Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Više jezika na sajtu...

[es] :: PHP :: Više jezika na sajtu...

[ Pregleda: 3411 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Gajic

Član broj: 23671
Poruke: 337



+2 Profil

icon Više jezika na sajtu...29.05.2005. u 21:58 - pre 199 meseci
Poceo sam da pravim sajt koji bi bio na vise jezika.
Problem je taj da ne znam kako da podesim da neki jezik bude
"default" i da on bude glavni za posetioca dok neizabere neki drugi jezik.

Nadam se da ste shvatili šta želim da uradim.


Pogledati GOOGLE...kako se pretrazuje
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Više jezika na sajtu...29.05.2005. u 22:26 - pre 199 meseci
ako jezik nije složeni onda jezik=tvoj jezik (nekužim pitanje)
Na kojem jeziku je registracija?
ima li registracije?
ako nema
onda imaš ovako
if(!isset($lang)) $lang='defaultjezik'


gdje je lang naravno varijabla koju koristiš za jezik a defaultjezik je naravno jezik koji želiš da bude default, no ne kužim ako si znao napisat tui skriptui kako neznaš ovo....???
A da staviš ovdje scijelu skriptu??
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.kg.sbb.co.yu.

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: Više jezika na sajtu...29.05.2005. u 23:47 - pre 199 meseci
Default jezik mozes da setujes parsujuci http request headere, konkretno Accept-Language deo. Na taj nacin google ti setuje default jezik kada mu pristupis (ovo zavisi od browsera, tj. sta on posalje unutar Accept-Language polja).

Za pravljenje visejezicnog sajta u php-u najbolje je da koristis gettext. Vec sam pisao o tome na ovom forumu, koristi pretragu. Kljucna rec - gettext :)
 
Odgovor na temu

Predrag Gajic

Član broj: 23671
Poruke: 337



+2 Profil

icon Re: Više jezika na sajtu...29.05.2005. u 23:53 - pre 199 meseci
Pa tako sam i postavio(jezik=tvoj jezik) ali problem je u tome da nemogu nikako
da podesim da neki jezik bude "prvi" (pre nego sto posetioc izabere)a kada posetioc sam promeni jezik(jezik=turski,
jezik=madjarski...) onda mi je lako.

Razmisljao sam da napravim uvodnu stranicu sa izborom jezika,pa da se napravi kolacic kod korisnika pa kad sledeci put pristupi na sajt da se automacki prebaci. Ali mi ni to nepomaze mnogo
 
Odgovor na temu

The Sekula

Član broj: 53829
Poruke: 76
*.eunet.co.yu.

Sajt: www.sekulovic.net


Profil

icon Re: Više jezika na sajtu...30.05.2005. u 08:53 - pre 199 meseci

U $_SERVER nizu imas 'HTTP_ACCEPT_LANGUAGE', koji ti daje Accept-Language iz headera http zahteva. To je zapravo podesavanje toga koji jezik korisnik zeli se vrsi u browseru. ('sr' za srpski, 'en' za engleski i sl.)





 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Više jezika na sajtu...02.06.2005. u 22:35 - pre 199 meseci
Još jednom dobro prouči moj odgovor i pogledaj if(!isset)
isset -- naredba da vidiš da liu je vrijdenost varijable setovana ili nije...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Više jezika na sajtu...

[ Pregleda: 3411 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.