je napravim sto mi treba, ali nije islo. I, kao sto si rekao, vrednosti za vreme se posle svake promene, menjaju u SVIM celijama, a to naravno nema smisla. Ono sto je Marko_L predlozio radi odlicno. Ja upravo sada trazim nacin da to prosirim na ceo radni list, tj. na ostale redove u okviru radnog lista; malo me zeza to sto broj takvih redova nije definisan, tj. ogranicen, ne zna se koliko ce u toku radnog dana biti izmena. Ja nemam bas nikakve veze sa programiranjem, ali, secam se nekih principa iz Fortrana, jos sa faxa od pre 15-tak godina, tada sam se sluzio "DO" petljama. Otprilike mi sada treba nesto slicno. Ne znam da li sam bas bio jasan....?
 
Odgovor na temu

todra
Todorov Ratko
Kragujevac

Član broj: 46809
Poruke: 202
*.202.EUnet.yu.



+4 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u18.06.2005. u 16:35 - pre 214 meseci
Nemam resenje, ali mozda pomogne upisivanje u kolone,
npr. blagajnica iznos upisuje u kolonu C a datum i vreme se upisuju u
kolonu B. Tako na raspolaganju imas i do 65536 celija za upis.

U tom slucaju bi kod koji je Marko_L predlozio trebalo modifikovati u:

"Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)"
"If Target.Column = 3 Then Cells(Target.Row, 2) = Now"
"End Sub"


Sve najbolje.
Ratko.
 
Odgovor na temu

saka
Subotica

Član broj: 10013
Poruke: 136
79.101.3.*

ICQ: 65162165
Sajt: www.varalicar.com


+1 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u15.03.2011. u 22:05 - pre 144 meseci
Da li neko moze da izmeni ovaj kod pa da ide po vertikali tj kada u celiji A1 upisem broj u celiji B1 da se pojavi vreme.
Evo koda od gore:
Code:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row = 5 Then Cells(4, Target.Column) = Now
End Sub
U primeru kada se u petom redu upise broj iznad njega se pojavi vreme a meni treba da idem ka dole.
Hvala
saka
 
Odgovor na temu

saka
Subotica

Član broj: 10013
Poruke: 136
79.101.3.*

ICQ: 65162165
Sajt: www.varalicar.com


+1 Profil

icon Re: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u15.03.2011. u 23:18 - pre 144 meseci
Nasao sam na netu to sto mi treba evo kako izgleda:
Code:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
'Col B time will change if data in Col A is edited
On Error GoTo ws_exit:

    Application.EnableEvents = False
    If Not Intersect(Target, Me.Range("A1:A10")) Is Nothing Then
        With Target
            If .Value <> "" Then
                .Offset(0, 1).Value = Format(Now, "hh:mm:ss")
            End If
        End With
    End If
ws_exit:
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Kod mene radi ok
pozz

[Edit: TAGOVI]

[Ovu poruku je menjao 3okc dana 01.08.2012. u 19:17 GMT+1]
saka
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: automatizacija NOW f-je u EXCELL-u

[ Pregleda: 4263 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.