Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?

[es] :: PHP :: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?

[ Pregleda: 4155 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

duja23
Dusan Milenkovic
Nis

Član broj: 58681
Poruke: 13
62.108.102.*

ICQ: 42310841


Profil

icon Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?31.05.2005. u 19:03 - pre 228 meseci
U pitanju je exe fajl na serveru, dakle ne treba da se taj exe fajl download-uje na korisnikov racunar vec samo da se pozove na izvrsenje. Jel postoji neka posebna funkcija?
 
Odgovor na temu

ivica75
Ivica Nedeljkovic
Freelancer - Web developer
Negotin

Član broj: 20807
Poruke: 75
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?31.05.2005. u 19:30 - pre 228 meseci
Imas dve varijante da pozoves direktno taj exe fajl(kontrola ostaje fajlu_ ili da bozoves batch fajl koji ce dalje pozvati taj exe file s tim da ce se kontrola odmah wratiti php, odnosno izvrsice se ostatak koda.
1. exec("putanja/do/programa.exe");

2. exec("start ime_batch_cripta.bat");


Ivica Nedeljkovic
 
Odgovor na temu

kIGUAR
Istra

Član broj: 12745
Poruke: 25
161.53.146.*

Sajt: www.athlante.com


Profil

icon Re: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?01.06.2005. u 10:38 - pre 228 meseci
to možeš izvesti sa funkcijom shell_exec();
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Engineering Manager
MENU Technologies
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4390
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?01.06.2005. u 14:06 - pre 228 meseci
Citat:
duja23: U pitanju je exe fajl na serveru, dakle ne treba da se taj exe fajl download-uje na korisnikov racunar vec samo da se pozove na izvrsenje. Jel postoji neka posebna funkcija?


kako si formirao pitanje cini mi se da zelis da izvrsis exe na korisnickom racunaru, a to nece da moze jer se php izvrsava na serveru
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

mindmaster
marko selakovic
none
U kuci

Član broj: 56606
Poruke: 145
195.252.80.*

Sajt: www.surcin.org


+1 Profil

icon Re: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?03.06.2005. u 22:43 - pre 228 meseci
Mislim da bi to mogao preko java script-a, jer se on izvrsava na klijentovom racunaru!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Engineering Manager
MENU Technologies
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4390
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?04.06.2005. u 02:05 - pre 228 meseci
Citat:
mindmaster: Mislim da bi to mogao preko java script-a, jer se on izvrsava na klijentovom racunaru!

opet: cisto sumnjam da ce ti ishta dati da izvrshish nechiji EXE jer bi tako npr. mogao da mu ugasish PC ili tako neshto .........
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

ivica75
Ivica Nedeljkovic
Freelancer - Web developer
Negotin

Član broj: 20807
Poruke: 75
62.108.124.*



Profil

icon Re: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?04.06.2005. u 19:04 - pre 228 meseci
Java Script ne moze da poziva exe file na racunaru. Sta bi onda bilo sa bezbednocu korisnika!
Ivica Nedeljkovic
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?04.06.2005. u 21:54 - pre 228 meseci
To bi stvarno bila najveći mogući propust da je moguće izvesti!
Zamisli samo foru napraviš jednog lijepog programčića koji onako izbriše EXPLORER.EXE fajl ni jedan antivirusni ga nebi prepoznao ništa. Na jednom poznatijem sajtu da se to uradi zamisli koliko bi kompova bilo sjebano...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako iz PHP skripta pozvati exe fajl?

[ Pregleda: 4155 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.