Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

GD library watermark

[es] :: PHP :: GD library watermark

[ Pregleda: 4154 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon GD library watermark14.06.2005. u 18:19 - pre 206 meseci
Pronasao sam ovaj primjer na internetu ali mi ne radi, en znam sta radim pogresno.
Code:


  <?php  

                header('content-type: image/jpeg');  

                $watermark = imagecreatefrompng('watermark.png');  
                $watermark_width = imagesx($watermark);  
                $watermark_height = imagesy($watermark);  
                $image = imagecreatetruecolor($watermark_width, $watermark_height);  
                $image = imagecreatefromjpeg($f);  
                $size = getimagesize($f);  
                $dest_x = $size[0] - $watermark_width - 5;  
                $dest_y = $size[1] - $watermark_height - 5;  
                imagecopymerge($image, $watermark, $dest_x, $dest_y, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, 100);  
                imagejpeg($image);  
                imagedestroy($image);  
                imagedestroy($watermark);  

        ?>



ne vidim nikakve razlike..

ovdje je $f = url slike

 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 955
*.5.14.wu-wien.teleweb.at.

Sajt: https://www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: GD library watermark14.06.2005. u 19:59 - pre 206 meseci
po cemu znas da ne radi?
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: GD library watermark14.06.2005. u 20:03 - pre 206 meseci
po tome sto mi ne pokaziva watermark :)

Evo ovako, nasao sam u manual da ne moze png da bude 24-ka nego 8 jer gd libraru imam bug s a24vorkom, promjenio sam i ne radi, evo malo koda...

Code:


      <?
        
      
    $f=$row["image_url"];

    header('content-type: image/jpeg');  
    $watermark = imagecreatefrompng('watermark.png');  
    $watermark_width = imagesx($watermark);  
    $watermark_height = imagesy($watermark);  
    $image = imagecreatetruecolor($watermark_width, $watermark_height);  
    $image = imagecreatefromjpeg($f);  
    $size = getimagesize($f);  
    $dest_x = $size[0] - $watermark_width - 5;  
    $dest_y = $size[1] - $watermark_height - 5;  
    imagecopymerge($image, $watermark, $dest_x, $dest_y, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, 100);  
    imagejpeg($image);  
    imagedestroy($image);  
    imagedestroy($watermark);   
?>



Znaci url mi povlaci iz baze podataka, uzima ovaj watermark i stavlja na sliku i onda samo uradim

Code:

<?php echo $image; ?>


Ali ne prikazuje mi sliku sa watermarkom nego bez :(

Sta radim pogresno, moguce je da je mala greska a da ne kontam sta je..
 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 955
*.5.14.wu-wien.teleweb.at.

Sajt: https://www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: GD library watermark14.06.2005. u 20:23 - pre 206 meseci
Code:

<?php echo $image; ?>


ovo ti ne treba

komanda za prikaz slike je "imagejpeg($image);"

probaj da taj red zamenis sa "imagejpeg($image, '', 80);"
gde je '80' kvalitet slike u procentima
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: GD library watermark14.06.2005. u 20:50 - pre 206 meseci
ma dobro je ovo uradio sam samo odvojio code u fajl koji sam nazvao watermark... i sve radi kako treba :)

Hvala.
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: GD library watermark14.06.2005. u 20:59 - pre 206 meseci
E sad imam problem kao sto rekao ne podrzava se png24 nego samo png8... Uvijek kada postavim transparentni logo preko slike dobijam bijele tackice okolo, i nikako ne mogu da ih pomjesrim ili pobrisem... Kako da ovo sredim da transparentna slika bude transparentna.. :)
 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 955
*.5.14.wu-wien.teleweb.at.

Sajt: https://www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: GD library watermark15.06.2005. u 11:25 - pre 205 meseci
kod mene radi sa slikama sa 24-bitnom transparencijom i u verziji 2.0.15 i 2.0.28, a 2.0.33 je najnovija

umesto imagecopymerged, koristi imagecopyresampled
koji bi u tvom slucaju trebalo da bude:
Code:
imagecopyresampled($image, $watermark, $dest_x, $dest_y, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, $watermark_width, $watermark_height);

 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: GD library watermark15.06.2005. u 15:52 - pre 205 meseci
Hvala covjek, ovo mi je rijesilo sve probleme:)

