Citat:
Ja sam kupio nedekodiran ME45 direktno od uvoznika
vs.
Citat:
poceo je da isapda iz mreze... sigurno je neka fabricka greska
Vidi, ovo su dve potpuno KONTRADIKTORNE izjave koje su me, iako sam rekao da se necu upustati u objasnjavanja ovog tipa, primorale da ipak odgovorim.
1) Kako znas da telefon NIJE DEKODIRAN? Ja nebih bas tako lako davao izjave tog tipa ako sam kupio telefon kod nas posto kod nas ima manje NEDEKODIRANIH telefona nego filmova u koja je Svarceneger dobio batine. Kazes kupio si od uvoznika. Koliko je meni poznato jedini koliko toliko ovlasceni uvoznik kod nas je COMTRADE koji uvozi ERICSSON i NOKIU, za ostale brand-ove nepostoji ovlasceni uvoznik, kao ni servis ni sve ostalo sto uz to sve ide. Nemoj se iznenaditi da ako neka radnja relativno lepo izgleda, za nase uslove, i ako ti se kunu da su bas oni ovlasceni distributeri, a da zapravo to uopste nisu. Ima ih vise nego sto mislis. Najlaksi nacin da ti to dokazem je da mozes lepo otici na official siemens site i tamo lepo pogledaj po zemljama, gde siemens ima svoja predstavnistva i samim tim i svoje distributere i videces da mi nismo medju njima.
2)Ma sta ko pricao, moje iskustvo koje sam stekao pricajuci sa ljudima koji se na ovaj ili onaj nacin bave dekodiranjema telefona je to da ako se telefon NEDEKODIRA kako treba to DEFINITIVNO UTICE pre svega na vek trajanja baterije, zatim na kvalitet signala, a nisu retka ni cesta zaglavljivanja software-a i ostale I GOT HIGH stvari. To sa gubljenjem mreze je 90% upravo zbog loseg dekodiranja. Naravno, moguce je da si bas toliki baksuz da si uspeo da kupis telefon koji je NEDEKODIRAN i koji gubi mrezu i kratko mu traje baterija bas zato sto si kupio falican telefon. U tom slucaju opznajuci kvalitet siemens-ove izrade, njihovu bolesnu pedantnost i eksttremno rigorozne kontrole kvaliteta, mogu samo prijateljski da ti preporucim da to shvatis kao poruku da se manes siemens-a i da nije on za tebe, vec da predjes na neke ovde masovno prihvacene brand-ove od strane sirokih narodnih masa, rudara, milicajaca, pekara, automehanicara, ratara, naravno mislim na NOKIU koja je ovde jos uvek neprevazidjena.
Jos cu vam ovom prilikom dati nekoliko podataka pa vi sami prosudite zasto sam to napisao.
Ja, licno imao sam SIEMENS C35 pre mozda godinu dana, kupljen ovde kod nas u nekoj radnji, skoro SIGURNO dekodiran, sa baterijom nepoznatog porekla, mozda cak i siemens-ovom. Pored toga sto je telefon rasturao sa signalom i sto sam ga imao gde mnogi sa nekoliko puta skupljim telefonima nisu imali, po cemu su uostalom siemens-i i poznati, sluzio me je da se samo pozeleti moze i sa njim sam i zavoleo SIEMENS. Baterija na tom MOM LICNO telefonu trjala je u pocetku dok je bio nov bez gasenja svetla, nocnog gasenja i tako dalje, 3.5-4 dana. Kasnije je pala na oko 2.5-3 dana, da bi onda nakon sto sam promenio led diode i stavio plave koje su pored toga sto su plave u duplo skoro jaceg inteziteta i posto su novija tehnologija manji potrosaci struje, baterija ponovo trajala oko 3-4 dana, u takvom stanju sam ga i prodao.
Moj UJAK, ima takodje C35 koji je kupio neposredno posle mene i ima ga i dan danas. On je takodje izvrsio tu intervenciju promene led dioda. Pre te intervencije bateriaj mu je trajala 4-4.5 dana ,a sada posto je promenio led diode traje i po 4.5-5 dana. Inace telefon je takodje kupljen u nekoj anonimnoj radnji.
Eto to su vam dva primera za koja ja licno znam i za koje mogu licno da garantujem tako da to nije rekla-kazala. Inace sada imam SIEMENS, naravno, ME45 i baterija mi traje punih 5 dana, znaci 5x24h i to uz normalno koriscenje. Uz nesto slabije koriscenje traje PUNIH 6 dana. Preko puta mene zivi drugarica koja je na moj nagovor kupila S45 i koja ga slabo koristi ali joj zato baterija traje PUNIH 7 dana.
Posle ovih informacija, ja bas nebih tako olako govorio kako siemens-ove baterije nevaljaju i kako kratko traju.