 
Odgovor na temu

adelante
Davor Zeljković
artijana.com, vlasnik
Zrenjanin

Član broj: 22649
Poruke: 126
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.artijana.com


Profil

icon Re: GD library watermark10.07.2005. u 16:27 - pre 205 meseci
Evo da ne otvaram novu temu, kako watermark da postavim na animirani gif, uradim sve i kad prikaze sliku animacija je "smrznuta".
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4388
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: GD library watermark11.07.2005. u 06:28 - pre 205 meseci
a jel i dalje koristish: imagejpeg($image, '', 80); ili imagegif($image); ???

trebalo bi imagegif, mada... ne mora da znaci da ce raditi.......
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

adelante
Davor Zeljković
artijana.com, vlasnik
Zrenjanin

Član broj: 22649
Poruke: 126
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.artijana.com


Profil

icon Re: GD library watermark11.07.2005. u 07:47 - pre 205 meseci
Koristim imagegif($image) ali mi izbaci samo prvi frejm od animacije i slika koji koristim za watermark (mng) nebude transparentna nego sa belom pozadinom.
 
Odgovor na temu

asyk

Član broj: 46486
Poruke: 55
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: GD library watermark11.01.2007. u 13:13 - pre 186 meseci
A zašto meni ovo neće da radi? Nisam neki znalac pa molim da me uputite:

Code:
<?php  
$f="/home/xxx/public_html/test/fotka.jpg";
header('content-type: image/jpeg');  
$watermark = imagecreatefrompng('/home/xxx/public_html/test/copriyght.png');  
$watermark_width = imagesx($watermark);  
$watermark_height = imagesy($watermark);  
$image = imagecreatetruecolor($watermark_width, $watermark_height);  
$image = imagecreatefromjpeg($_GET['$f']);  
$size = getimagesize($_GET['src']);  
$dest_x = $size[0] - $watermark_width - 5;  
$dest_y = $size[1] - $watermark_height - 5;  
imagecopyresampled($image, $watermark, $dest_x, $dest_y, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, $watermark_width, $watermark_height);
imagejpeg($image);  
imagedestroy($image);  
imagedestroy($watermark);  

echo ("Evo slike s watermarkom: $image"); ?>


Po pokretanju fajla ne dobijem nista osim u title-u stranice "doit.php JPEG image" i na prikazanoj stranici putanja do skripte koja sadrži ovaj kod koji sam sad pokazao.

Pogrešan spelling copyright filea nije u pitanju, tocan je naziv.
wtf?
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: GD library watermark11.01.2007. u 14:02 - pre 186 meseci
Koliko znam GD ne podržava animirane GIFove.
Moraš "isprljati ruke", pogledaj kako se sklapa anim.GIF u http://www.elitesecurity.org/t237586-CAPTCHA-procena-kvaliteta
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

asyk

Član broj: 46486
Poruke: 55
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: GD library watermark12.01.2007. u 07:28 - pre 186 meseci
Ako si odgovarao meni, ja nisam pitao o animiranim gifovima nego o obicnom dodavanju watermarka na obicnu staticnu fotku (u ovom slucaju jpeg). Jel mi mozda frka u tome sto mi je watermark png a slika jpeg? Jel mozda krivo pozivam fotku?
 
Odgovor na temu

asyk

Član broj: 46486
Poruke: 55
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: GD library watermark13.01.2007. u 07:26 - pre 186 meseci
Pa zar baš nitko?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4388
194.106.174.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: GD library watermark13.01.2007. u 11:46 - pre 186 meseci
Šta će ti ovo: "echo ("Evo slike s watermarkom: $image");" ?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

asyk

Član broj: 46486
Poruke: 55
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: GD library watermark15.01.2007. u 10:27 - pre 186 meseci
Pa na koji način da prikazujem sliku drugačije? Može li preko <img src="<?php echo $image; ?>"</img> ?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4388
194.106.174.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: GD library watermark15.01.2007. u 12:45 - pre 186 meseci
Output tog PHP fajla je slika.
Sliku možeš prikazati jedino na drugoj stranici i to kodom:
Code:
<img src="fajl.php" />

...ili direktnim pozivanjem fajla preko browsera.
ImageJpeg funkcija je dovoljna za generisanje slike. Posle toga samo ImageDestroy i ništa više.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: GD library watermark

[ Pregleda: 4154 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.